Γιορτή... τίτλου στην Τούμπα και τώρα τελικός!


Οι φίλοι του ΠΑΟΚ αποθέωσαν σαν πρωταθλητές τους παίκτες και τον Λουτσέσκου και εκείνοι τους αποζημίωσαν με ένα άνετο 3-0 επί του Πλατανιά στην πετυχημένη πρόβα ενόψει του τελικού Κυπέλλου με την ΑΕΚ.

Η Τούμπα άνοιξε και πάλι τις πόρτες της, σε μια σεζόν που έσπασε κάθε ρεκόρ κεκλεισμένων των θυρών (σ.σ. συνολικά δέκα παιχνίδια χωρίς κόσμο), με τους φίλους του ΠΑΟΚ να στήνουν από νωρίς το δικό τους... πάρτυ, στέλοντας μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση.

Με κεντρικό σύνθημα: «Να΄τοι να΄τοι οι πρωταθλητές», ο κόσμος έδινε το σύνθημα από τις κερκίδες, με τους "ασπρόμαυρους" να... χορεύουν στο γήπεδο τον αντίπαλό τους, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 2-0 από το 15'.
Πέλκας: Το επισφράγισμα μιας εξαιρετικής σεζόν
Μόλις στο 9ο λεπτό της αναμέτρησης, ο Πέλκας πρόσθεσε ένα ακόμη γκολ στη double double σεζόν του (11 ασίστ - 12 γκολ) , αποδεικνύοντας στην πράξη πως φέτος είναι η χρονιά του.
Η φάση ξεκίνησε από μια μακρινή μπαλιά του Μαουρίσιο για τον Μάτος, με τον Βραζιλιάνο να επιχειρεί την σέντρα, οι αντίπαλοι φάνηκε να... κόβουν την όρεξη του ΠΑΟΚ αλλά ο Μάτος επέμενε, διεκδίκησε τη φάση και από το ύψος της μικρής περιοχής, έστρωσε για τον Πέλκα, ο οποίος με μονοκόμματο σουτ, άνοιξε το σκορ στο γήπεδο για το 1-0.
Πρίγιοβιτς με τα.... φρένα σπασμένα!
 
Το σκορ φάνταζε εξαιρετικά... φτωχό για τον ΠΑΟΚ που είχε ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο στο γήπεδο, με τη διαφορά δυναμικότητας να είναι εμφανής ανάμεσα στις δυο ομάδες. Λίγα λεπτά μετά το πρώτο γκολ, ο Δικέφαλος βρήκε άμεσα ένα ακόμη από τον συνήθη ύποπτο. Στο 15΄ο Μάτος έστρωσε ξανά και ο Πρίγιοβιτς δεν δυσκολεύτηκε από κοντά να γράψει το 2-0. 
Ο Σέρβος έχει μπει δυνατά στη "μάχη" για τον πρώτο σκόρερ (18 τέρματα) και όπως είχε δηλώσει και ο Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν βέβαιο πως σήμερα θα τον βοηθούσε όλη η ομάδα προκειμένου να δώσει και να κερδίσει στο νήμα τους αντιπάλους του.
Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τον ΠΑΟΚ να καταγράφει άλλες δύο σημαντικές ευκαιρίες με εκφραστές τον Μακ και τον Πέλκα που δεν κατέληξαν ωστόσο στα δίχτυα, με το 2-0 να συνοδεύει τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια.
Στο γήπεδο με αλλαγές
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Ραζβάν Λουτσέσκου να αποσύρει τον Δημήτρη Πέλκα στο 50΄, θέλοντας του δώσει ανάσες ενόψει τελικού Κυπέλλου, ρίχνοντας μέσα τον Ελ Καντουρί. Λίγο αργότερα και ο Μακ άφησε τη θέση του για τον Τζάλμα Κάμπος ενώ οι αλλαγές του Ρουμάνου έκλεισαν με τον Λημνιό αντί του Σάκχοφ.
Ο ΠΑΟΚ συνέχισε και στο δεύτερο ημίχρονο να κυριαρχεί, έχοντας κλείσει τον Πλατανιά στο μισό γήπεδο, με τον Πρίγιοβιτς να φτάνει στο 55΄ πολύ κοντά στο δεύτερο προσωπικό του τέρμα, όταν έγινε αποδέκτης της μπάλας από τον Βιεϊρίνια και χρησιμοποιώντας το δεξί του πόδι, προσπάθησε με γυριστό να αιφνιδιάσει τον πορτιέρε του Πλατανιά χωρίς το επιθυμητό για εκείνον αποτέλεσμα.
Ο Πλατανιάς απάντησε με τον Κασάλιτσα, ο οποίος βγήκε σε θέση τετ α τετ με τον Πασχαλάκη, ο οποίος φώναξε παρών στο 67΄.
«ΠΑΟΚάρα φέρε μας το Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό»
Με το παιχνίδι να έχει κριθεί και τον ΠΑΟΚ να ρίχνει ταχύτητα, τα τελευταία λεπτά έμοιαζαν περισσότερο διαδικαστικά και για τις δυο ομάδες. Αντίθετα, στις κερκίδες ο κόσμος... ζεσταινόταν ακόμη, ζητώντας το Κύπελλο στον Πύργο τον Λευκό. Δεν έελιψαν βεβαίως και τα συνθήματα για ΑΕΚ, πρωτάθλημα στα χαρτιά και... όπλο.
Το τελευταίο σφύργιμα του αγώνα βρήκε τους φίλους της ομάδας να αποθεώνουν τους γηπεδούχους για όσα πέτυχαν και κέρδισαν τη φετινή χρονιά, φωνάζοντας να΄τοι να΄τοι οι πρωταθλητές. Οι δικοί τους πρωταθλητές. Και αυτοί δεν τους άφησαν έτσι, ο Βιεϊρίνια βρήκε έξοχα τον Πρίγιοβιτς, ο οποίος έπιασε την κεφαλιά έγραψε το 3-0 και στο 93' έβαλε το κερασάκι στην τούρτα για την ομάδα του, με προσωπικό απολογισμό 19 τερμάτω,.
Συνθέσεις:
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μιχόγεβιτς, Βιεϊρίνια, Μαουρίσιο, Σάκχοφ(Λημνιός 74΄), Πέλκας (Ελ Καντουρί 50΄), Μπίσεσβαρ, Μακ (Κάμπος 62΄), Πρίγιοβιτς
Πλατανιάς: Κλιάγιτς, Βάντερσον, Καρυπίδης, Ντικαμονά, Ουές, Ντουαλά, Μαλσά, Ζίκο, Ενσικουλού (Σινγκ 68΄), Κασάλιτσα, Ουντότζι
Τα πλάνα των προπονητών:
Με σύστημα 4-2-3-1 παρέταξε τον ΠΑΟΚ ο Ραζβάν Λουτσέσκου, έχοντας τον Αλέξανδρο Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια και τους Μάτος, Βαρέλα, Μιχόγεβιτς και Βιεϊρίνια ως τετράδα στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά
Ο Ζοσέ Μαουρίσιο με τον Εβγέν Σάχοφ αποτέλεσαν το δίδυμο των αμυντικών χαφ, έχοντας μπροστά τους σε ρόλο επιτελικού μέσου των Πέλκα και τους Μακ-Μπίσεσβαρ στα πλάγια της μεσοεπιθετικής γραμμής, ενώ ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς αποτέλεσε την επιθετική αιχμή του Δικεφάλου.
Με 4-3-3 παρέταξε τον Πλατανιά ο Γιάννης Χατζηνικολάου, με τον Φίλιπ Κλιάιτς κάτω από τα δοκάρια και τους Ουές, Ντικαμονά, Καρυπίδη και Βάντερσον, ως την τετράδα της άμυνας του συλλόγου των Χανίων.
Οι Μάλσα, Ζίκο και Ντουαλά ήταν οι τρεις που πήραν θέση στα χαφ του Πλατανιάς, με τους Ενσικουλού-Ουντότζι να είναι το δίδυμο των εξτρέμ και τον Κασάλιτσα, ως μοναδικός προωθημένος των Κρητικών.
Περισσότερα "ΕΔΩ¨

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos