BCL: Πως διαμορφώνονται τα ρόστερ των αντιπάλων

Μπορεί το πρώτο τζάμπολ των ομίλων του Basketball Champions League να αργεί ακόμα, ωστόσο οι αντίπαλοι του ΠΑΟΚ έχουν ξεκινήσει τις κινήσεις τους σε μεταγραφικό επίπεδο. Το www.paokbc.gr σας παρουσιάζει το πώς διαμορφώνονται τα ρόστερ των ομάδων που θα βρεθούν στον δρόμο του ΠΑΟΚ στον δεύτερο όμιλο της διοργάνωσης…

Gaziantep
Οι Τούρκοι θα παρουσιαστούν αρκετά αλλαγμένοι τη νέα σεζόν και ο Στέφανος Δέδας έχει ξεκινήσει τις κινήσεις για τη στελέχωση του ρόστερ. Η μεταγραφή που ξεχωρίζει είναι αυτή του Cameron Clarke (1991, 2.01), ο οποίος ήταν πέρυσι ο πρώτος σκόρερ του γαλλικού πρωταθλήματος (17.5 πόντους), με τη φανέλα της πρωταθλήτριας Elan Chalon. Σημαντική είναι και  η προσθήκη του D.J. White (1986, 2.06), ο οποίος έπαιζε τα τελευταία δύο χρόνια στην ιταλική FIAT Torino και είχε 15.5 πόντους και 8 ριμπάουντ ανά αγώνα.  Από εκεί και πέρα, η Gaziantep έχει αποκτήσει τον Erolcan Cinko (1990, 1.88) από την Trabzonspor, τον Orhan Haciyeva (1989, 2.00) από την Galatasaray και τον Can Ugur Ogut (1992, 1.78) από την Acibadem Universitesi Istanbul.
Iberostar Tenerife
Ο Txus Vidorreta αποχώρησε από την Iberostar Tenerife για την πρωταθλήτρια Ισπανίας, Valencia και έτσι στον πάγκο της κατόχου του τροπαίου Basketball Champions League θα βρίσκεται από φέτος ο Nenad Markovic, ο οποίος έχει περάσει από τη χώρα μας ως παίκτης του Πανιωνίου και του Ολυμπιακού και ως προπονητής του Πανιωνίου και του ΚΑΟΔ. Η μοναδική προσθήκη που έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής  η κάτοχος του τροπαίου του Basketball Champions League, είναι αυτή του Αμερικανού με ουγγρικό διαβατήριο Rosco Allen (1993, 2.07), ο οποίος είχε πέρυσι 10.7 πόντους και 3.8 ριμπάουντ ανά αγώνα με τη φανέλα της Obradoiro. Παρελθόν από την ομάδα των Κανάριων Νήσων, αποτελούν οι Γιώργος Μπόγρης που πήγε στον Ολυμπιακό, ο Aaron Doornekamp, ο οποίος ακολούθησε τον περσινό προπονητή του, υπογράφοντας στη Valencia και ο Marius Grigonis που είναι πλέον παίκτης της Alba Berlin.
Elan Chalon
Πολύ διαφορετικό θα είναι το ρόστερ της περσινής πρωταθλήτριας Γαλλίας Elan Chalon τη νέα σεζόν, καθώς ήδη έχουν γίνει αρκετές αλλαγές. Στη θέση του play maker αποκτήθηκε ένας από τους Adam Smith (1992, 1.85), ο οποίος ήταν ο δεύτερος σκόρερ της δεύτερης κατηγορίας του ιταλικού πρωταθλήματος με τη Roseto. Ο Οusmane Camara (1989, 2.02) είχε πέρυσι 11.7 πόντους και 6.8 ριμπάουντ με τη Limoges αλλά τη νέα χρονιά θα φοράει τη φανέλα της Elan Chalon όπως και ο  James Farr (1992, 2.08), ο οποίος μέτρησε πέρυσι 9.1 πόντους και 4.3 ριμπάουντ με την ουγγρική Alba Fehervar.  Οι Jevohn Shepherd (1996, 1.96) και Pierre Antoine Gillet (1991, 2.01) άφησαν τις βελγικές Spirou Charleroi και Oostende για την πρωταθλήτρια Γαλλίας, ενώ οι Arthur Rozenfeld (1995, 1.78) και Bastien Pinault (1993, 1.95) αποκτήθηκαν από τις Roanne και ALM Erveux, με τις οποίες αγωνίστηκαν πέρυσι στη δεύτερη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος.
Neptunas Klaipeda
Η Neptunas προχώρησε σε αλλαγή προπονητή καθώς ο Kazys Maksvytis αντικατέστησε τον Dainius Adomaitis, ο οποίος αποχώρησε μετά από δύο χρόνια παρουσίας του στην Κλαϊπέντα. Η μοναδική μεταγραφή που έχει πραγματοποιήσει η Neptunas Klaipeda είναι η απόκτηση του Edgaras Zelionis (1989, 2.07),  ο οποίος είχε πέρυσι 10.2 πόντους και 4.8 ριμπάουντ με τη φανέλα της Ventspils. Στο ρόστερ των Λιθουανών υπάρχουν αρκετές κενές θέσεις και έτσι οι επόμενες κινήσεις αναμένονται με αρκετό ενδιαφέρον.
Ventspils
H Ventspils ανακοίνωσε την επιστροφή του Robert Stelmahers στον πάγκο της μετά από δύο χρόνια. Ο 42χρονος τεχνικός έχει αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στο παρελθόν τόσο ως παίκτης με τη φανέλα της Lietuvos Rytas το 2005 για το ULEB CUP, όσο και ως προπονητής της Ventspils τη σεζόν 2014-2015 για το Eurocup. Η πρώτη μεταγραφική κίνηση της ομάδας είναι η απόκτηση του Αμερικανού Blake Hamilton (1994, 1.98), ο οποίος αποφοίτησε το περασμένο καλοκαίρι από το Buffalo, μετρώντας 17 πόντους και 5.4 ριμπάουντ. Στο ρόστερ της Ventspils υπάρχουν ακόμα 5 γηγενείς παίκτες, οι οποίοι παρέμειναν από την περσινή ομάδα.
Η μάχη των προκριματικών
Τον δεύτερο όμιλο θα συμπληρώσουν δύο ομάδες που θα πάρουν την πρόκριση μέσα από τη διαδικασία των προκριματικών.  Από την πρώτη τετράδα των υποψήφιων αντιπάλων (Bosna Royal Sarajevo vs MHP Riesen Ludwingsburg/ Cluj/ Brussels), ξεχωρίζουν οι προσθήκες των Giordan Watson (1985, 1.78) στην Cluj, του Dejan Kravic (1990, 2.11) που έχει περάσει από το Ρέθυμνο, στην Brussels και του Justin Sears (1994, 2.03) στην MHP Riesen Ludwigsburg.
Από την άλλη τετράδα (Κεραυνός vs Avtodor/Mornar Bar/Orlandina), ξεχωρίζει η μεταγραφή του Uros Lukovic (1989, 2.13) από την Partizan στην Mornar, του Coty Clarke (1992, 2.01) στην Avtodor και του Jakub Wojciechowski (1990, 2.10) στην Orlandina.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ ΠΑΟΚ Black And White