Κρίσιμα συμπεράσματα...

Ο Χρήστος Δαϊρετζής σχολιάζει το χτεσινό φιλικό του ΠΑΟΚ κόντρα στην Άντερλεχτ, αναλύοντας τις σκέψεις του και τα όσα είδε το απόγευμα της Παρασκευής. 


Ο ΠΑΟΚ έδωσε το δεύτερο του φιλικό επί Ολλανδικού εδάφους και  αναδείχθηκε ισόπαλος με 2-2 κόντρα στην Άντερλεχτ. Οι ασπρόμαυροι παρουσίασαν δύο διαφορετικά πρόσωπα στα δυο ημίχρονα, κόντρα σε μία εμφανέστατα πιο έτοιμη ομάδα.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με τους φαινομενικά βασικούς, χωρίς να πραγματοποιήσει καμία αξιόλογη φάση μπροστά από τα αντίπαλα, καρέ παρά το ότι είχε στην σύνθεση του Πέλκα, Μαουρίτσιο και τον ''μαέστρο'' Ντιέγκο Μπίσεσβαρ. Αντίθετα, παρουσίασε προβλήματα στον αέρα, με τους Βαρέλα - Χατσερίδη να δείχνουν πως θέλουν χρόνο για να βρουν την ''χημεία'' τους, δεχόμενοι δυο γκολ με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με το σκορ στο ημίχρονο να είναι 0-2.

Στο δεύτερο μέρος, το σκηνικό ήταν διαφορετικό. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου, άλλαξε 10 από τους 11 ποδοσφαιριστές (εκτός του Βαρέλα που την θέση του πήρε στο 55' ο Μιχόγεβιτς). Με τον ΠΑΟΚ να έχει σε εκπληκτική μέρα τους Λάμπρου και Ελ Καντουρί, και σε 8' λεπτά με δυο γκολ του Βέλγου μέσου έφερε στα ίσια την αναμέτρηση. Το σημαντικότερο, είναι πως οι ''ασπρόμαυροι'' έβγαλαν αντίδραση και θα μπορούσαν να κάνουν την ολική ανατροπή, τόσο στην διπλή προσπάθεια του Μαλεζά, τόσο και στο 90' με τον Στέλιο Κίτσιου.

ΥΓ. Σίγουρα προκαλεί προβληματισμό η κακή αμυντική από αέρος λειτουργία του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο, όμως, ακόμα είναι πολύ νωρίς και θα πρέπει να δώσουμε χρόνο τόσο στο τεχνικό επιτελείο,, όσο και στον Ευγένιο Χατσερίδη να προσαρμοστεί σε ένα διαφορετικό και πιο περίπλοκο τρόπο άμυνας από αυτό που έπαιζε δέκα χρόνια στην Ντιναμό Κιέβου.

ΥΓ2.Δεύτερο συνεχόμενο εξαιρετικό δείγμα από τον Λάμπρου ο οποίος, δείχνει  (του αξίζει και μπορεί) να θέλει πολύ να μείνει στο ρόστερ, αρκετά καλός και ο Ομάρ Ελ Καντουρί που βάζει ευχάριστο πονοκέφαλο στον Ρουμάνο τεχνικό.

ΥΓ3. Είναι νωρίς να σχολιάσουμε τους νεοεισαχθείς Πέδρο Ενρίκε και Λέο Ζάμπα που δείχνουν να θέλουν χρόνο, μου αρέσει πολύ ο νεαρός Παλογιάννης και θεωρώ ότι πρέπει να πάρει ευκαιρίες.

ΥΓ4. Τέλος, προσωπικά πιστεύω πως ο ΠΑΟΚ φωνάζει πως θέλει έναν ''ηγέτη'' στην μεσαία γραμμή, έναν σέντερ φορ με διαφορετικά χαρακτηριστηκά από αυτά του Πρίγιοβιτς και έναν αναπληρωματικό του Αντελίνο Βιεϊρίνια.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Χρήστος Δαϊρετζής