Πάλι στο ΟΑΚΑ ο τελικός κυπέλλου!

Στις 18 Μαΐου στο ΟΑΚΑ (εκτός αν…) θα διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας για την σεζόν 2018-19, σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΠΟ, επισημοποιήθηκαν οι αλλαγές στο σύστημα διεξαγωγής.


Στο Κύπελλο Ελλάδας της επόμενης σεζόν θα συμμετάσχουν συνολικά 85 σύλλογοι και θα διεξαχθούν 130 παιχνίδια, καθώς θα πάρουν μέρος στη διοργάνωση οι 53 Κυπελλούχες Ομάδες των Ε.Π.Σ., στην πρώτη φάση αυτής, ενώ οι ομάδες της Super League θα μπουν κατευθείαν στη φάση των ομίλων, δύο εξ αυτών στον κάθε όμιλο όπως συνέβη και πέρυσι.

Όσον αφορά τον τελικό της διοργάνωσης, η προκήρυξη της ΕΠΟ αναφέρει ότι «ημερομηνία διεξαγωγής του Τελικού Αγώνα ορίζεται η 18/05/2019. Ο τελικός αγώνας θα διεξαχθεί στο στάδιο Ο.Α.Κ.Α». Συμπληρώνει ωστόσο ότι «η Ε.Π.Ο. δύναται να αποφασίσει για λόγους ανωτέρας βίας που αποκλείουν τη διεξαγωγή του, την ημέρα ή τον τόπο και να ορίσει νέα ημερομηνία και άλλο γήπεδο για την διεξαγωγή του Τελικού αγώνα, το οποίο θα πληροί το σύνολο των προϋποθέσεων για την ασφαλή διεξαγωγή του», με απλά λόγια η Εκτελεστική Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να «μεταφέρει» την έδρα του τελικού του Κυπέλλου ή και την ημερομηνία του.


Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι τα γήπεδα/έδρες των ομάδων που μετέχουν στο Κύπελλο Ελλάδος θα πρέπει να πληρούν υποχρεωτικά τις κάτωθι προϋποθέσεις:


α) Να διαθέτουν νόμιμη άδεια λειτουργίας της αθλητικής εγκατάστασης

β) Να έχουν νόμιμα παραχωρηθεί στις Π.Α.Ε./Ομάδες που θα τα χρησιμοποιήσουν ως κύρια και εναλλακτική έδρα
γ) Να πληρούν τους όρους, που προβλέπουν οι διατάξεις του Καταστατικού, οι διατάξεις του Κ.Α.Π., οι διατάξεις των Κανόνων Παιχνιδιού και οι διατάξεις του Κανονισμού Γηπέδων και Ασφάλειας και Προστασίας των Αγώνων περί γηπέδων και αρμοδιοτήτων της διοργανώτριας.

Ολόκληρη η προκήρυξη της ΕΠΟ για το Κύπελλο Ελλάδας της σεζόν 2018-19 ΕΔΩ

Πηγή:inpaok

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ ΠΑΟΚ Black And White