Το κόστος καθαρισμού του Θερμαϊκού αναλαμβάνει ο Σαββίδης


Το έμπρακτο ενδιαφέρον του για την πόλη της Θεσσαλονίκης έδειξε ακόμα μια φορά ο ομογενής επιχειρηματίας Ιβάν Σαββίδης, με αφορή τη κατάσταση που επικρατεί στον Θερμαϊκό με το φυτοπλαγκτόν. 

Όπως αναφέρει το thestival.gr, μόλις ο κ. Σαββίδης ενημερώθηκε για την κατάσταση που επικρατεί στον Θερμαϊκό με το φυτοπλαγκτόν, ζήτησε από τους συνεργάτες του να επικοινωνήσουν με τους αρμόδιους φορείς και να τους ενημερώσουν ότι ο ίδιος είναι διατεθειμένος να καλύψει τη δαπάνη για τον καθαρισμό της θάλασσας. Επιπλέον, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι άνθρωποι του Ιβάν Σαββίδη ενημέρωσαν την υφυπουργό Μακεδονίας & Θράκης, κ. Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, ότι ο Όμιλος Σαββίδη προτίθεται να καλύψει το κόστος της μίσθωσης οχημάτων ή σκαφών, τα εργατικά κόστη και τα καύσιμα που θα χρειαστούν για την αποκάθαρση του Θερμαϊκού.

Να υπενθυμίσουμε ότι η εικόνα στα νερά του Θερμαϊκού Κόλπου έχει γίνει αποκρουστική τις τελευταίες μέρες επειδή το πλαγκτόν σε συνδυασμό με τα σκουπίδια μετατρέπει τα νερά σε καφετιά.

Η έκταση του φαινομένου της ερυθράς παλίρροιας στον Θερμαϊκό κόλπο μπροστά στην παλιά παραλία χαρακτηρίζεται από κατοίκους της πόλης σοκαριστική. Μάλιστα, αν και υπήρξαν διαβεβαιώσεις ότι το πρόβλημα θα λυθεί, αυτό παραμένει, ενώ συνοδεύεται και από έντονη δυσοσμία η οποία επιβαρύνεται από την ύπαρξη μεγάλου όγκου σκουπιδιών στo κέντρο της πόλης, με αποτέλεσμα να τίθεται ζήτημα για τη δημόσια υγεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos