Η διαχείριση και η επόμενη μέρα...

Ο Χρήστος Δαϊρετζής αρθρογραφεί για την επόμενη μέρα στον ΠΑΟΚ, την προσοχή και την λεπτομέρια με την οποία πρέπει να διαχειριστεί την επιτυχία του ο ΠΑΟΚ αλλά και τις δυσκολίες που θα βρει στον δρόμο του.


Ο φετινός ποδοσφαιρικός ΠΑΟΚ μας έκανε να ζήσουμε σπουδαίες στιγμές, έκανε την καλύτερη επίδοση ομάδας που έχει γίνει στα χρονικά. Κατακτώντας το πρωτάθλημα χωρίς να ηττηθεί, αλλά και κάνοντας καλύτερη πορεία με 26 νίκες και 4 ισσόπαλίες, προσπέρασε τον μεγάλο Παναθηναϊκό του μακρινού 1963 ο οποίος είχε 24 νίκες και 6 ισοπαλίες. Με την εξαιρετική σεζόν να ολοκληρώνεται το βράδυ της 11ης Μαΐου όταν στέφθηκε και κυπελλούχος, κερδίζοντας για τρίτη συνεχή χρονιά την ΑΕΚ, δεύτερη συνεχόμενη στο σπίτι της. Εν κατακλείδι, θεωρώ ότι δύσκολα θα δούμε ξανά ποτέ ομάδα με καλύτερη πορεία από αυτήν του φετινού ΠΑΟΚ.

Το δυσκολότερο όλων όμως, όταν η αυλαία πέσει, όταν οι πανηγυρισμοί τελειώσουν(που τελειώσαν εδώ και καιρό), είναι να διαχειριστεί ο οργανισμός ή αν θέλετε η Ανώνυμη Εταιρία που λέγεται ΠΑΟΚ την επιτυχία και να χτίσει πολλές ακόμα με θεμέλιο την σεζόν 2018 - 2019. Ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη όντας νταμπλούχος θα αποτελέσει πόλο έλξης για πολλούς μάνατζερ που θα θέλουν να πουλήσουν ακριβότερα ποδοσφαιριστές σε αυτόν, αλλά θα αντιμετωπίσει δυσκολίες και εκ των έσω με τις ανανεώσεις όπως έγινε αντιληπτό με τους Βαρέλα - Σάκχοφ που δεν θα συνεχίσουν στην Τούμπα. Ταπεινή μου άποψη, ως ΠΑΕ έκανε το σωστό, όσο πολύτιμη και αν είναι η προσφορά αμφότερων, ειδικά του πρώτου ο Ιβάν Σαββίδης έχει χρυσοπληρώσει πολλούς και αν υπέκυπτε στον Βαρέλα ο φιάσκο θα είχε συνέχεια. 

Η ερχόμενη σεζόν, θα είναι δυσκολότερη απ' όσο καμία άλλη στην ιστορία του συλλόγου, ακόμα δυσκολότερο όμως θα είναι το μεταγραφικό καλοκαίρι το οποίο λίγο πολύ ήδη διανύουμε. Οι ''ασπρόμαυροι'' θα βγουν στην αγορά με στόχο ούτε λίγο ούτε πολύ τις 6-7 (ποιοτικές) προσθήκες. Ανάλυση του ρόστερ δεν θα κάνω ακόμα αλλά αν τα βάλεις κάτω ο ΠΑΟΚ θα ενισχυθεί σε κάθε γραμμή με εξαίρεση του κεντρικού επιθετικού που προσωπικά είμαι επιφυλακτικός και θεωρώ ότι ίσως υπάρξει κίνηση. 

Ο βασικός αντίπαλος θα είναι και πάλι ο Ολυμπιακός, ο οποίος δείχνει ενοχλημένος και κινείται με γοργούς ρυθμούς στο μεταγραφικό παζάρι. Ενισχύεται, και δείχνει ότι ο δρόμος δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα του χρόνου. Είναι ευκαιρία να αλλάξει οριστικά το επίπεδο στον ΠΑΟΚ με σωστές και μεθοδευμένες κινήσεις, που θα τον απογειώσουν. Προσωπικά έχω εμπιστοσύνη σε διοίκηση και προπονητή που φέτος θα έχουν πολύ δύσκολο έργο. 

Κλείνοντας, το συμπέρασμα είναι ότι το δυσκολότερο από το να φτάσεις στην κορυφή είναι να παραμείνεις εκεί. Οι "νταμπλούχος" ΠΑΟΚ
πρέπει να διαχειριστεί την επιτυχία του, να μην πανικοβληθεί από τον περίγυρο και να σχεδιάσει άμεσα τις κινήσεις του διότι έχει μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία κερδίσει την πρόκριση για τον κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση το Champions League. Ας κλείσω λοιπόν με μία ευχή, σωμματική και πνευματική υγεία και καλό κουράγιο...

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Χρήστος Δαϊρετζής