Η κακή αμυντική λειτουργία και ο Πριγιο - γκολ


Ο ΠΑΟΚ έδωσε το τελευταίο του φιλικό επί Ολλανδικού εδάφους απέναντι στον Άγιαξ γνωρίζοντας την δεύτερή του φιλική ήττα κατά την παραμονή του στην Ολλανδία. Μία ήττα ''καμπανάκι'' για τον Στανόγεβιτς. Ο Σέρβος τεχνικός του ΠΑΟΚ έχει αρκετή δουλειά πριν το επόμενο επίσημο παιχνίδι στην Ουκρανία με την Ολυμπίκ (28/7). Βέβαια σίγουρα η Ολυμπίκ δεν είναι Άγιαξ αλλά αυτά τα ματς του καλοκαιριού είναι επικίνδυνα.

Και για να μπούμε στο δια ταύτα ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με τους: Ρέι, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς (46' Λεβέκ), Κάνιας, Τσίμιροτ (46' Σάκχοφ), Μπίσεσβαρ (46' Κάμπος), Ενρίκε (41' Πέλκας λτ.), Μακ (64' Ζάιρο), Πρίγιοβιτς (84' Κουλούρης). Ένας ΠΑΟΚ που ξεκίνησε στο πρώτο μέρος με 4-2-3-1 και για το πρώτο ημίωρο ήταν κακός, χωρίς φαντασία υπήρχαν μάλιστα και στιγμές που από την ασφιχτική πίεση των παιχτών του ''Αίαντα'' στα 3/4 του γηπέδου οι ασπρόμαυροι δεν μπορούσαν να βγάλουν την μπάλα από το δικό τους μισό . Κάπου εκεί, αφού το σκορ ήταν στο 2-0 Ενρίκε και Μακ άλλαξαν πλευρές (ο Ενρίκε τραυματίστηκε στο 41 και δεν τον είδαμε) με αποτέλεσμα ο Σλοβάκος να πάει στο δεξί άκρο της επίθεσης εκεί όπου αισθάνεται πιο άνετα. Ο ''Αίαντας κέρδισε ένα αυστηρό πέναλτι το οποίο έκανε ο Ενρίκε όμως ο καταπληκτικός Ρέι είπε όχι στον Χούντελαρ. Ο ΠΑΟΚ με ''μπροστάρη'' τον Μακ να μειώνει με την κεφαλιά του Βαρέλα στο 38' πριν την ανάπαυλα. Ο Στανόγιεβιτς άλλαξε τον σχηματισμό του ΠΑΟΚ σε 4-3-3 στο δεύτερο ημίχρονο βγάζοντας τον Μπίσεσβαρ και βάζοντας ως κεντρικό μέσο (οχτάρι) τον Πέλκα μαζί με τον Σάκχοφ που πέρασε στην θέση του Τσίμιροτ ενώ λίγο πίσω τους ως καθαρόαιμος κόφτης ήταν ο Κάνιας. Στο μυαλό του προπονητή του ΠΑΟΚ έδειξε να είναι το να γεμίσει το κέντρο και με γεμάτο κέντρο να πιέσει τον αντίπαλο ψηλά (ό,τι έκαναν και οι παίχτες των Ολλανδών δηλαδή). Αυτό εν μέρη λειτούργησε καθώς ο ΠΑΟΚ κατάφερε ξαφνιάσει τον αντίπαλο με την επιθετική του λειτουργία, ισσοφάρησε μόλις στο 51' όμως η κακή αμυντική λειτουργεία του ΠΑΟΚ στο 66' οδήγησε στο 3-2 και την κατάρευση της ομάδας και ενώ ο ΠΑΟΚ είχε βγει όλος μπροστά στο 89' δέχθηκε και το τελικό 4-2.

Επομένως τα συμπεράσματά έχουν ως εξής: Τα θετικά: το ότι ο ΠΑΟΚ πάει στην ''πεπατιμένη που λέγεται ή 4-2-3-1 ή 4-3-3, o Ρέι δείχνει πολύ καλός (αρχικά μην προτρέχουμε), ο Λεβέκ μπορεί να αποδειχθεί ''λαχείο'' ο Πρίγιοβιτς είναι απλά εκπληκτικός. ο Μακ μπορεί να αλλάξει παιχνίδια μόνος του και ο Μπίσεσβαρ είναι ''ή του ύψους ή του βάθους''

Τα αρνητικά: O Στανόγεβιτς είναι μπερδεμένος και αυτό φαίνεται, ο Μάτος αν του πάει το παιχνίδι είναι ικανός για το καλύτερο αλλά αν δεν του πάει μπορεί να σε καταστρέψει και τέλος η ομάδα πρέπει να δέσει μεσοαμυντικά και δείχνει πως χρειάζεται ένας πολύ καλός παίχτης δίπλα στον Κρέσπο και ένας μεγάλος μέσος για να λέμε ότι πάμε για πρωτάθλημα. Επιθετικά θα βρεθούν λύσεις η ομάδα έχει ταλέντο.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΙΡΕΤΖΗΣ 

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos