Πάλι γλέντι...!

Ο ΠΑΟΚ παίζοντας το καλύτερο του φετινό παιχνίδι, επικράτησε πανηγυρικά της ΑΕΚ (για δεύτερη φορά φέτος) με 72-81 στο ΟΑΚΑ και έχει πλέον τον πρώτο λόγο για την είσοδο στην πρώτη 4άδα του πρωταθλήματος.
Ο Ζάρας πετυχαίνοντας οχτώ κρίσιμους πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο, έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της ομάδας του.

Ο Ηλίας Παπαθεοδώρου στερήθηκε των υπηρεσιών των Αντώνη Κόνιαρη(ταλαιπωρείται από πυώδη αμυγδαλίτιδα) και Λάκι Τζόουνς (υπέστη κάκωση συνδέσμου στο γόνατο).
Το παιχνίδι
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το παιχνίδι χωρίς καλές επιθετικές συνεργασίες και έτσι η ΑΕΚ προηγήθηκε με 7-3 στα πρώτα λεπτά. Ο Νταρλέν Τζάκσον με 7 συνεχόμενους πόντους κατάφερε και έκανε το 10-5, 12-12, ενώ ο Γκος με τρίποντο έβαλε πρώτη φορά μπροστά τον Δικέφαλο με 12-15 στο 5΄. Οι παίκτες του Παπαθεοδώρου, ανέβασαν την απόδοση τους και ένα νέο τρίποντο του Τζάκσον έκανε το 17-20 στο 9’, ενώ έφτασαν ακόμα και στο +4 (19-23) πριν το τέλος της περιόδου, η οποία τελείωσε στο 21-25.
Με το καλημέρα του δευτέρου δεκαλέπτου, 8 σερί πόντοι του Σάκοτα ισοφάρισαν το παιχνίδι σε 29-29 στο 14’. Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ όμως, με 5 δικούς του πόντους «έγραψε» το 29-34 ένα λεπτό αργότερα. Ο Δικέφαλος από εκεί και πέρα ήταν πολύ καλός στην άμυνα (χαρακτηριστικό το ότι δέχτηκε εντός πεδιάς καλάθι, μετά από λεπτά), θα μπορούσε όμως αν ήταν λίγο πιο εύστοχος στην επίθεση (έμεινε χωρίς σκορ για 2:40) να πάρει μια μεγάλη διαφορά. Παρόλα αυτά ο ΠΑΟΚ πήγε στα αποδυτήρια, όντας μπροστά με 33-38.
Η ΑΕΚ κατάφερε γρήγορα με τον Τζέιμς να μειώσει στο καλάθι (38-40), αλλά ο ΠΑΟΚ με δύο τρίποντα, των Τζάκσον και Γκος, πέρασε μπροστά με 38-46 στο 23’. Ο Δικέφαλος έφτασε ακόμα και το +9 (41-50) με καλάθι του Γκος και πάλι. Ο Τζάκσον συνέχισε να «οργιάζει» επιθετικά, βοηθώντας την ομάδα του να συντηρεί το προβάδισμα, αφού το σκορ ήταν 45-53 στο 28’. Ο Δικέφαλος όπως και στο δεύτερο δεκάλεπτο, έτσι και σε αυτό παραχωρούσε «εύκολα» φάουλ, στέλνοντας τον αντίπαλο του στις βολές για εύκολους πόντους. Οι «ασπρόμαυροι», έκλεισαν και αυτήν την περίοδο μπροστά με 53-62.
Ο Ζάρας με μπάσιμο, έστειλε για πρώτη φορά την διαφορά σε διψήφια επίπεδα (53-64) με το πρώτο του καλάθι στο τέταρτο δεκάλεπτο. Ο ίδιος παίκτης με γκολ-φάουλ, ήταν υπεύθυνος για το 56-69 στα μέσα της περιόδου, αλλά και για το 60-72, που πέτυχε με τρίποντο στο 37′. Ένα νέο τρίποντο του Γκος, που έκανε το 63-75, δύο λεπτά πριν το τέλος, τελείωσε την υπόθεση νίκη για τον ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος έφυγε πανηγυρικά με σκορ 72-81 από το ΟΑΚΑ.

πηγη:inpaok

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ ΠΑΟΚ Black And White