«Πρέπει να μας φοβούνται!»

Ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς μιλώντας στο INPAOK, υπόσχεται να βάλει ακόμη περισσότερα γκολ και τονίζει πως ο ΠΑΟΚ έχει ότι χρειάζεται, για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.
Αλεξάνταρ πως περνάς στον ΠΑΟΚ και την Ελλάδα;

“Τέλεια! Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιλογή μου. Τα πράγματα έχουν εξελιχθεί όπως τα περίμενα. Όταν ξεκίνησα τις συζητήσεις, είχα καλό προαίσθημα για την επιλογή που έκανα, και πλέον όλα συνεχίζονται”.
Πως βλέπεις την ομάδα φέτος;
“Ξέρουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον. Είμαστε ένα σύνολο που δουλεύει και προσπαθεί να βελτιώνεται με τον καιρό”.
Έχεις βάλει στόχο όσον αφορά τον αριθμό των γκολ που θέλεις να πετύχεις φέτος;
“Ο στόχος είναι ένας. Θέλω να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι που δίνουμε. Αν το καταφέρουμε αυτό, θα έρθουν και οι τίτλοι. Προσωπικά, θέλω κάθε χρονιά να πηγαίνω καλύτερα από την προηγούμενη. θα ήθελα να πετύχω περισσότερα από 2 γκολ. Θέλω να βάλω όσα γκολ χρειάζονται για να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους τους. Δεν έχω βάλει κάποιο όριο, ούτε πιέζομαι ή το έχω συνεχώς στο μυαλό μου”.
Ποιες οι πρώτες εντυπώσεις σου από τον Ρόμπερτ Μακ με τον οποίο θα αποτελέσεις δίδυμο;
“Είναι ένας παίκτης με ποιότητα. Ξέρει την ομάδα, τον κόσμο και τις απαιτήσεις που υπάρχουν. Δεν χρειάζεται προσαρμογή, ούτε στην ομάδα αλλά ούτε και στην χώρα”.
 Τους τελευταίους 14 μήνες έχεις κατακτήσει κύπελλο Πολωνίας, κύπελλο Ελλάδος, είχε συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ και στην εθνική Σερβίας…
“Δεν έκανα κάτι περισσότερο. Δουλεύω, όπως πάντα. Πρέπει πάντα να πιστεύεις στον εαυτό σου και να παίρνεις τις σωστές αποφάσεις. Στα μέσα της χρονιάς πήρα την σωστή απόφαση. Η περσινή σεζόν για μένα ήταν η καλύτερη μέχρι τώρα στην καριέρα μου, αλλά θέλω να την ξεπεράσω. Για παράδειγμα, πέρυσι σημείωσα 18 γκολ, και φέτος στόχος είναι να πετύχω περισσότερα”.
Ποια η άποψη σου για το σύστημα με δυο επιθετικούς και την δική σου παρουσία σε αυτό καθώς είχες τονίσει πως νιώθεις καλά όταν είναι μόνος σου στην περιοχή;
“Με δυο επιθετικούς, έχεις περισσότερες πιθανότητες να τελειώσεις φάσεις. Ο προπονητής είναι εκείνος που δίνει το σύνθημα για το σύστημα και εμείς πρέπει να καταλάβουμε την φιλοσοφία του και να την εφαρμόσουμε. Δουλεύουμε στις προπονήσεις προκειμένου να βγάλουμε στο γήπεδο όλα όσα θέλει ο προπονητής“.
Αφουγκράζεσαι ότι ο κόσμος περιμένει πολλά από  εσένα και ακόμα περισσότερα;
“Το καταλαβαίνω και το αποδέχομαι διότι είμαι σε μια θέση που είναι απαιτητική. Άλλωστε και εγώ το ίδιο θέλω από εμένα. Ο κόσμος μας στηρίζει και θέλει να μας βλέπουμε να κερδίζουμε. Η πίεση που ασκούν είναι μεγάλη και αυτό για μένα λειτουργεί ως κίνητρο. Κατάλαβα τη πίεση του κόσμου στον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό και δεν θα ξεχάσω όλα όσα ζήσαμε μετά τον τελικό του κυπέλλου”.
Τι σου δίδαξε η προηγούμενη σεζόν:
“Ήμασταν στην όγδοη θέση και φτάσαμε μέχρι την δεύτερη στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, ενώ κατακτήσαμε το κύπελλο. Όταν δουλεύεις και πιστεύεις στις δυνατότητές σου, τότε μπορείς να καταφέρεις πράγματα”.
Τι λείπει για να φτάσει ο ΠΑΟΚ στον τίτλο;
“Έχουμε τα πάντα για να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα. Πρέπει να βελτιώνεις τις λεπτομέρειες και να έχουμε και τύχη. Από πλευράς ομάδας, προσωπικότητας και φιλάθλων, έχουμε αυτά που χρειάζεται”.
Ποια η άποψη σου για την αλλαγή του ΠΑΟΚ στα παιχνίδια εκτός έδρας, και ειδικά στην Αθήνα, σε σχέση με τον ΠΑΟΚ της Τούμπας:
“Ναι, το πρόσεξα. Είδα ότι και άλλες ομάδες πηγαίνουν καλά στην έδρα τους και όταν έρχονται στη Τούμπα χάνουν την δύναμη τους. Είναι κάτι που συμβαίνει στην Ελλάδα. Ο αγωνιστικός χώρος είναι ο ίδιος παντού. Το ίδιο και η μπάλα και τα τετραγωνικά της εστίας. Πρέπει να έχουμε την ίδια φιλοσοφία εντός και εκτός έδρας. Θέλω ο αντίπαλος να φοβάται να παίξει εναντίον μας. Να σκέφτεται εκείνος τι θα κάνει για να μας κερδίσει, και όχι τι θα κάνουμε εμείς για να τους αντιμετωπίσουμε”.
 Πως καταφέρνεις να είσαι τόσο συγκρατημένους στους πανηγυρισμούς σου;
“Έτσι έχω μάθει. Μέσα μου, όταν μπαίνει γκολ γίνεται μια έκρηξη αλλά δεν το εξωτερικεύω. Αυτό είναι θέμα διαχείρισης συναισθημάτων, καθώς έχω έναν συγκεκριμένο τρόπο να το εξωτερικεύω.”.
Σε εξέπληξε η αποχώρηση του Ίβιτς και πως κυλάει η συνεργασία σου με τον Στανόγιεβιτς:
“Μου έκανε εντύπωση, διότι πετύχαμε πράγματα. Φτάσαμε στο να κατακτήσουμε το κύπελλο. Βέβαια μας άφησε πικρή γεύση το τέλος της σεζόν καθώς δεν καταφέραμε να πάρουμε την πρόκριση στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Είχα εξαιρετική συνεργασία με τον Βλάνταν Ίβιτς και έμαθα πράγματα. Αυτά συμβαίνουν σε όλες τις ομάδες. Τον ευχαριστώ που με πίστεψε και μου έδωσε τη δυνατότητα να δείξω το ποιος είμαι. Τον ευχαριστώ και για την κατάκτηση του κυπέλλου. Με το νέο προπονητή είμαστε σε περίοδο… εκμάθησης. Περιμένω με ανυπομονησία τους επόμενους μήνες, στους οποίους θα προσπαθήσουμε να δείξουμε όλα αυτά που δουλεύουμε”.
Ποια η άποψη σου για τον τον Αθανασιάδη που πέρασε μια δύσκολη σεζόν πέρυσι;
“Ο Αθανασιάδης είναι ένας παίκτης που έχει πετύχει πολλά γκολ και έχει μείνει πιστός στον ΠΑΟΚ. Για μένα είναι ένας θρύλος αυτούς του συλλόγου. Είναι ένας παίκτης που θα πρέπει ο κόσμος να τον σέβεται όπως τον σέβομαι και εγώ. Είναι ένας παίκτης που όταν σκόραρε, είχε προτάσεις από άλλες ομάδες, όμως επέλεξε να μείνει στον ΠΑΟΚ. Θα πρέπει να μείνει πνευματικά δυνατός, δεν έχει αλλάξει τίποτα στην εστία. Θα έρθει η ώρα που θα βρει δίκτυα και όλα θα αλλάξουν μέσα σε λίγα λεπτά”.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ ΠΑΟΚ Black And White