Και τώρα...Ευρώπη!


Νικηφόρο ήταν το τελευταίο τεστ του ΠΑΟΚ, πριν τα επίσημα παιχνίδια, καθώς επικράτησε στην Τούμπα της Ανόρθωσης με 2-0, χάρη σε γκολ των Τζάλμα και Πρίγιοβιτς. Ο Δικέφαλος πλέον επικεντρώνεται αποκλειστικά στο ματς της ερχόμενης Πέμπτης με την Ολιμπίκ Ντόνετσκ στην Ουκρανία για τα προκριματικά του Europa League.

Με καθαρό 4-3-3 παρέταξε την ομάδα του ο Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς έχοντας τον Ρέι κάτω από τα δοκάρια και τους Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα και Λεβέκ στην άμυνα. Στα χαφ ήταν οι Κάνιας, Σάχοφ και Πέλκας ενώ στην επίθεση οι Τζάλμα, Μακ και Πρίγιοβιτς. Από την πλευρά της, η Ανόρθωση είχε σχηματισμό 4-2-3-1 με τον Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης και τον Ράγιος να παίζει από πίσω του.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό από το ξεκίνημά του, με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να παίξουν ελεύθερα και να ψάξουν το γκολ. Ο ΠΑΟΚ βέβαια είχε τον πρώτο λόγο, τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας, ενώ κατάφερε μόλις στο 10ο λεπτό να ανοίξει το σκορ. Ο Τζάλμα βρήκε χώρο έξω από τη μεγάλη περιοχή και με ωραία σουτ έστειλε την μπάλα στα πλάγια δίχτυα του Αρούς, κάνοντας το 1-0 για τον Δικέφαλο. Οι γηπεδούχοι δε σταμάτησαν εκεί, καθώς έξι λεπτά αργότερα ήταν ο Πρίγιοβιτς που διεύρυνε το προβάδισμα. Στο 16′, μετά από σέντρα του Μάτος, ο Σέρβος βρέθηκε μέσα στη μικρή περιοχή, σουταρε, η μπάλα κόντραρε στον Μπανταλόφσκι και τελικά κατάληξε στα δίχτυα για το 2-0.

Οι Κύπριοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους επιθετικά στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας κυρίως τη δεξιά πτέρυγα, αλλά οι τελικές τους προσπάθειες ήταν κακές και δεν ανησύχησαν τον Ρέι που είχε τον έλεγχο των φάσεων. Το σκορ μάλιστα θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο, καθώς στο 33′ ο Πέλκας με μακρινό σουτ σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 36′, δυνατό σουτ του Μακ απέκρουσε με δυσκολία ο Αρούς. Έτσι, το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους.

Ο ρυθμός έπεσε κάπως στην επανάληψη, παρόλα αυτά, ο Λεβέκ ήταν πρωταγωνιστής δυο φάσεων στο πρώτο δεκάλεπτο, σε… αμφότερες τις εστίες. Στο 50′, μετά από τάκλιν σε αντίπαλο, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Ρέι, που μπλόκαρε μετά, ενώ στο 54′, μετά από πάσα του Πέλκα, δεν πλάσαρε σωστά, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Στο 59′, ο Μακ νικήθηκε από τον Αρούς σε τετ α τετ, ενώ στο 61′, ο Στανόγεβιτς πέρασε τον Τσίμιροτ στη θέση του Πέλκα, φρεσκάρωντας τη μεσαία του γραμμή. Στο 71′, ο Σέρβος τεχνικός και σε ακόμα τρεις -μαζεμένες- αλλαγές, ρίχνοντας στο ματς τους Ουάρντα, Ενρίκε και Μπίσεσβαρ αντί των Τζάλμα, Μακ και Σάχοφ, μετατρέποντας το σύστημά του σε 4-2-3-1.

Η παρουσία του Μπίσεσβαρ έδωσε περισσσότερη δημιουργικότητα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος δημιούργησε μερικές ακόμα φάσεις για πετύχει κι άλλα γκολ. Τελικά, τίποτα δεν άλλαξε, πέρα από κάποια ανεξήγητα σκληρά φάουλ των Κύπριων (!), και το 2-0 παρέμεινε.

Γκολ: Τζάλμα 10′ (σουτ), Πρίγιοβιτς 16′ (σουτ)
Δοκάρι: Πέλκας 33′ (σουτ)
ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λεβέκ, Κάνιας, Σάκχοφ (Μπίσεσβαρ 73′), Πέλκας (Τσίμιροτ 61′), Κάμπος (Ενρίκε 73′), Μακ (Ουάρντα 73′), Πρίγιοβιτς.
Ανόρθωση: Αριέλ Αρούς, Αρτυματάς (Φερέιρα 71′), Σίλντενφελντ, Μπανταλόφσκι, Πράνιτς (Κβέσιτς 57′), Βίκτορ, Σειχού, Ράγιος, Παλάνγκα (Ματθαίου 57′), Καρλίτος (Άλβες 71′), Καμαρά (Οικονομίδης 84′).
Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος
Βοηθοί: Γκάγκας, Καραβασίλης
πηγη:inpaok

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ ΠΑΟΚ Black And White