Σαν σήμερα πριν 14 χρόνια ο ΠΑΟΚ παίρνει το 4ο κύπελλο απέναντι στον Άρη

Σαν σήμερα πριν 14 χρόνια, ο ΠΑΟΚ νικούσε με 1-0 τον Άρη στο γήπεδο της Τούμπας κι έβαζε στην τροπαιοθήκη του το τέταρτο Κύπελλο της ιστορίας του. «Σήκωσέ το, το γαμ...»

Ακόμη μία... επέτειο Κυπέλλου γιορτάζει σήμερα ο ΠΑΟΚ, καθώς στις 17 Μαΐου του 2003 πανηγύρισε τη σπουδαία νίκη επί του συμπολίτη Άρη στον τελικό της Τούμπας. Επρόκειτο για το τέταρτο τρόπαιο του Δικεφάλου στον θεσμό και δεύτερο μέσα σε μία διετία, καθώς το είχε σηκώσει και το 2001 απέναντι στον Ολυμπιακό. 
Μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο Γ.Χ. Γεωργιάδης, που με έξοχη προσποίηση μετά από ασίστ του Μάρκου και υποδειγματικό αριστερό πλασέ, δεν άφησε κανένα περιθώριο τον Λαμπάκη, σημειώνοντας το μοναδικό γκολ της συνάντησης. 
Στα αξιοσημείωτα φυσικά ότι σε εκείνον το παιχνίδι είχε ακουστεί για πρώτη φορά το σύνθημα «σήκωσέ το, το γαμ..., δεν μπορώ να περιμένω», το οποίο έμελλε να τραγουδήσουν όλοι οι Έλληνες ένα χρόνο αργότερα με την κατάκτηση του Euro
Στον δρόμο προς τον τελικό ο ΠΑΟΚ είχε αποκλείσει την ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό στους "4" και στους "8" αντίστοιχα, ενώ πιο εύκολο ήταν το έργο του Άρη που στις ίδιες φάσεις έπαιξε με Εθνικό Αστέρα και ΠΑΣ Γιάννινα. 
Οι συνθέσεις
Αρης: Λαμπάκης, Διγκόζης (46' Μπράγκα), Πανόπουλος (70' Μπασίρ), Σελάντερ, Επαλέ, Κατσιαρός, Κνόπερ, Παπαδόπουλος, Κολτσίδας, Μορίς, Ντεμπά-Νιρέν (46' Καπάνταης).
ΠΑΟΚ: Τοχούρογλου, Εγκωμίτης, Κουτσόπουλος, Αμπονσά (89? Νάστος), Μάρκος, Κούτσης (70? Χασιώτης), Γεωργιάδης, Κουκιέλκα, Οκκάς, Καφές, Γιασεμάκης (74? Σπάσιτς).

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ ΠΑΟΚ Black And White