Τα περί κατάκτησης Πρωταθλήματος από τον Γιώργο Σαββίδη

Είχε μία τοποθέτηση ο Γιώργος Σαββίδης σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Πιστεύει πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να τερματίσει πρώτος. Καλά κάνει και το πιστεύει, είναι δικαίωμά του. Είναι λογικό ως ένα βαθμό, ο μεγαλομέτοχος ή ο γιος του να έχουν απαιτήσεις.

Αν αναλύσω την κατάσταση ωραιοποιώντας την, μπορώ να καταλήξω στο ίδιο συμπέρασμα. Όμως για να κατακτήσει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα, πρέπει πρώτα απ όλα όσοι βρίσκονται γύρω από αυτόν να είναι ρεαλιστές και να στηρίζουν πραγματικά.

Επίσης θα πρέπει αυτοί που είναι μέσα στον ΠΑΟΚ, να επιβραβεύουν αυτούς που αξίζουν και να μην ψάχνουν ευκαιρία να τους μειώσουν.

Είναι ευκαιρία του ΠΑΟΚ να χτυπήσει το πρωτάθλημα; Βεβαίως και είναι αν απομακρυνθεί από τις παθογένειές του.

Ο Παναθηναϊκός έχει καλύτερο ρόστερ αλλά εκτιμώ πως ο προπονητής του είναι από το μέτριο έως το κακό.

Ο Ολυμπιακός περνάει μία κρίση βαρβάτη, έχει πολύ πιο αδύναμο ρόστερ και δεν αποκλείεται σύντομα να χάσει τα κόζια της ΕΠΟ.

Η ΑΕΚ ενισχύθηκε ελαφρώς, αλλά δεν έχει πλέον την αύρα της επιστροφής στη Σούπερ Λίγκα που είχε πέρυσι. Οι οπαδοί της περίμεναν μεγαλύτερη ενίσχυση.

Ο ΠΑΟΚ δείχνει να έχει καλύτερο και πιο γεμάτο ρόστερ. Όμως τα κουσούρια του είναι άλλα.

Παρότι η σημερινή ομάδα είναι μία συνέχεια της περυσινής, οι αλλαγές είναι πολλές. Και όπως είχε γράψει στο παρελθόν, είναι πολύ δύσκολο για τον Ίβιτς να ορίσει κανόνες άμεσα και να περάσει τα μηνύματα που πρέπει στους καινούργιους.

Ίσως μας πάρει χρόνο να βρούμε τα πατήματά μας. Θα μου πει κάποιος πως το γράφω αυτό. Ποτέ δεν γράφω κάτι τυχαία. Και περιστατικά γνωρίζω και η λογική λέει πως θέλεις χρόνο για να βάλεις στο κλίμα τόσους ανθρώπους που ουδεμία σχέση έχουν με το περιβάλλον.

Από εκεί και πέρα, δεν μπορούμε να πάμε πουθενά με την πρακτική της απαξίωσης των Ελλήνων. Το κλίμα που επιβάλλεται απ όσους το μόνο που ξέρουν είναι να φωνάζουν, είναι κατά αυτών που νιώθουν. Ήταν ο Τζαβέλλας, είναι ο Κλάους, μονίμως στη λίστα οι Γλύκος – Τζιόλης και πάει λέγοντας.

Η ιστορία με έχει διδάξει πως τα αποδυτήρια τα κρατάνε οι Έλληνες. Γιατί αυτοί νιώθουν. Υπάρχει άλλωστε και το παράδειγμα του Ολυμπιακού, ο οποίος όταν έχασε το ελληνικό στοιχείο, έχασε και την έννοια της ομάδας. Και τώρα τρέχει και δεν φτάνει.

Ο καθένας έχει τον ρόλο του σε μία ομάδα. Και θα πρέπει αυτοί που διοικούν αλλά και αυτοί που είναι απ έξω, να καταλάβουν πως δεν γίνεται να μη σκέφτονται πρακτικά.

Όταν το κάνουν αυτό, τότε θα μπορέσω να ανοίξω την κουβέντα «πάμε για πρωτάθλημα». Σήμερα δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα… 

ΥΓ Εκ παραδρομής μπήκε λάθος κείμενο στο χθεσινό φύλλο. Συμβαίνουν αυτά σε περιόδους διακοπών, ας μας συγχωρέσετε ...

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown