Έτσι αλλάζει τον ΠΑΟΚ ο Βλάνταν Ίβιτς

Σχεδόν δυο εβδομάδες απομένουν για να ριχθεί ο ΠΑΟΚ στη μάχη του τρίτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ και ήδη έχουν γίνει πολλά βήματα προς τη δημιουργία μιας ομάδας με διαφορετικό προφίλ σε σχέση με αυτή της προηγούμενης περιόδου. Κεντρικό πρόσωπο σε αυτή τη διαδικασία είναι ο Βλάνταν Ιβιτς που έχει ένα μεγάλο αβαντάζ σε αυτή τη δύσκολη ομολογουμένως προσπάθεια.



Εχει την απόλυτη εμπιστοσύνη του Λούμπος Μίχελ και κυρίως του Ιβάν Σαββίδη λόγω της πετυχημένης παρουσίας του στα περσινά πλέι οφ. Αυτό μεταφράζεται σε επιθυμίες του που ήδη έχουν αρχίσει να γίνονται πράξεις ωστόσο και επειδή ακριβώς για τον ΠΑΟΚ μιλάμε, γνωρίζει και ο ίδιος ότι θα πρέπει να συνοδευτούν και από θετικά αποτελέσματα στα κρίσιμα παιχνίδια που έρχονται για να «πατήσει» γερά στο έδαφος και ο ίδιος και η ομάδα του. Είναι λογικό λοιπόν ο χρόνος να πιέζει ώστε ο ΠΑΟΚ να εμφανίσει το καλύτερο δυνατό αγωνιστικό πρόσωπο στον πρώτο του ευρωπαϊκό αγώνα.Επιχειρεί να αναδείξει τα σημεία που όντως ο ΠΑΟΚ του Ιβιτς είναι βελτιωμένος αλλά παράλληλα να υπογραμμίσει και τους τομείς που πρέπει να βρεθούν σύντομα λύσεις έτσι ώστε η «φαρέτρα» για την πρώτη ευρωπαϊκή μάχη να είναι όσο το δυνατόν πιο πλήρης.



Πέρα από τις υπόλοιπες αλλαγές που έχει επιφέρει ο Ιβιτς, χτίζει και την ενδεκάδα των πρώτων επίσημων αγώνων. Επτά θέσεις φαίνεται ότι έχουν βρει τους κατόχους τους ενόψει του πρώτου αγώνα για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Η θέση του τερματοφύλακα, αυτές των δυο αμυντικών χαφ και του επιτελικού προβληματίζουν ακόμη τον Σέρβο τεχνικό



Δουλειά σε βάθος, σοβαρότητα, ξεκάθαροι ρόλοι

Οι προπονήσεις στην Ολλανδία έχουν ένα κύριο χαρακτηριστικό: δουλειά και στην παραμικρή λεπτομέρεια αλλά με ροή που επιτρέπει στους παίκτες να βγάζουν το πρόγραμμα χωρίς να αποπροσανατολίζονται από συνεχείς διακοπές και παρατηρήσεις ότι δηλαδή συνέβαινε πέρσι με τον Τούντορ και είχε δημιουργήσει πολλά προβλήματα.  Επιπλέον, ο Ίβιτς συνεχίζει αυτό που άρχισε να χτίζει από πέρυσι πάνω στο 4-2-3-1. Για κάθε παίκτη υπάρχει ένας ξεκάθαρος ρόλος. Βέβαια ελλοχεύει ο κίνδυνος όταν οι αντίπαλοι μάθουν πώς παίζει ο ΠΑΟΚ να γίνει προβλέψιμος. Προφανώς ο Ιβιτς πρέπει να έχει έτοιμο και εναλλακτικό πλάνο.



Το απόλυτο εργασιακό περιβάλλον

Οι παίκτες τονίζουν συνεχώς ότι η οργάνωσε σε όλα τα επίπεδα είναι εντυπωσιακή. Στο ξενοδοχείο η ΠΑΕ φρόντισε να μεταφέρει από τη Θεσσαλονίκη τα τρία μηχανήματα κρυοθεραπείας. Παράλληλα, με εντολή του Βλάνταν Ιβιτς, αυξήθηκε εντυπωσιακά ο αριθμός των συνεργατών που απασχολούνται με την αποκατάσταση των παικτών μετά από κάθε προπόνηση. Ο γυμναστής Πέταρ Μιλκάνοβιτς έχει ξεχωριστό πρόγραμμα για κάθε ποδοσφαιριστή ενώ υπάρχει και ειδικός εξωτερικός συνεργάτης,  ο Νέναντ Κοβάσεβιτς που αναλαμβάνει όποιο πρόβλημα τραυματισμού προκύψει.



Άμυνα μία ταχύτητα πάνω

Προσθήκη στην άμυνα έχει γίνει με τους Κρέσπο και Πούγγουρα και το σίγουρο είναι ότι στην ζώνη άμυνας ο ΠΑΟΚ έχει ανεβάσει την ταχύτητά του. Αυτό κυρίως λόγω της διαφοράς Βίτορ και Κρέσπο σ’ αυτό τον τομέα. Αν ο Ισπανός αποδειχθεί καλός κόφτης και κυρίως, μαλωμένος με το λάθος, τότε σίγουρα θα πάει καλύτερα στην άμυνα ο ΠΑΟΚ που, συν τοις άλλοις, έχει αποκτήσει και έναν πολύ ποιοτικό μπακ, όπως είναι ο Λέο Μάτος. Μαζί με τον Μαρίν Λέοβατς δίνουν την δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να αναπτυχθεί πολύ από τα άκρα.



 Η δυσλειτουργία στα χαφ

Είναι το μεγάλο πρόβλημα που θέλει να λύσει ο Ιβιτς μέχρι τον πρώτο επίσημο αγώνα. Μπορεί στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Κλαμπ Μπριζ αυτό να μην φάνηκε, αλλά στο πρώτο ο ΠΑΟΚ δεχόταν εύκολα επιθέσεις αφού είχε πρόβλημα στο χώρο μπροστά από τους στόπερ. Η απουσία του Σάκχοφ είναι μια δικαιολογία αλλά η διαπίστωση είναι ότι λείπει ο γρήγορος «κόφτης» με τη γρήγορη πάσα για αυτό και η άφιξη του Κάνιας επείγει. Όπως επείγει και το γρήγορο φορμάρισμα του Μπίσεσβαρ, γιατί διαφορετικά όλο το βάρος θα πέσει και πάλι στον Πέλκα.



«Ανέβασε»  όλους τους επιθετικούς

Αν υπάρχει ένα πράγμα που μπορεί να διακρίνει μέσα σε δέκα λεπτά μιας καθημερινής προπόνησης είναι η ευκολία που σκοράρουν οι επιθετικοί. Αυτό έχει την εξήγηση του,
στην εμπιστοσύνη που δείχνει ο Ιβιτς και στους τρεις φορ της ομάδας. Τον Κλάους τον πήρε χωρίς ψυχολογία από τα χέρια του Τούντορ και έχει χτίσει την επίθεση γύρω του γιατί τον θεωρεί κορυφαίο. Ο Κουλούρης είναι δικό του παιδί και του δείχνει πόσο πιστεύει στην εξέλιξη του ενώ ο Περέιρα μετά από τη συζήτηση που του έκανε στη Θεσσαλονίκη, είναι άλλος άνθρωπος.  Βέβαια, οι φορ της ομάδας θα έχουν φέτος και καλή υποστήριξη από τα άκρα κυρίως από Ροντρίγκες και Τζάλμα που ξεχώρισε με το καλημέρα.


Η ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΤΟΥ 3ΟΥ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΥ

Τερματοφύλακας


71 Γλύκος

Αμυνα

3 Μάτος

15 Κρέσπο

31 Τζαβέλλας

4 Λέοβατς

Μέσοι

Εδώ υπάρχουν ερωτηματικά για το ποιοί θα χρησιμοποιηθούν ακόμη.

Επίθεση

10 Τζάλμα Κάμπος

33 Αθανασιάδης

24 Ροντρίγκες

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown