ΠΑΟΚάρα από ατσάλι έσπασε το μπλόκο του Αγρινίου!


Αυτές οι νίκες δίνουν κούπες! ΠΑΟΚ φτιαγμένος από ατσάλι έσπασε στο 87´ το μπλόκο του παθιασμένου Παναιτωλικού με... ήρωα τον Βαρέλα (0-1) και συνεχίζει την ονειρική πορεία των τελευταίων δυο μηνών!

Ένα γκολ του Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι λίγο πριν την ολοκλήρωση του παιχνιδιού ήταν αρκετό για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος απέδρασε από το Αγρίνιο με το "τρίποντο" και συνεχίζει χωρίς απώλειες την κούρσα του πρωταθλήματος. Σωρεία ευκαιριών από τους "ασπρόμαυρους" στο β΄ημίχρονο, με τον Παναιτωλικό να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις.

Το παιχνίδι ήταν ανοιχτό από το ξεκίνημά του, με τις δυο ομάδες να αναζητούν το γκολ που θα τους φέρει μπροστά στο σκορ. Πρώτος, έφτασε κοντά σε αυτό ο ΠΑΟΚ, καθώς στο 3ο λεπτό, ο Τζάλμα με προσωπική ενέργεια και σουτ απείλησε την εστία του Κυριακίδη. Ο Παναιτωλικός απάντησε με σουτ των Κλέσιο και Μάζουρεκ, ενώ στο 21′, ο Λουτσέσκου αναγκάστηκε να αποσύρει τον τραυματία Ελ Καντουρί, ρίχνοντας στο ματς τον Μπίσεσβαρ.

Ο Ολλανδός δε βρήκε χώρους για να δημιουργήσει, όπως και όλος ο ΠΑΟΚ, καθώς οι γηπεδούχοι πρέσαραν καλά στο δικό τους μισό γήπεδο. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, να μην υπάρχουν φάσεις, τόσο από τον Δικέφαλο, όσο και από τους γηπεδούχους που δεν ήταν ουσιαστικοί με την μπάλα στα πόδια.

Ο ΠΑΟΚ είχε απλά την κατοχή της μπάλας και έπρεπε να έρθει το 40ο λεπτό για να απειλήσει ξανά με σουτ του Πρίγιοβιτς. Ο Παναιτωλικός απάντησε στο 42′, όταν ο Πασχαλάκης έκανε σωτήρια επέμβαση σε πλασέ του Κλέσιο. Το πρώτο μέρος έκλεισε με μια μεγάλη ευκαιρία του Τζάλμα, ο οποίος μόνος από ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησε η επανάληψη, με τον ΠΑΟΚ να πιέζει ψηλά προσπαθώντας να αναγκάσει σε κάποιο λάθος τους αντίπαλους αμυντικούς. Στο 57′, ο Μακ πέρασε στο ματς αντί του Λημνιού, με τον Λουτσέσκου να μεταφέρει τον Τζάλμα στα δεξιά της επίθεσης.

Η πίεση του Δικεφάλου έφερε μια καλή ευκαιρία στο 64′, όταν σουτ του Μπίσεσβαρ εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Κυριακίδης. Στο επόμενο λεπτό, ο Θάνος αρνήθηκε να δώσει πέναλτι σε καθαρό χέρι αμυντικού, ενώ ακολούθησε νέα καλή ευκαιρία με τον Πρίγιοβιτς που απέκρουσε ξανά ο Κυριακίδης.

Το παιχνίδι πήρε άγρια μορφή στο τέλος με τον ΠΑΟΚ να είναι συνεχώς στην επίθεση και τους γηπεδούχους να αντιστέκονται σθεναρά. Στο 77′ μπήκε και ο Σάχοφ αντί του Κάνιας, με τον Δικέφαλο να φτάνει συχνά στην περιοχή αλλά να μη βρίσκει στόχο.

Στο 86′, ο Βαρέλα κέρδισε πέναλτι, την εκτέλεση ανέλαβε ο Πρίγιοβιτς και έκανε το 0-1 για τον ΠΑΟΚ, που δικαιώθηκε μετά την πίεση σε όλο το 2ο μέρος. Από εκεί και πέρα, δεν υπήρξε αντίδραση και το σκορ έμεινε μέχρι τέλους.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos