Διπρόσωπος ΠΑΟΚ!

Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους έδειξε δύο πρόσωπα κόντρα στην Άντερλεχτ και αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 κόντρα στους Βέλγους.
Οι «ασπρόμαυροι» στο πρώτο ημίχρονο έδειχναν να έχουν βαριά πόδια και προβλήματα στις στημένες φάσεις των αντιπάλων και στο ψηλό παιχνίδι, ενώ στο δεύτερο μέρος ισοφάρισαν με δύο γρήγορα γκολ του Ομάρ Ελ Καντουρί και δεν επέτρεψαν στους αντιπάλους τους να ασκήσουν την πίεση που ασκούσαν στο πρώτο μέρος.


Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε την αναμέτρηση έχοντας τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Φερνάντο Βαρέλα και Ευγένιο Χατσερίδη μπροστά του στα στόπερ. Στα άκρα της άμυνας κινούνταν οι Ανχέλ Κρέσπο (αριστερά) και Λέο Μάτος δεξιά.
Στον χώρο της μεσαία τοποθετήθηκαν από τον Ράζβαν Λουτσέσκου οι Χάρης Χαρίσης και Ζοσέ Μαουρίσιο ενώ ως δεκάρι αγωνίστηκε αρχικά ο Δημήτρης Πέλκας. Στα… φτερά της επίθεσης του Δικεφάλου κινήθηκαν οι Ντιέγκο Μπίσεσβαρ και Πέντρο Ενρίκε ενώ στην κορυφή αυτής ο Ευθύμης Κουλούρης.
Η πρώτη καλή φάση για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 2ο λεπτό όταν ο Μπίσεσβαρ πέρασε όποιον βρήκε, αλλά το σουτ του κόντραρε στα σώματα και κατέληξε κόρνερ.
Στο 7ο λεπτό ο Πασχαλάκης έκανε καταπληκτική απόκρουση όταν έπειτα από λάθος του Μαουρίσιο ο Μουσόνα βρέθηκε απέναντι από τον πορτιέρο του Δικεφάλου, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει.
Στο πρώτο τέταρτο του αγώνα οι Βέλγοι είχαν την υπεροχή και προσπαθούσαν να σκοράρουν είτε από στημένες φάσεις, είτε προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τα λάθη της «ασπρόμαυρης» άμυνας.
Ο ΠΑΟΚ έχασε δύο καλές ευκαιρίες για να σκοράρει με τους Βαρέλα και Κουλούρη, με την μπάλα και στις δύο περιπτώσεις να περνάει λίγο άουτ από τα δοκάρια του Ντιντιγιόν.
Η πρώτη μεγάλη φάση του πρώτου ημιχρόνου ήταν για την Άντερλεχτ. Ο Τρεμπέλ εκτέλεσε το φάουλ, ο Πασχαλάκης βρήκε τη μπάλα ίσα ίσα για να της αλλάξει τροχιά και αυτή βρήκε στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του ΠΑΟΚ.
Η συνέχεια του αγώνα είχε πολλές δυνατές μονομαχίες, με τους παίκτες του Ράζβαν Λουτσέσκου να προσπαθούν να κάνουν το γνωστό παιχνίδι κατοχής τους και τους ποδοσφαιριστές της βελγικής ομάδας να πιέζει ψηλά.
Στο 41ο λεπτό ο Μουσονά μπήκε από τα πλάγια στην περιοχή και ανάγκασε τον Πασχαλάκη σε νέα εντυπωσιακή απόκρουση.
Ωστόσο, λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο και πιο συγκεκριμένα στο 43ο λεπτό, η Άντερλεχτ άνοιξε το σκορ. Ο Μπορνόβ με κεφαλιά έκανε το 1-0.
Οι Βέλγοι κατάφεραν μάλιστα να πάνε στα αποδυτήρια έχοντας προβάδισμα δύο τερμάτων… Ο Γκέρκενς με κοντινή κεφαλιά έπειτα από αντεπίθεση έκανε το 2-0 στο 45΄ που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.
Στο πρώτο μέρος οι Βέλγοι ήταν καλύτεροι από τον ΠΑΟΚ δείχνοντας πιο έτοιμοι, ενώ ο Δικέφαλος έδειξε να έχει πρόβλημα στην αντιμετώπιση στημένων φάσεων.
Η έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε τον Δικέφαλο να παρατάσσεται με διαφορετική ενδεκάδα. Ο Ροντρίγκο Ρέι βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, ενώ οι Μπαλογιάννης, Βαρέλα, Μαλεζάς και Κίτσιου αποτελούσαν την αμυντική τετράδα.
Στον χώρο της μεσαία γραμμής κινούνταν οι Χαρίσης με τον Ευγέν Σάχοφ.
Στα άκρα της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Λάμπρου και Ζαμπά, ενώ ως μεσοεπιθετικός ο Ελ Καντουρί, με τον Μυστακίδη να είναι η… αιχμή του «δόρατος» της επίθεσης του ΠΑΟΚ.
Με το «καλημέρα» της επανάληψης ο Δικέφαλος μείωσε σε 2-1. Ο Ελ Καντουρί έγινε αποδέκτης της μπάλας στο 47΄ και με όμορφο συρτό σουτ από τα όρια της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της Άντερλεχτ.
Οι Βέλγοι θέλησαν να απαντήσουν, όμως το πλασέ του Ντιματά στο 51΄ σταμάτησε πάνω στον Ροντρίγκο Ρέι.
Ο Ομάρ Ελ Καντουρί στο 53ο λεπτό έδειξε λίγη από την ποιότητα που τον διακρίνει, αφού ισοφάρισε σε 2-2 με μία εξαιρετική ψηλοκρεμαστή κεφαλιά.
Οι «ασπρόμαυροι» στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου είχαν κλείσει την Άντερλεχτ στα καρέ της και πίεζαν για την ανατροπή.
Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή στο δεύτερο ημίχρονο και μάλιστα στο 63ο λεπτό απείλησε ξανά όταν ο Ζαμπά σούταρε δυνατά από πλάγια θέση, αλλά ο αντίπαλος πορτιέρο απέκρουσε με υπερένταση.
Στο 74ο λεπτό ο Ομπράντοβιτς σούταρε δυνατά, αλλά ο Ρέι δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να μπλοκάρει την μπάλα.
Ο Λάζαρος Λάμπρου είχε προκαλέσει αρκετούς… πονοκεφάλους στην άμυνα της Άντερλεχτ με τους αντίπαλους αμυντικούς να προσπαθούν να τον σταματήσουν με δυνατά μαρκαρίσματα.
Στη συνέχεια της αναμέτρησης οι δύο ομάδες δεν μπόρεσαν να απειλήσουν η μία την άλλη και έτσι το 2-2 ήταν το τελικό σκορ του αγώνα.

ΠΑΟΚ (Ά ημίχρονο): Πασχαλάκης, Κρέσπο, Βαρέλα, Χατσερίδης, Μάτος Χαρίσης, Μαουρίσιο, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Ενρίκε, Κουλούρης.
ΠΑΟΚ (Β΄ημίχρονο): Ρέι, Κίτσιου, Μαλεζάς, Βαρέλα (71΄Μιχόγεβιτς), Μπαλογιάννης (83 Χαρίσης), Κάνιας, Σάχοφ, Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Λάμπρου και Μυστακίδης.
Άντερλεχτ: Ντιντιγιόν, Σα (48΄Νταντέ), Μπορνόβ (64΄Ντεκρουά), Μίλιτς, Καγέμπε, Κουμς, Σελεμέκερς, Τρεμπέλ, Ντιματά (Ντάουντα), Γκέρκενς (Αμπαζάι), Μουσόνα.
Για την Άντερλεχτ αγωνίστηκαν επίσης οι: Μπόεκ, Ομπράντοβιτς, Σοβά, Μακαρένκο, Μαριόκα, Αμουζού
Κίτρινες κάρτες: 77΄ Ζαμπά
Γκολ: Μπορνόβ (43΄), Γκέρκενς (45΄), Ελ Καντουρί (47΄, 51)

πηγη:inpaok

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ ΠΑΟΚ Black And White