Τι έκανες ΠΑΟΚάρα μου!


Ο ΠΑΟΚ πέτυχε τεράστια πρόκριση απέναντι στην Βασιλεία με την «αρμάδα» του Λουτσέσκου να φτάνει σε εύκολη νίκη με 0-3, παίζοντας κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Οι «ασπρόμαυροι» δεν άφησαν στιγμή τους Ελβετούς να σκεφτούν ότι θα μπορούσαν να πάρουν την πρόκριση καθώς ο Δικέφαλος του Βορρά

Ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε μόλις στο 7’ μετά από κόρνερ του Πέλκα ο Βαρέλα κατάφερε να γίνει ο κάτοχος της μπάλας και με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ, δίνοντας «σάρκα και οστά» στην πρόκριση του Δικεφάλου. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου κλήθηκαν να προσαρμοστούν σε μια κατάσταση που δεν είχαν συνηθίσει με την απώλεια του Βιεϊρίνια, με τον Χατσερίδη και τον Κρέσπο να «ψάχνονται» αρχικά να βρουν τα πατήματά τους, όσον αφορά την αμυντική λειτουργία.

Η Βασιλεία αναγκάστηκε να βγει από την περιοχή της και να πιέσει τον ΠΑΟΚ μετά το 0-1, ωστόσο ο ΠΑΟΚ αμυνόταν αποτελεσματικά, προσπαθώντας να δημιουργήσει φάσεις κυρίως μέσα από αντεπιθέσεις. Εκφραστής σε αυτό το κομμάτι ήταν ο Δημήτρης Λημνιός που όχι μόνο έτρεχε να βγάλει αντεπιθέσεις αλλά ήταν πολύ καλός και αμυντικά αφού δεν άφησε ακάλυπτο, τον παρτενέρ του στην δεξιά πτέρυγα, Λέο Μάτος. Στο 32’ οι ασπρόμαυροι δημιούργησαν μια δεύτερη καλή φάση όταν και ο Μάτος πεισματικά έγινε κάτοχος της μπάλας από τα δεξιά, αλλά το γύρισμά του έκοψε η άμυνα της Βασιλείας πριν ο Έλ Καντουρί προλάβει να τελειώσει την φάση.

Η Βασιλεία απάντησε πέντε λεπτά αργότερα στις ευκαιρίες του ΠΑΟΚ με τον Τζούφι λίγο έξω από την περιοχή να σουτάρει αλλά ο Πασχαλάκης με τα ακροδάχτυλα έδιωξε σε κόρνερ. Ο ΠΑΟΚ είχε κι άλλη μεγάλη ευκαιρία στο 41’ με τον Λημνιό να αποφεύγει τον αντίπαλό του, να κάνει την σέντρα αλλά η κεφαλιά του Μαουρίσιο πήγε λίγα εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Όμλιν.

Oι γηπεδούχοι είχαν καλή στιγμή για να ισοφαρίσουν στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, με τον Τζούφι να σεντράρει στην καρδιά της άμυνας του ΠΑΟΚ αλλά η κεφαλιά του Αγέτι πέρασε λίγο άουτ. Στο 52’ ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς διπλασίασε τα τέρματα του ΠΑΟΚ με τον Πασχαλάκη να βγάζει βαθειά μπαλιά και τον Σέρβο να «τσιμπάει» την μπάλα στέλνοντάς την πάνω από τον Όμλιν, κρεμώντας τον πορτιέρο της Βασιλείας.

Ο ΠΑΟΚ δεν σταμάτησε εκεί αλλά πέτυχε και τρίτο γκολ στο 61’ με τον Ομαρ Ελ Καντουρί να κάνει ένα πανέμορφο σουτ έξω από την περιοχή για το 0-3, δίνοντας διαδικαστικό χαρακτήρα στα υπόλοιπα λεπτά του παιχνιδιού. Βέβαια οι παίκτες του Λουτσέσκου μόνο έτσι δεν έβλεπαν τα υπόλοιπα λεπτά καθώς συνέχισαν να πιέζουν για να βάλουν κι άλλα γκολ, βλέποντας τους Ελβετούς να ψάχνουν να βρουν αντίδραση στους ασταμάτητους παίκτες με τα ασπρόμαυρα.

Στο 64΄ο Λημνιός πήρε την μπάλα μέσα στην περιοχή από τα αριστερά αλλά το σουτ του πέρασε λίγο πιο αριστερά από το κάθετο δοκάρι του Όμλιν.

Τα υπόλοιπα λεπτά του παιχνιδιού κύλισαν χωρίς γκολ

thessports

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos