Σοβαρότητα και ποιότητα

Λίγος ο χρόνος και ως εκ τούτου θεωρούνται παρακινδυνευμένες οι προβλέψεις για το αν τελικά το τρένο μπήκε οριστικά στις σωστές ράγες. Κρίνεται όμως αρκετός για να γίνουν ορισμένες επισημάνσεις οι οποίες είναι σε θέση να συγκροτήσουν και να διαμορφώσουν μια πρώτη – έστω και σχετική – άποψη. Δίχως αυτό τα τελευταίο να σημαίνει βέβαια και μια πρόθεση από μέρους μας να προϊδεάσουμε ή να επηρεάσουμε κανένα. Οι όποιες ενδείξεις και οι λίγες αποδείξεις από τα όσα «εκπέμπει» ο ΠΑΟΚ που…«χτίζεται», ξεκινούν σίγουρα από την περίοδο των πλέι οφ.

Το διάστημα αυτό θεωρείται, είναι ικανό και δίνει το δικαίωμα για κάποιες σταθερές εκτιμήσεις. Τα κριτήρια στη διαμόρφωση της σχετικής άποψης που αναφέραμε αφορούν αποκλειστικά την εν γένει συμπεριφορά του …«όλου ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ». Τα διοικητικά πεπραγμένα δηλαδή, την διαδρομή του νεαρού κόουτς, όπως και τον τρόπο προσαρμογής του συνόλου των παικτών (νεοαποκτηθέντων και παλιών) που θα στελεχώσουν το καινούργιο και «γεμάτο» - επιτέλους – ρόστερ του Δικέφαλου. Με δυο λόγια μπορεί ο οποιοσδήποτε καλοπροαίρετα, ενδεχομένως και με κάποιο ρίσκο, να καταθέσει μια άποψη για το τι έχει «αποκομίσει» από το… «κομμάτι» του χρόνου που συμπεριλαμβάνει ολόκληρη τη περίοδο των πλέι οφ, μέχρι και το σφύριγμα της λήξης του πρόσφατου φιλικού αγώνα με την ισχυρή Κλαμπ Μπριζ. Προσωπικά (εξομολογούμαι) διαπίστωσα σε αυτό το διάστημα έναν τελείως διαφορετικό αέρα να φυσάει προς τη αντίθεση κατεύθυνση και μια περιρέουσα ατμόσφαιρα μακριά από την πίεση, τα προβλήματα, το άγχος και τις αμφισβητήσεις.

Ορατή δια γυμνού οφθαλμού η αλλαγή ψυχολογίας από όλους και σε όλα τα επίπεδα. Ο Βλάνταν Ίβιτς δείχνει όχι απλά να το «κατέχει το θέμα» της αναγκαίας αλλαγής επιπέδου, αλλά και να το «ζει» έντονα χωρίς τα καραγκιοζιλίκια του ψυχονευρωτικού προκατόχου του. Οι κινήσεις και οι αποφάσεις του – μέχρι στιγμής – διακατέχονται και διαπνέονται από μια ειλικρινή πρόθεση αντικειμενικότητας και αμεροληψίας, που έχει στόχο να δώσει σε όλους τους παίκτες του, τις ευκαιρίες που δικαιούνται. Ο τρόπος με τον οποίο «διαχειρίστηκε» το ρόστερ στα δύο φιλικά παιχνίδια, αποδεικνύει του λόγου το αληθές και επίσης επιβεβαιώνει ότι στο ρεπερτόριο του νεαρού Σέρβου δεν υπάρχει θέση για εμμονές, στοχοποιήσεις και προκαταλήψεις. Δείχνει (και θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα συνεχίσει) ότι είναι δίκαιος. Σίγουρα μέχρι τώρα έχει αποδείξει πως η «φιλοσοφία του» είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το υγιές και ορθόδοξο ποδόσφαιρο. Από πλευράς διοίκησης, η εικόνα ασφαλώς και περιορίζεται στις μεταγραφικές κινήσεις του Σλοβάκου πρώην διαιτητή και «προέδρου της ΠΑΕ».

Κινήσεις που παρά τις ενστάσεις που υπάρχουν για συγκεκριμένες περιπτώσεις – όπως του Κρέσπο -  αντέχουν στην κριτική, τη στιγμή κατά την οποία ανάμεσα στους νεοαποκτηθέντες βλέπουμε να υπάρχουν παίκτες υψηλής ποιότητας που θα βοηθήσουν σημαντικά την ομάδα. Προσεκτική και σωστή ήταν και η επιλογή της επιστροφής των «δανεικών» (Φακούντο Περέιρα, Κουλούρης, Γιαννούλης, Πούγγουρας). Βέβαια η απόκτηση ενός στόπερ υψηλών προδιαγραφών αυτή τη στιγμή θεωρείται και είναι αναγκαία. Εάν δεν γίνει θα χρεωθεί στα πλην. Μια επισήμανση επίσης από τις σημαντικότερες είναι αυτή που παρουσιάζει εντυπωσιακές αλλαγές στην διάθεση που δείχνει το σύνολο των παλιών παικτών. Δίνουν την εικόνα σαν να επιστρέφουν από δανεισμό ή ότι έχουν κάνει μια καινούργια μεταγραφή. Όλοι τους μηδενός εξαιρουμένου θέλουν να αποδείξουν και να επιβεβαιώσουν την ποδοσφαιρική τους αξία, τη στιγμή που οι περισσότεροι από αυτούς θεωρούν ότι απαξιώθηκαν και κακοποιήθηκαν ποδοσφαιρικά από τον προκάτοχο του Ίβιτς.

Από τους νεοαποκτηθέντες ο Τζαλμά Κάμπος, ο Λέο Μάτος και ο Μπίσεσβαρ αποδεικνύουν αυτή τη στιγμή ότι είναι γερά χαρτιά και όχι τυχαίοι παίκτες. Κάτι που δεν μπόρεσε να αποδείξει ακόμη – λόγω του τραυματισμού του – ο Εβγέν Σαχόφ. Μικρές (;), αλλά ουσιώδεις οι επισημάνσεις με τις ενδείξεις και τις αποδείξεις που τις συνοδεύουν και οι οποίες δικαιολογημένα ενθαρρύνουν τον κόσμο, που αυτή τη στιγμή είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τη σοβαρότητα και ποιότητα που «εκπέμπει» ο ..νέος ΠΑΟΚ της φετινής περιόδου. Όλα οδηγο

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Unknown