Σαν έτοιμος από καιρό...

Ο Χρήστος Δαϊρετζής αρθρογραφεί για τον θρίαμβο του ΠΑΟΚ στο Σάιντ Τζείκομπ Παρκ, κόντρα στην Βασιλεία. 


Το πρώτο ουσιαστικό Ευρωπαϊκό βήμα φίλες και φίλοι έγινε. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα με 0-3 (Βαρέλα, Πρίγιοβιτς, Ελ Καντουρί), και έκανε το πρώτο ουσιαστικό βήμα το όνειρο που δεν είναι άλλο παρά η είσοδός του στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Πέραν όμως της πρόκρισής του στον τρίτο προκριματικό του Champions League, εξασφάλισε την παρουσία του στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, αφού είτε αποκλειστεί με την Σπαρτάκ, είτε στα play off έχει σίγουρη την παρουσία του στο Europa League.

Ο ΠΑΟΚ, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο, με έναν ξεκάθαρο στόχο να κερδίσει (όπως είχε αναφέρει και ο κύριος Λουτσέσκου μετά το 2-1 της Τούμπας). Χωρίς να επηρεαστεί από τον απρόσμενο τραυματισμό του αρχηγού του Αντελίνο Βιεϊρίνια (ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα χάσει και το ματς της ερχόμενης Τρίτης κόντρα στην Σπαρτάκ στο γήπεδο της Τούμπας) απέδειξε την ανωτερότητά του ως ομάδα.

Είχα αναφέρει σε σχετικό μου άρθρο πως είναι θέμα χαρακτήρα, όχι δυναμικότητας διότι απλά ο ΠΑΟΚ είναι (και φάνηκε και στις δυο αναμετρήσεις) καλύτερη ομάδα από την Βασιλεία. Έτσι και έγινε, θεωρώ κομβική στιγμή αυτήν του έβδομου λεπτού εκεί όπου ο Φερνάντο Βαρέλα ανοίγει το σκορ, μαζί με την απόκρουση του Πασχαλάκη λίγα λεπτά αργότερα.

Θεωρώ πως ο ΠΑΟΚ κλείδωσε την πρόκριση πηγαίνοντας με το υπέρ του 0-1 στα αποδυτήρια, από εκεί και πέρα το δεύτερο γκολ ήταν θέμα χρόνου με βάση τα κενά που είχαν οι Ελβετοί. Από εκεί και πέρα ο Πρίγιοβιτς απέδειξε για άλλη μία φορά το πόσο σπουδαίος ποδοσφαιριστής είναι και ο Ελ Καντουρί πως βρήκε τον πραγματικό του εαυτό/

Oι μάγκες με την ασπρόμαυρη έδειξαν να είναι έτοιμοι από καιρό, λες και είχαν ξαναπαίξει το ίδιο παιχνίδι, έμοιαζαν με θηρία σε κλουβί. Δεν θέλω να σχολιάσω περαιτέρω τους ποδοσφαιριστές έναν προς έναν, έχουμε δρόμο μπροστά μας. Τα πρώτα δείγματα είναι σχεδόν από όλους θετικά.

Εκείνο που με κάνει να νιώθω υπερήφανος, είναι η εικόνα του ΠΑΟΚ, ως ομάδα. Ένα σύνολο που ναι μεν θέλει 1-2 κινήσεις ουσίας για να γίνει ομάδα επιπέδου Champions League, ξέχωρα με το αν η ομάδα περάσει ή όχι στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.  Ο ΠΑΟΚ δείχνει πως είναι κάτι παραπάνω από ομάδα, ακόμα και  κάτι παραπάνω από μία οικογένεια. Είναι μία καλοδουλεμένη μηχανή, χτισμένη από τον Ραζβάν Λουτσέσκου, έναν προπονητή που μας εκπλήσσει θετικά όλο και πιο συχνά. Μία μεγάλη οικογένεια μικρών και μεγάλων (σε ηλικία) ηγετών που ξέρουν τι ζητάνε στο γήπεδο, ποδοσφαιριστές οι οποίοι ξέρουν ο ένας τον άλλον, ποδοσφαιριστές που παίζουν γι' αυτούς και για την ασπρόμαυρη. Μία ΟΜΑΔΑ που απαρτίζεται από νικητές. Τα λόγια είναι λίγα να το περιγράψουν.

Τα καλύτερα φίλες και φίλοι έρχονται, αρκεί να παραμείνουν χαμηλά οι τόνοι, η ομάδα να συνεχίσει να δουλεύει με τόσο ζήλο και μεθοδικότητα, από εκεί και πέρα θεωρώ πως αυτή η ασπρόμαυρη οικογένεια είναι καταδικασμένη να πετύχει φέτος. Ο θεός μαζί μας , υγεία και συνεχίζουμε το ταξίδι... 

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Χρήστος Δαϊρετζής