Είναι θέμα χαρακτήρα...

Ο Χρήστος Δαϊρετζής αρθρογραφεί στο blog του paokthriskeia, 24 ώρες πριν την ρεβάνς του ΠΑΟΚ κόντρα στην Βασιλεία (Τετ 21:00).

Η στιγμή της αλήθειας φίλες και φίλοι έφτασε. Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται ήδη στην Ελβετία με σκοπό να υπερασπιστεί το υπέρ του 2-1 από την περασμένη Τρίτη, ένα σκορ το οποίο τον αδικεί.  Το κλίμα στην ομάδα είναι καλό όμως αυτό δεν αρκεί.

Το 2-1 είναι ένα ύπουλο σκορ, ένα σκορ το οποίο μπορεί σε μία στιγμή να σε αφήσει έξω (θυμίζω πως ο ΠΑΟΚ με ήττα 1-0 είναι αυτός που θα αποχαιρετήσει). Έτσι, οι ποδοσφαιριστές του Ραζβάν Λουτσέσκου θα πρέπει να παραταχθούν στον αγωνιστικό χώρο του Σαίντ Τζείκομπ Παρκ με σκοπό να κερδίσουν.

Όμως για να είμαστε ρεαλιστές, και να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους τα πράγματα δεν θα είναι έτσι. Η μορφή του αγώνα δεν θα θυμίζει σε καμία περίπτωση τον αγώνα της περασμένης Τρίτης με τον Βασιλεία να είναι αυτή η οποία θα επιχειρήσει να πάρει πρωτοβουλίες και αναμένεται να παραταχθεί με ένα 4-4-2 το οποίο θα γίνεται 4-2-4.

Αυτό σημαίνει πως ο δικέφαλος θα βρει χώρους έτσι ώστε να ''τελειώσει'' την αντίπαλό του στην κόντρα επίθεση. Έχοντας στην σύνθεσή του αρκετούς γρήγορους ποδοσφαιριστές όπως ο Μάτος, ο Βιεϊρίνια, ο Πέλκας, ο Λημνιός, ο Ζαμπά και ίσως ο Ελ Καντουρί. Μένει να δούμε αν μείνει έξω ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο οποίος κατά την γνώμη μου πρέπει να αγωνιστεί κανονικά.

Σίγουρα η Βασιλεία είναι πιο έμπειρη ομάδα στον θεσμό, όμως ο ΠΑΟΚ φάνηκε και στην Τούμπα πως είναι καλύτερη ομάδα. Καλείται να το αποδείξει με καθαρό μυαλό και  συγκέντρωση στις στιγμές πίεσης και στις ευκαιρίες που θα του δοθούν μέσω των κενών χώρων της αντιπάλου.  Είναι θέμα χαρακτήρα και προσωπικότητας και ο ΠΑΟΚ καλείται να δείξει πως έχει και να περάσει κάνοντας το πρώτο βήμα για το όνειρο.

Τα υπόλοιπα στο χορτάρι του Σαίντ Τζείκομπ το βράδυ της Τετάρτης στις 21:00.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Χρήστος Δαϊρετζής