Γιατί ο ΠΑΟΚ είναι … Μαρσέιγ;

Από τον τελικό του Europa League το βράδυ της Τετάρτης (21:45) ανάμεσα σε Μαρσέιγ και Ατλέτικο Μαδρίτης θα κριθεί εν πολλοίς ο αντίπαλος του… ΠΑΟΚ για τα προκριματικά το Champions League.
Πως μπορεί όμως να επηρεάσει ο τελικός του Europa League την πορεία του Δικεφάλου στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση;

Όλα έχουν να κάνουν με το νέο σύστημα εισαγωγής των ομάδων στο Champions League.
Σύμφωνα με το αρχικό πλάνο, έξι ομάδες θα μπουν (μαζί με τον ΠΑΟΚ) στον δεύτερο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, από το μονοπάτι των μη πρωταθλητών.
Για την ώρα αυτές είναι οι ΒασιλείαΆγιαξ  ΠΑΟΚΦενέρμπαχτσέ (ή Μπασακσεχίρ) Σλάβια Πράγας και Στούρμ Γκράτς.
Από αυτές ο ΠΑΟΚ έχει τον τρίτο καλύτερο συντελεστή, άρα είναι στους ισχυρούς, εκτός αν κάνει το… θαύμα η Μπεσίκτας στην Τουρκία (πράγμα δύσκολο) και προσπεράσει  Φενέρ και Μπασάκσεχίρ την τελευταία αγωνιστική.
Ωστόσο, αν το βράδυ στην Λυον πανηγυρίσει η Ατλέτικο Μαδρίτης, όλα αλλάζουν. Το Europa League δίνει στον τροπαιούχο του ένα  εισιτήριο για το Champions League της επόμενης περιόδου.
Η Ατλέτικο έχει ήδη εξασφαλίσει την παρουσία της στο Champions League της ερχόμενης περιόδου, άρα το εισιτήριο θα πάει στην πέμπτη χώρα της κατάταξης.
Δηλαδή στην Γαλλία, με την Λυόν να επωφελείται από την «έξτρα» θέση. Αυτό όμως θα φέρει ανακατατάξεις «μπερδεύοντας» και τα προκριματικά. Από την Γαλλία δεν θα μπει εκπρόσωπος στα προκριματικά (στον τρίτο γύρο) και οι θέσεις θα πρέπει να συμπληρωθούν από τον δεύτερο προκριματικό.
Οι ομάδες από Τσεχία και Τουρκία (10η και 11η θέση αντίστοιχα) θα επωφεληθούν ξεκινώντας ένα γύρο αργότερα.
Έτσι σε αυτόν του ΠΑΟΚ θα μείνουν τέσσερις, ο ΠΑΟΚ θα πέσει στους ανίσχυρους με την Στουρμ Γκράτς και θα έχει πιθανούς αντιπάλους τους Άγιαξ και Βασιλεία.
Αν το κατακτήσει η Μαρσέιγ οι πιθανοί αντίπαλοι θα είναι οι Φενέρμπαχτσέ, Στουρμ Γκράτς και Σλάβια Πράγας με την διαφορά να είναι κατανοητή.
Η εικόνα του δεύτερου προκριματικού, αν το κατακτήσει η Μαρσέιγ:  
Ισχυροί: 
Βασιλεία 71.000
Αγιαξ 53.500
ΠΑΟΚ 29.500
Ανίσχυροι
Φενέρμπαχτσε 23.500 (ή Μπασακσεχίρ 8.500)*
Σλάβια Πράγας 7.500
Στουρμ Γκρατς 6.750
Η εικόνα του δεύτερου προκριματικού, αν κατακτήσει το Europa League η Ατλέτικο: 
Ισχυροί: 
Βασιλεία 71.000
Αγιαξ 53.500
Ανίσχυροι: 
ΠΑΟΚ 29.500
Στουρμ Γκράτς 6.750

πηγη:inpaok

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ ΠΑΟΚ Black And White