Η σημαντικότητα του γρήγορου στόπερ...



Η παρακάτω τοποθέτηση δεν έχει να κάνει μόνο με τον ΠΑΟΚ άλλα για κάθε μεγάλη ομάδα εντός και εκτός Ελλάδος που σέβεται τον εαυτό της και θέλει να παίξει ποδόσφαιρο κυριαρχίας και κατοχής. 

Αναμφίβολα η ταχύτητα και η αθλητικότητα είναι σημαντικός και ελκυστικός παράγοντας στο ποδόσφαιρο. Βέβαια, τα παραπάνω στοιχεία είναι πιο ελκυστικά όταν τα έχουν οι επιθετικοί καθώς βγαίνουν φάσεις με ποιότητα και θέαμα. 

Πόσο σημαντικό όμως είναι για μία ομάδα η οποία παίζει ποδόσφαιρο κατοχής τουλάχιστον ένας ή και δυο γρήγοροι στόπερ που είναι γρήγοροι;  Για να παιχτεί αυτό το ποδόσφαιρο λοιπόν, χρειάζεται η ομάδα να ανέβει ψηλά, η άμυνα να είναι στο κέντρο και ο γκολκίπερ στα όρια της μεγάλης του περιοχής Το πρόβλημα εκεί είναι όταν χαθεί η μπάλα και ο αντίπαλος παίζει στην κόντρα επίθεση (όπως παίζει δηλαδή το 70% των μικρών σε Ελλάδα και Ευρώπη). Εκεί λοιπόν χρειάζονται γρήγορες επιστροφές και γρήγοροι παίχτες στην άμυνα, καθώς θα μένουν πίσω οι δύο στόπερ στα όρια του κέντρου και ένας από τους δύο μπακ αφού ο άλλος θα έχει ανέβει. Οπότε σε μία πιθανή αντεπίθεση τρεις με τρεις καταλαβαίνετε πως αποτελεί αδήριτη ανάγκη ένας ή ακόμα και δύο στόπερ.  

Στην περίπτωση του ΠΑΟΚ υπάρχει δεν θα πούμε γρήγορος αλλά σίγουρα ευέλικτος ο Άνχελ Κρέσπο. Επομένως καλό θα ήταν ο κεντρικός αμυντικός που τελικά θα αποκτηθεί να είναι και ταχύς μεταξύ άλλων.  

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Χρήστος Δαϊρετζής