Τι να σου κάνει το VAR…


Το… αφήγημα για την καλύτερη ομάδα της σεζόν που ολοκληρώθηκε, τελείωσε στο ΟΑΚΑ. Θέλω να προχωρήσω στην επόμενη μέρα χωρίς όμως να ξεχάσω τι έγινε την προηγούμενη. Γράφει ο Κώστας Βασιλόπουλος.

Θα μου επιτρέψετε λοιπόν να συνοψίσω, για να κλείσει το κεφάλαιο της περιόδου 2017 -2018. Όχι, να ξεχαστεί. Να κλείσει για να προχωρήσουμε στην επόμενη μέρα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η παραδοχή ότι ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερη ομάδα της χρονιάς (συγκέντρωσε άλλωστε τους περισσότερους βαθμούς με ένα παιχνίδι λιγότερο από την ΑΕΚ), δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα.

Η ΑΕΚ είχε τύχη βουνό και απέφυγε την συντριβή στον τελικό. Πρέπει να ανάψουν κεριά στον Άγιο τους για το χαμηλό –σε σχέση με την απόδοση των δυο ομάδων- σκορ. Ωστόσο το πρωτάθλημα της δόθηκε δώρο. Διορίστηκε πρωτάθλημα και μάλιστα χωρίς διαγωνισμό όπως έγραψε –με ομολογουμένως μεγάλη επιτυχία- η εφημερίδα FORZA.

Καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις που δρομολογήθηκαν, έπαιξαν οι διαιτητές. Ο Αρετόπουλος, ο Κομίνης, ο Στυλιάρας, ο Μάνταλος και άλλοι διαιτητές και βοηθοί και φυσικά ο Τριτσώνης της ΚΕΔ με τους ορισμούς του, αλλοίωσαν τον βαθμολογικό πίνακα υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο το προϊόν και αυξάνοντας τον βαθμό καχυποψίας που υπάρχει για την ελληνική διαιτησία.

Φτάσαμε στο σημείο να έρθουν ο Μπορμπαλάν και οι συνεργάτες του από την Ισπανία για να μην ασχοληθούμε με την διαιτησία στον τελικό. Η ΑΕΚ βέβαια ασχολήθηκε γιατί προφανώς ήθελε μια 6αδα που θα την βόλευε αλλά δεν είναι αυτό το θέμα μας. Αυτό ανήκουν στο χθες.

Το ζητούμενο είναι τι θα συμβεί αύριο. Τι θα δούμε τη νέα σεζόν. Οι φίλαθλοι θέλουν να παρακολουθήσουν ποδόσφαιρο. Να κρίνονται οι αγώνες στους αγωνιστικούς χώρους σύμφωνα με την απόδοση των ομάδων και όχι με βάση τις αποφάσεις των διαιτητών που έχει αποδειχθεί ότι σφυρίζουν φοβισμένα.

Το VAR θεωρώ ότι θα βοηθήσει σημαντικά στον τομέα της βελτίωσης διαιτητικών αποφάσεων που καθορίζουν το αποτέλεσμα ενός αγώνα. Δεν είναι όμως αρκετό. Όταν αποδεδειγμένα οι διαιτητές δέχονται πιέσεις, απειλές και δεν ξέρω τι άλλο, δεν μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση στον χώρο τους και φυσικά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos