Στόχος; Η πρόκριση... να κριθεί στην Τούμπα

Ψύχραιμος και με θετική αύρα ο Δικέφαλος ταξιδεύει σήμερα για το Αμστερνταμ για να αντιμετωπίσει τον Αγιαξ, στην πρώτη αναμέτρηση τους με εμφανέστατη την πρόθεση του να διεκδικήσει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες και προοπτικές για τον επαναληπτικό της Τούμπας.

Λίγο πολύ όλοι όσοι εμπλέκονται προφανώς και ενδιαφέρονται έμμεσα και άμεσα για το τελικό αποτέλεσμα της διπλής σύγκρουσης που θα δώσει το δικαίωμα σε μια από τις δυο ομάδες να προχωρήσει το βήμα παραπάνω για το χρυσοφόρο θεσμό του CHL, είναι προϊδεασμένοι και προετοιμασμένοι από τα όσα έχουν κατατεθεί σαν διαπιστώσεις στον χρόνο της προετοιμασίας των δυο μονομάχων. Και όταν λέμε εμπλεκόμενοι και ενδιαφερόμενοι ασφαλώς συμπεριλαμβάνουμε εκτός των κόουτς και των παικτών τους, τις διοικήσεις των δυο συλλόγων αλλά και τους οπαδούς τους.

Με βάση αυτές τις πρώτες διαπιστώσεις, οι δυο πλευρές προσεγγίζουν τις πιθανότητες πρόκρισης εκτιμώντας τόσο τις δικές τους δυνατότητες όσο και τις αντίστοιχες αδυναμίες των ανταγωνιστών. Σε πρώτη «ανάγνωση» αυτών των διαπιστώσεων μπορεί να υποστηριχθεί ως συμπέρασμα ότι και οι δυο ομάδες δεν είναι ιδανικά προετοιμασμένες και παρουσιάζουν κενά και χτυπητές αδυναμίες.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση και σε ότι αφορά τον ΠΑΟΚ, ευχής έργων θα ήταν οι νεοαποκτηθέντες στο σύνολο τους να μπορούσαν να «ενταχθούν» στο βασικό σχήμα από την πρώτη στιγμή και με δεδομένο το γεγονός της ποιότητάς τους που ενίσχυσε σημαντικά το ρηχό ασπρόμαυρο ρόστερ. Κάτι τέτοιο όμως και με τις παρούσες συνθήκες (τραυματισμοί και έλλειψη καλής φυσικής κατάστασης) αυτό δεν είναι εφικτό. Για αυτό το λόγο ο Ιβιτς είναι υποχρεωμένος να «πορευτεί» σε αυτό το πρώτο παιχνίδι με όσους ο ίδιος έχει κρίνει ετοιμοπόλεμους –παλιούς και  νέους- αφήνοντας σαν εφεδρείες κάποιους από τους νεοαποκτηθέντες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν σημαντικά. Καλό θα ήταν επί παραδείγματι στο συγκεκριμένο παιχνίδι να αγωνιστεί ο Βαρέλα για να μπορέσει να δώσει λύσεις στις αμυντικές αρρυθμίες (όχι πολλές) που παρουσιάστηκαν στα φιλικά παιχνίδια.

Όπως επίσης να ήταν έτοιμος ο Κάνιας και σε πλήρη ετοιμότητα ο χαρισματικός Μπίσεσβαρ. Ως εκ τούτου οι «λύσεις» θα δοθούν με επιλογές που τις έχει «σκανάρει» ο Βλάνταν και με εναλλακτικές και κατ’ ανάγκη χρησιμοποιήσεις από ορισμένους από τους νεοαποκτηθέντες οι οποίοι δε θα ξεκινήσουν στο βασικό σχήμα αύριο το βράδυ. Με δεδομένο ότι αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλή ψυχολογία δεν απομένει παρά η αυριανή προσπάθεια να επικεντρωθεί μονοδιάστατα σε μια έξυπνη τακτική και ψύχραιμη διαχείριση του αγώνα.

Αν όλα πάνε καλά και βοηθήσει και λίγο η τύχη, ο Δικέφαλος θεωρείται πολύ πιθανό να καταφέρει να πετύχει το στόχο του που δεν είναι άλλος από το να πάρει στο πρώτο παιχνίδι τις καλύτερες δυνατές προοπτικές για το δεύτερο, να κερδίσει δηλαδή το δικαίωμα ώστε να είναι αυτός που θα πει «την τελευταία λέξη» στην πυρακτωμένη έδρα του. Η υπενθύμιση ότι ο Αγιαξ παραμένει... Αγιαξ περισσεύει. Οσοι τον αμφισβητούν ας ρωτήσουν αυτούς που τον είδαν στο φιλικό με τη Μαρσέιγ.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown