«Πάτησε» τον πελάτη!


Ο... ελληνικός ΠΑΟΚ παίζοντας με δυο ξένους (!) ήταν κυρίαρχος στο ντέρμπι της πόλης απέναντι στον Άρη και πήρε νίκη ψυχολογίας με 63-57. Ξανά κάκιστοι επιθετικά οι κιτρινόμαυροι.

Ο ΠΑΟΚ πέτυχε την δεύτερη του νίκη στο πρωτάθλημα, αφού κέρδισε στον ντέρμπι της πόλης τον συμπολίτη Άρη με 63-57. Ο Δικέφαλος ήταν εκπληκτικός στο δεύτερο ημίχρονο, εκεί όπου έδειξε την ανωτερότητα του και πήρε την μεγάλη νίκη.

Στην τρίτη περίοδο κρίθηκε ουσιαστικά το παιχνίδι, όπου ο Δικέφαλος έτρεξε ένα επιμέρους σκορ 24-8 και κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ. Λίγο έλειψε όμως ότι έχτισε εκεί να το γκρεμίσει στο τέταρτο δεκάλεπτο, αλλά ευτυχώς ο ΠΑΟΚ πήρε την μεγάλη νίκη.

Ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά αγωνίστηκε πρώτη φορά χωρίς καμία απουσία, αφού στην 12άδα ήταν και ο Χαραλαμπόπουλος και ο Κρουμπάλι. Ωστόσο ήταν και οι δύο ανέτοιμοι.

O ΠΑΟΚ ξεκίνησε με Κόνιαρη, Κατσίβελη, Τζόουνς, Μαργαρίτη και Κλάσεν με καλές επιλογές στην επίθεση και με εντυπωσιακό κάρφωμα από τον Καναδό μετά από επιθετικό ριμπάουντ, για το 7-2. Ο Άρης απάντησε με Μπένσον, Τσαϊρέλη και Γουίβερ για το 7-9. Ο Τζόουνς έτρεχε καλά το γήπεδο και με το πρώτο εύστοχο τρίποντο του Κόνιαρη, ο ΠΑΟΚ πήγε στο 16-12, αλλά σε εκείνο το σημείο, ο Άρης στόχευσε τον Μπένσον μέσα στη ρακέτα, για το 18-18 του πρώτου δεκαλέπτου.

Στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ο ΠΑΟΚ δυσκολευόταν να βρει το δρόμο προς το καλάθι του Άρη, καθώς οι εμπνεύσεις του Τσόχλα, ήταν άστοχες. Οι φιλοξενούμενοι με τρίποντο του Γουίβερ και σουτ του Φλιώνη, πήγαν στο 18-23, αλλά η απάντηση ήρθε από γκολ-φάουλ του Χρυσικόπουλου και ωραίο πικ εν ρολ του Τσόχλα με τον Μαργαρίτη (23-23). Ο Τζόουνς ήταν στον πάγκο και ο ΠΑΟΚ έψαχνε διαρκώς τον Κατσίβελη στο ποστ, κάτι που «διάβασε» ο Άρης σε εκείνο το σημείο και με το δεύτερο τρίποντο του Αθηναίου για το 23-29. Η είσοδος του Μαργαρίτη έδωσε κάποιες λύσεις για τον ΠΑΟΚ, αλλά ο Φλιώνης είχε την απάντηση. Η επαναφορά του Τζόουνς στο παρκέ και το πρώτο εύστοχο τρίποντο του Ζάρα, έκαναν το 31-31 της ανάπαυλας.

Ο ΠΑΟΚ ήταν άστοχος στο πρώτο μέρος (8/18 δίποντα, 3/13 τρίποντα) και είχε τέσσερα λιγότερα ριμπάουντ από τον Άρη (17-21). Παρότι είχε 9 ασίστ για 3 λάθη, με τον Άρη να έχει 7-7 σε αυτήν την αναλογία, η αστοχία του σε συνδυασμό με τα καλύτερα ποσοστά των φιλοξενούμενων (7/12 δίποντα, 4/15 τρίποντα) είχαν το σκορ ισόπαλο. Ο Τζόουνς είχε9 πόντους στο πρώτο μέρος, ο Μαργαρίτης είχε 7, ενώ για τον Άρη, από 7 είχαν ο Μπένσον με τον Αθηναίου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με Τσόχλα, Κόνιαρη, Τζόουνς, Χρυσικόπουλο και Μαργαρίτη και βρήκε λειτουργική πεντάδα, σε άμυνα και επίθεση. Δύο δημιουργίες του Κόνιαρη, έγιναν δίποντο και τρίποντο του Τσόχλα, ενώ ο Τζόουνς συνέχιζε να τελειώνει εξαιρετικά τους αιφνιδιασμούς για το 40-31. Εκεί, ο Αθηναίου έβαλε ένα δύσκολο τρίποντο κι έπειτα, μετά από ασίστ του Βασιλόπουλου, έκανε το 42-36. Η απάντηση του ΠΑΟΚ, ήταν ένα τρίποντο του Κόνιαρη και ένα καλάθι-φάουλ του Μαργαρίτη για το 48-36, που έφερε και μια τεχνική ποινή στον Άρη, για διαμαρτυρία. Με τρίποντο του Τζόουνς, ο ΠΑΟΚ πήγε στο +15 (52-37). Από εκείνο το σημείο κι έπειτα, ο ρυθμός έπεσε, οι αλλαγές από τους πάγκους, μάλλον μπέρδεψαν, παρά βοήθησαν και τους δύο, με τον ΠΑΟΚ να πηγαίνει στο 54-39 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Ο ΠΑΟΚ είχε πρόβλημα δημιουργία στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, καθώς επέμενε πολύ στον Κατσίβελη. To πρόβλημα όλο και μεγάλωνε, καθώς και κάποια ελεύθερα τρίποντα από Ζάρα και Τζόουνς, ήταν άστοχα. Ο Αρης μείωσε αρχικά σε 54-45 μετά από τρίποντο του Μπελ, έκλεισε τη ρακέτα του με Τσαϊρέλη και Βασιλόπουλο και με τον Αθηναίου να βάζει δύο «τρελά» τρίποντα, έφτασε το σερί στο 0-14 και μείωσε στο -1 (54-53).

Ο Παπαθεοδώρου πήρε τάιμ-άουτ ψάχνοντας την ηρεμία για την ομάδα του και αυτή, του την έδωσε ο Χρυσικόπουλος. Ο φόργουορντ του ΠΑΟΚ, με τρίποντο έκανε το 57-53 πετυχαίνοντας τους πρώτους πόντους της ομάδας του, στην τέταρτη περίοδο μετά από σχεδόν 6.30 αγωνιστικά λεπτά! Με τον Μαργαρίτη να παίζει καταπληκτική άμυνα, ο Τσόχλας είδε τον Χρυσικόπουλο μόνο του κάτω από το καλάθι, για το 59-54. Ο Αθηναίου έβαλε 1/2 βολές (59-55), ο ΠΑΟΚ έκανε πάλι λάθος επιλογή στην επίθεση, αλλά ο Μαργαρίτης έβγαλε την άμυνα του αγώνα, με τάπα σε προσπάθεια τριών πόντων στον Αθηναίου.

Το μόνο που έμενε ήταν το τελικό σκορ, που διαμορφώθηκε από τέσσερις βολές του Τσόχλα και ένα κάρφωμα του Τσαϊρέλη στο 63-57.
Ο ΠΑΟΚ πήρε αυτό που ήθελε, έστω και με πολύ άγχος στο τέλος. Ο Τζόουνς είχε 20 πόντους με τους 14 να είναι στον αιφνιδιασμό, ο Μαργαρίτης τελείωσε με 11, αλλά και 6 κλεψίματα (!) και μία σημαντική τάπα, ενώ ο Χρυσικόπουλος είχε 8, με τους 5 στην τέταρτη περίοδο, όταν η ομάδα του, δεν έβρισκε το δρόμο προς το καλάθι σχεδόν με τίποτα. Ο Αθηναίου είχε 20 πόντους, με 5/10 τρίποντα και με αυτό τον τρόπο, ο Αρης ξαναμπήκε στο παιχνίδι, ωστόσο δεν ήταν αρκετοί, καθώς είχε και κάποιες καθοριστικές χαμένες βολές στο τέλος.
Τα δεκάλεπτα 18-18, 31-31, 54-39, 63-57

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos