Ανατροπή για να παραμιλάει όλη η Ευρώπη

Μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές της ιστορίας του πέτυχε ο ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος βρέθηκε να χάνει με 0-2 από την πανίσχυρη Σπαρτάκ Μόσχας αλλά το γύρισε σε 3-2 πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου! Φοβερή ματσάρα στην Τούμπα, με τον Πασχαλάκη να αποκρούει πέναλτι στο δεύτερο μέρος και τους γηπεδούχους να χάνουν ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Όλα πλέον θα κριθούν στον επαναληπτικό της Ρωσίας στις 14 Αυγούστου για μια θέση στα play off του Champions League.

Χωρίς ιδιαίτερες μεταβολές και εκπλήξεις ήταν η βασική ενδεκάδα που παρέταξε ο Ράζβαν Λουτσέσκου, σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Πασχαλάκης ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Μάτος, Βαρέλα, Χατσερίδης και Κρέσπο η τετράδα της άμυνας, οι Κάνιας και Μαουρίσιο τα αμυντικά χαφ, μπροστά τους ως επιτελικός ο Πέλκας, στα άκρα της επίθεσης οι Ελ Καντουρί και Λημνιός και στην κορυφή ο Πρίγιοβιτς. Με 4-3-3 κατέβηκαν στο γήπεδο οι Ρώσοι του Μάσιμο Καρέρα, με τους Πρόμες, Λουίς Αντριάνο και Λομοβίτσκι να είναι η τριάδα της επίθεσή τους.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με παιχνίδι κατοχής και υπομονής, αλλά στην πρώτη φάση που οι Ρώσοι έφτιαξαν επίθεση βρήκαν δίχτυα. Στο 7′, ο Ποπόφ βρέθηκε αφύλακτος στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με ξερό σουτ έκανε το 0-1. Οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 14′ με πλασέ του Πρίγιοβιτς που μπλόκαρε ο Μαξιμένκο, αλλά τρία λεπτά αργότερα η Σπαρτάκ βρήκε και πάλι στόχο, έστω και από τύχη. Στο 17′, ο Πρόμες σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Χατσερίδη, πήρε περίεργη τροχιά, ο Πασχαλάκης έβγαλε το σουτ με πρώτη προσπάθεια, αλλά στη δεύτερη η μπάλα πέρασε τη γραμμή για το 0-2.
Ο Δικέφαλος προσπάθησε να συνέλθει από το σοκ, αλλά το σουτ του Πέλκα στο 22′ μπλόκαρε ο Μαξιμένκο, ενώ ίδια τύχη είχε και το πλασέ του Έλληνα διεθνή στο 27′. Η λύση δόθηκε στο 29′, όταν ο Ζομπνίν έκανε χέρι στη μεγάλη περιοχή, ο Πρίγιοβιτς ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και ο ΠΑΟΚ μείωσε σε 1-2.
Οι παίκτες του Λουτσέσκου πήραν ψυχολογία μετά το γκολ, πίεσαν τον αντίπαλό τους και στο 37′ έφεραν το παιχνίδι στα ίσια. Ο Μάτος με ωραία προσπάθεια και σέντρα από δεξιά βρήκε τον Λημνιό και αυτός με πλασέ στη γωνία έκαν το 2-2. Τελικά το παιχνίδι ήρθε… τούμπα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στο 45′, ο Μάρος και πάλι έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Μαξιμένκο έκανε λάθος και ο Πέλκας μόνος με την εστία έκανε το 3-2 για την απόλυτη ανατροπή σε ένα τρελό 45λεπτο!
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μια καλή ευκαιρία της Σπαρτάκ. Στο 51′ βρέθηκε μέσα στην περιοχή αλλά το πλασέ του έδιωξε εντυπωσιακά ο Πασχαλάκης. Γενικά πάντως, οι ρυθμοί και των δυο ομάδων ήταν πιο χαμηλοί, μετά το εξοντωτικό πρώτο μέρος. Στο 61′, ο Λουτσέσκου προσπάθησε να δώσει ανάσες στην ομάδα του περνώντας τον Ουάρντα στη θέση του Ελ Καντουρί.
Στο 65′, ο ΠΑΟΚ έχασε τεράστια ευκαιρία για ένα 4ο γκολ. Ο Πέλκας έκλεψε την μπάλα από το κέντρο, έτρεξε το γήπεδο, βγήκε τετ α τετ με τον Μαξιμλενκο αλλά έστειλε την μπάλα λιγο άουτ. Λίγα δευτερόλεπτα, ο Ουάρντα απείλησε επίσης αλλά η σέντρα-σουτ έφυγε άουτ.
Κόντρα στη ροή του αγώνα, και με μεγάλη αυστηρότητα, ο Γκρίνφιντ έδωσε πέναλτι στο 69′ σε μαρκάρισμα του Χατσερίδη στον Λουίς Αντριάνο. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Πρόμες αλλά ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά σώζοντας τον ΠΑΟΚ!
Ζαμπά και Σάχοφ ολοκλήρωσαν τις αλλαγές του ΠΑΟΚ, αντί των Λημνιού και Μαουρίσιο, σε μια τελευταία προσπάθεια της ομάδας να φτάσει σε ένα ακόμα γκολ. Κάτι τέτοιο δεν έγινε, και το 3-2 παρέμεινε μέχρι τέλους.
Γκολ: Πρίγιοβιτς 29′ (πέναλτι), Λημνιός 37′ (σουτ), Πέλκας 45′ (σουτ) / Ποπόφ 7′ (σουτ), Πρόμες 17′ (σουτ)
Χαμένο πέναλτι: Πρόμες 70′ (απέκρουσε ο Πασχαλάκης)
Κίτρινες: Ελ Καντουρί 58′, Μαουρίσιο 77’/ Ζιγκό 19′, Ζομπνίν 39′, Λομοβιτκι 72′
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Χατσερίδης, Κρέσπο, Κάνιας, Μαουρίσιο (Σάχοφ 84′), Πέλκας, Ελ Καντουρί (Ουάρντα 61′), Λημνιός (Ζαμπά 79′), Πρίγιοβιτς.
Σπαρτάκ Μόσχας: Μαξιμένκο, Εσένκο, Γκιγκό, Μποκέτι (Ραζκάζοφ 90′), Κομπάροφ, Φερνάντο, Ζόμπνιν, Ποπόφ (Τιμοφέεφ 64′), Λομοβίτσκι, Λουίζ Αντριάνο (Ζε Λουίς 78′), Πρόμες.
Διαιτητής: Γκρίνφιλντ (Ισραήλ)
Βoηθοί: Γιαρκόνι (Ισραήλ), Χασάν (Ισραήλ)
Θεατές: 30.000
πηγη:inpaok

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ ΠΑΟΚ Black And White