Γλύκος: «Εμαθα να ζω με την αμφισβήτηση»


Διανύει τον ένατο χρόνο του στον ΠΑΟΚ. Το μεγάλο παράπονο και απωθημένο του είναι ότι δεν έχει κατακτήσει ακόμη κάποιον τίτλο για να ξεσπάσει όπως λέει και να σβήσει αυτή τη φλόγα που τον καίει μέσα του. Ο Παναγιώτης Γλύκος μίλησε  σε μια εκ βαθέων συνέντευξη.


Δεν ζει σε έναν γυάλινο κόσμο ούτε φορά ωτασπίδες όταν αγωνίζεται στην Τούμπα. Η αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του από μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ είναι δεδομένη και δεν είναι φαινόμενο που προέκυψε φέτος. Ακόμη και  η σπουδαία απόκρουση στο σουτ του Πέτριτς που ουσιαστικά χάρισε στον ΠΑΟΚ την πρωτιά, δεν έκανε κάποιους να αναθεωρήσουν τη στάση τους που μερικές φορές αγγίζει τα όρια της εμπάθειας. Ο ίδιος ο Παναγιώτης παραδέχεται ότι υπάρχουν στιγμές που βιώνει μια αδικία αλλά το έχει ξεπεράσει. ««Είμαι εννιά χρόνια εδώ και έμαθα να ζω με τις δύσκολες καταστάσεις, δεν θα ήταν περίεργο λοιπόν που θέλω να συνεχίζω στον ΠΑΟΚ. Έμαθα να ζω με την πίεση και την αμφισβήτηση» θα πει και συνεχίζει: «Το θέμα είναι τι χαρακτήρα έχεις. Εγώ αισθάνομαι δυνατός, δεν επηρεάζομαι από όσα ακούγονται για μένα. Ο καθένας μπορεί να έχει τη δική του άποψη για μένα αλλά και εγώ δεν αφήνω όλα αυτά να με επηρεάσουν. Το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι των λαθών, πρέπει να είσαι δυνατός και να τα ξεπερνάς  για να προχωρήσεις μπροστά. Το θέμα είναι να παραμείνεις ήρεμος, να περιμένεις τη ευκαιρία χωρίς να δημιουργείς προβλήματα. Να αποδείξεις ότι είσαι άξιος να παίζεις.  Προσπαθούσα μέσα σε λίγες ώρες να ξεπεράσω καταστάσεις που με στεναχωρούσαν. Αυτό έκανα και πέρυσι που κατάφερα μετά τον Νοέμβριο να πάρω θέση βασικού». 


«Πρόκληση να μπούμε στους ομίλους»

 Ο Παναγιώτης Γλύκος δε θέλει να μιλήσει για τίτλους. Στην παρούσα φάση μαζί με όλη την ομάδα επικεντρώνεται στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ τους οποίους και χαρακτηρίζει ως μέγιστη πρόκληση: « Είναι η πρόκληση που έχουμε μπροστά μας δηλαδή τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λίγκ. Είναι ένα όνειρο για την ομάδα που δεν το έχει πετύχει δηλαδή να μπει στους ομίλους. Το θέμα είναι να τα καταφέρουμε. Μεγάλη προσδοκία για όλους  μας. Εκεί θέλω να είμαι συγκεντρωμένος και δουλεύουμε σκληρά για αυτό το πράγμα. Να τα δώσουμε όλα για να καταφέρουμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει και να κάνουμε περήφανο και να θυμόμαστε αυτή τη χρονιά για πολλά χρόνια».


- Στις συζητήσεις με τους συμπαίκτες σου έχεις διακρίνει την πίστη να τα καταφέρετε;

«Από συζητήσεις που έχουμε κάνει, συμφωνούμε ότι στο ποδόσφαιρο τίποτε δεν είναι απόλυτο. Έχουν βρεθεί στους ομίλους ομάδες που δεν τα περίμενες. Δεν έχουμε να χάσουμε κάτι αντίθετα έχουμε πολλά να κερδίσουμε. Και αν δε τα καταφέρουμε,  έχουμε μια άλλη διοργάνωση που βρισκόμαστε κάθε χρόνο, και επομένως η ομάδα θα συνεχίσει να έχει ευρωπαϊκούς στόχους».


- Τι έχει αλλάξει σε σχέση με την περσινή σεζόν;

«Πλέον υπάρχει ένα επιτελείο στην ομάδα που γνωρίζει καλά την ομάδα. Όσοι την έχουν πλαισιώσει, γνωρίζουν την νοοτροπία του συλλόγου και αυτό είναι θετικό. Είναι χρόνια στην ομάδα του ΠΑΟΚ και πέρασαν και από άλλες θέσεις. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δουλεύουν με συγκεκριμένο στόχο.  Παράλληλα υπάρχουν πλέον και άνθρωποι  που μπορούν να βοηθήσουν σε πολλούς τομείς  και αυτό πιστεύω ότι είναι σημαντικό για όλους».


- Δεν ήταν βαρύ για τον ΠΑΟΚ να τερματίζει 40 βαθμούς πίσω από την κορυφή;

«Είναι κάτι που δεν μπορούμε να εξηγήσουμε. Θεωρώ ότι ανεξάρτητα από το αν είχε καλή ομάδα ο Ολυμπιακός, εμείς αδικήσαμε τον εαυτό μας. Όπως αποδείξαμε με την πορεία μας στα πλέι οφ, αυτή η μεγάλη διαφορά δεν υφίσταται και δεν αποτυπώνει την διαφορά μας. Θα μπορούσαμε να είχαμε μικρότερη διαφορά και έχω την αίσθηση ότι εμείς αδικήσαμε τον εαυτό μας».


- Το ζητούμενο είναι να μην έχετε και θλάσεις…

«Προσπαθεί η ομάδα να το λύσει και έχει κάνει πολλά βήματα μπροστά. Δεν είμαστε και μια ομάδα που είχε τη δυνατότητα να έχει τις υποδομές και τις τεχνογνωσίες τα περασμένα χρόνια. Αν δουλέψει λοιπόν αυτό το πρότζεκτ και το θέμα της αποκατάστασης με τα νέα μηχανήματα, όλα θα είναι καλύτερα. Φυσικά υπήρχαν και διάφορες άλλες παράμετροι όπως το ότι υπήρχαν συνεχόμενα ματς. Αλλά πιστεύω ότι θα βελτιωθεί αυτό».


«Μπορεί να μη θέλουν να ακούσουν την αλήθεια»


Συνεχίζοντας σε ότι αφορά την αμφισβήτηση προς το πρόσωπο του ο Γλύκος σέβεται αλλά δεν συμφωνεί με όσους τον έχουν στο στόχαστρο: «Πολλά  θέλω να πω και δεν μπορώ με μια λέξη να βγάλω όσα έχω μέσα μου. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα με μεγάλη πίεση. Αν δεν έχεις υπομονή δεν μπορείς να συνεχίσεις σε αυτή την ομάδα. Αν επηρεάζεσαι σκέφτεσαι να φύγεις. Εγώ δεν το κάνω. Είναι θέμα χαρακτήρα να αντέχεις στην πίεση και στην αμφισβήτηση.  Αυτοί που δεν ξέρουν είναι λογικό να έχουν την άποψη τους αλλά η αλήθεια είναι στο άλλο άκρο άρα μιλάμε για μια αδικία την οποία φυσικά εισπράττει ο καθένας διαφορετικά. Συγκεκριμένα για μένα, όταν ακούω πράγματα που δεν ισχύουν με δίνει δύναμη να συνεχίσω να αποδεικνύω ότι κάνουν λάθος. Το ότι αυτή η αλήθεια δεν ακούγεται; Μπορεί να μην θέλουν να την ακούσουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown