«Παλεύουμε μόνο για το πρωτάθλημα»

Για την βελτίωση της εικόνα του ΠΑΟΚ στο ματς με τον Λεβαδειακό τον στόχο-μονόδρομο του Δικεφάλου που δεν είναι άλλος πέρα από το πρωτάθλημα, αλλά και για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα, μίλησε στην κάμερα της Nova ο Ράζβαν Λουτσέσκου.
Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ρουμάνος τεχνικός του ΠΑΟΚ:

Για τη βελτίωση του ΠΑΟΚ στον αγώνα της Τετάρτης με τον Λεβαδειακό:«Πιστεύω πως κάθε βήμα που κάνουμε είναι νορμάλ. Εχουμε σε όλα τα παιχνίδια καλά στοιχεία, προσπαθούμε να βελτιώσουμε όσα δεν είναι καλά. Πρέπει να προσαρμοστούμε όλοι στη φιλοσοφία της ομάδα. Πρέπει να δουλέψουμε και να είμαστε κάθε φορά συνεχώς και καλύτεροι. Πιστεύω πως στο παιχνίδι του κυπέλλου είχαμε περισσότερη ενέργεια, όμως πρέπει να βελτιωθούμε ακόμα περισσότερα. Η κάθε νίκη έχει τα δικά της χαρακτηρίστηκα».
Για το πλάνο που έχει και τη διαχείριση του Δικεφάλου: «Πρέπει να είμαστε μια δυνατή ομάδα, μια ομάδα που θα ξεκινάει την ανάπτυξή της από την άμυνα. Πρέπει να χαλάμε την ισορροπία του αντιπάλου. Λόγω της κατάστασης δεν κάναμε πράγματα αλλά βήμα-βήμα βελτιωνόμαστε. Κάποιες από τις βελτιώσεις τις είδα και στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό, όσο και με τον Λεβαδειακό.
Εχω στο μυαλό μου να έχω μία ομάδα με συνοχή που θα πιέζει ψηλά τον αντίπαλο. Θέλω ομάδα νικήτρια όπου κι αν παίζουμε. Γι’ αυτό χρειάζεσαι μία ομάδα με καλή φυσική κατάσταση, να έχουμε αντίδραση. Βλέπω μία βελτίωση, όχι όσα θέλω να δω, αλλά ο αντίπαλος φτάνει δύσκολα στη δική μας περιοχή. Είμαστε στο δρόμο για να πετύχουμε αυτό που θέλουμε. Δουλεύουμε πολύ και δεν σταματάμε για να πάει η ομάδα εκεί που θέλουμε. θα πρέπει να είμαστε πολύ επιθετικοί μέσα στην περιοχή του αντιπάλου. Βγάζουμε φάσεις είτε παίζουμε καλά, είτε όχι, όμως θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Αν το κάναμε πιθανότατα θα είχαμε περισσότερους πόντους στο πρωτάθλημα.
Θα πρέπει να έχουμε 100% στο μυαλό πως πως θα πρέπει να αποφεύγουμε τα λάθη όπου θα μας αναγκάσουν να δεχτούμε εύκολα γκολ. Οπως στο παιχνίδι με την Εστερσουντ, αλλά και με τον Λεβαδειακό που δεχτήκαμε γκολ στην πρώτη φάση. Ολα αυτά θα έρθουν όταν είμαστε ικανοποιημένοι με τους εαυτούς μας».
Για τους Ελληνες και την απόδοσή τους και αν είναι επιλογές για την ενδεκάδα: «Πρώτα από όλα δεν έχει να κάνει με διαχωρισμό Ελληνες-ξένοι. Ολοι είναι παίκτες του ΠΑΟΚ. Είναι καλό που οι Ελληνες παίκτες έχουν ποιότητα, αυτό βοηθάει πολύ την ομάδα και εμένα. Βελτιώνονται συνεχώς και αυτό είναι σημαντικό. Ο Λημνιός έπαιξε κι άλλα παιχνίδια βασικός, άλλα δύο και έπαιξε και ως αλλαγή. Ο Δεληγιαννίδης έπαιξε για πρώτη φορά όμως θα έδωσε καλές εντυπώσεις και λύσεις. Είμαι χαρούμενος για τον Πέλκα τον εμπιστεύομαι, μας δίνει ποιότητα και είμαι αισιόδοξος για το μέλλον του. Εξαρτάται από αυτούς αν θα είναι έτοιμοι και να παλέψουν για τον στόχο μας. Επίσης και ο Κουλούρης έκανε καλό παιχνίδι μας βοήθησε και όταν μπήκε αλλαγή, η αυτοπεποίθηση του ανεβαίνει και παιχνίδι με παιχνίδι θα είναι ολοένα και καλύτερος».
Αν είναι ικανοποιημένος από την παρουσία δύο επιθετικών του Κουλούρη και του Πρίγιοβιτς: «Είμαστε καλυμμένοι. Και οι δύο δίνουν λύσεις. Πρέπει να ξέρετε πως για μένα είναι σημαντικό και οι αμυντικοί να προσφέρουν στην ανάπτυξη. Είναι οι πρώτοι που ξεκινούν την επίθεση. Οι επιθετικοί εξαρτώνται από τη δουλειά της ομάδας».
Για τον αγώνα με τον ΠΑΣ: «Είναι ίδια ομάδα, με εμπειρία, μια ομάδα που παλεύει, έχει καλό πνεύμα ως ομάδα και θέληση από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό. Διαχειρίζονται καλά το παιχνίδι. Εχουν καλή νοοτροπία καλό σύνολο παικτών που παίζουν μαζί χρόνια και αυτό τους βοηθάει, είναι αήττητοι στο πρωτάθλημα και αυτό κάνει δύσκολο το έργο μας. Θέλει πολύ συγκέντρωση, σωστές πρωτοβουλίες να κινήσουμε καλά τη μπάλα για να «σπάσουμε» την άμυνα πέντε παικτών. Να μη τους δώσουμε τη δυνατότητα να βογυν στην κόντρα επίθεση».
Για το αν ζήτησε μεταγραφές για τον Ιανουάριο: «Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για τον Ιανουάριο. Το πιο σημαντικό για εμένα είναι το παιχνίδι της Κυριακής».
Για το αν ο στόχος του ΠΑΟΚ φέτος είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος: «Ο ΠΑΟΚ παλεύει μόνο για αυτό».

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ ΠΑΟΚ Black And White