Αναβολή στην απολογία του ΠΑΟΚ

Για τις 15 Μαρτίου αναβλήθηκε η εκδίκαση της υπόθεσης των επεισοδίων στο ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΟΚ με κατηγορούμενο τον Δικέφαλο, και μάλιστα μετά από αίτημα της ΠΑΕ Ολυμπιακός!
Συγκεκριμένα, δια του Αργύρη Λίβα, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν παρέμβαση κατά του ΠΑΟΚ στο πειθαρχικό όργανο της Super League, ζητώντας να δικαστούν οι Θεσσαλονικείς με βάσει το άρθρο 15, 4β του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, που προβλέπει αφαίρεση 3 βαθμών και 2 έως 4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.
Άλλωστε, σύμφωνα με το κατηγορητήριο για τον ΠΑΟΚ, η ποινή θα ήταν μόνο πρόστιμο, που σημαίνει ότι για τους «ερυθρόλευκους» ήταν μια χαμένη υπόθεση.
Στο πλαίσιο αυτό, ο Ολυμπιακός υπέβαλε σήμερα (Πέμπτη 22/2) καταγγελία-αίτηση προς τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, προκειμένου ο τελευταίος να ζητήσει από το «Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων» την καταγραφή των ζημιών που –σύμφωνα με τους Πειραιώτες- έγιναν στους Ζωσιμάδες.
Ο Ολυμπιακός ζητάει να συμπληρωθεί η πειθαρχική δίωξη με νέα δίωξη, ώστε να περιλαμβάνεται σε αυτή και η έκθεση με την καταγραφή των ζημιών. Παράλληλα, οι «ερυθρόλευκοι» κατέθεσαν και σχετικά δημοσιεύματα, καθώς και οπτικο-ακουστικό υλικό.
Τον ΠΑΟΚ εκπροσώπησε ο δικηγόρος του, Λάμπρος Μπίρδας, ο οποίος χαρακτήρισε «καταχρηστική και παρελκυστική» την παρέμβαση του Ολυμπιακού , ζητώντας να κηρυχθεί απαράδεκτη.
Σημείωσε δε, ότι δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη δεύτερη φορά για το ίδιο αντικείμενο, ενώ τόνισε ότι το πρωτοβάθμιο όργανο αρχειοθέτησε αρχικά την υπόθεση καθώς οι εκθέσεις δεν ανέφεραν τίποτα και εν τέλει κλήθηκαν σε απολογία μετά από την πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα.
Η πρωτοδίκης Μαρία Σκολαρίκη, έκανε τελικά δεκτό το αίτημα του Ολυμπιακού και ανέβαλε την υπόθεση για τις 15 Μαρτίου, προκειμένου ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας να ζητήσει –αν το κρίνει ο ίδιος- την έκθεση του ιδιοκτήτη του γηπέδου.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ ΠΑΟΚ Black And White