Η φιλοσοφία Στανόγεβιτς και ο.. παίκτης - κλειδί

O ΠΑΟΚ έδωσε χτες το τελευταίο του φιλικό στην Τούμπα πριν την πρώτη επίσημή του υποχρέωση κόντρα στην Ολιμπίκ Ντονετσκ. Οι ασπρόμαυροι κέρδισαν την κατώτερη Ανόρθωση με 2-0 με τον Τζάλμα να σκοράρει ένα υπέροχο τέρμα και τους Κύπριους να το... βάζουν μόνοι τους στο 16' μετά από ωραία συνεργασία των Κάμπος, Μάτος και Πρίγιοβιτς. Σε ένα φιλικό που πέραν του σκορ βγήκαν πάλι αρκετά χρήσιμα συμπεράσματα για τον Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς. Ο θετικός Ουάρντα που επέστρεψε και η βελτιωμένη παρουσία της ομάδας συνολικά ήταν αυτά που ξεχώρισαν εχτές στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στο γνωστό 4-2-3-1 που αρέσκεται να παίζει, με τους: Ρέι,Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα, Λεβέκ, Κάνιας, Σάκχοφ (73' Μπίσεσβαρ.), Πέλκας (61' Τσίμιροτ), Κάμπος (73'Ενρίκε), Μακ (73' Ουάρντα), Πρίγιοβιτς. Ο ΠΑΟΚ ο οποίος καθ' όλη την διάρκεια του παιχνιδιού προσπαθούσε να βγάλει την φιλοσοφία Στανόγεβιτς. Δηλαδή το να χτίζει το παιχνίδι από τους κεντρικούς αμυντικούς πάσα - πάσα. Η αλήθεια είναι πως κατά διαστήματα το έβγαλε αυτό. Δεν απειλήθηκε καθόλου μέχρι το 25' και έπειτα ο,τι κίνδυνοι ήρθαν, ήρθαν από κάποιες κάθετες πάσες στον χώρο και από σέντρες στην περιοχή. Κακά τα ψέματα ο ΠΑΟΚ μετά το 30' δεν ήταν καλός εάν εξαιρέσουμε το πολύ καλό ψηλοκρεμαστό σουτ του Πέλκα γύρο στο 35' και κάποιες φάσεις τις οποίες τελείωσαν άσχημα οι Λεβέκ και Μακ. Εκεί που ο Στανόγεβιτς βοήθησε στο να πέσει κι άλλο ο ρυθμός του παιχνιδιού ήταν όταν στο 61' απέσυρε τον Πέλκα και στην θέση του πέρασε τον Τσίμιροτ αλλάζοντας το σύστημα σε 4-3-3. Όμως αυτό κράτησε για περίπου 11 - 12 λεπτά καθώς στο 63' την θέση του Σάκχοφ πήρε ο Μπίσεσβαρ με τον ΠΑΟΚ να παίζει ξανά 4-2-3-1. Σε εκείνο το σημείο ο ΠΑΟΚ πήρε μία άλλη πνοή και έπαιξε μέχρι το τέλος βελτιωμένα καθώς. άλλαξε όλη του την επιθετική τριάδα. Έπαιξε με Ενρίκε δεξιά και Ούαρντα - Μπίσεσβαρ να αλλάζουν ρόλους σε αριστερό άκρο της επίθεσης και άξονα.

Το ''κλειδί'' για να παίξει ο ΠΑΟΚ αυτό που θέλει ο Στανόγεβιτς...

Ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε βελτιωμένος και έβγαλε όπως προαναφέραμε την φιλοσοφία Στανόγεβιτς. Για να βγει όμως πιο ομαλά και η ομάδα να παίζει με περισσότερη ηρεμία και υπομονή το πάσα - πάσα που θέλει να παίξει ο ''Σταν'' κάνει ''μπαμ'' πως χρειάζεται ένας παίχτης στο κέντρο, ένας παίχτης που θα υποδέχεται την μπάλα από τους αμυντικούς και θα την μεταφέρει ομαλά και με άνεση την στην επιθετική γραμμή του ΠΑΟΚ. Εάν παρθεί αυτός ο παίχτης θα δείξουν περισσότερα ιδικά ο Μπίσεσβαρ που δεν θα γυρίζει πίσω να πάρει την μπάλα και να κάνει παιχνίδι και ο Μακ, γενικώς όλη η ομάδα.

Κλείνοντας... 

Ο Ρέι φαίνεται να εμπνέει σιγουριά από τα δύο πρώτα του ματς, είναι ήρεμος έχει καλά αντανακλαστικά (κάτι που φάνηκε κυρίως με τον Άγιαξ) και ξέρει μπάλα μπορεί να ξεκινήσει το παιχνίδι που θέλει ο Στανόγεβιτς. Ο Λεβέκ είναι πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, έχει καλή σέντρα σίγουρα επιθετικά δεν είναι ο,τι καλύτερο αλλά ακόμα και εκεί είναι φιλότιμος και ξαναλέω πως έχει στοιχεία στόπερ. Μαζί με τον Λέοβατς θα κάνουν πολύ καλό δίδυμο. Ο Βαρέλα πιο ήταν βελτιωμένος από τα άλλα φιλικά και ο Κρέσπο σταθερή αξία.  Ο Κάνιας έτρεχε και προσπαθούσε ακόμα και να χτίσει παιχνίδι. Ο Κάμπος αρκετά ορεξάτος και καλός στα αμυντικά του καθήκοντα. Ο Μακ ήταν θετικός και περιμένουμε και από αυτόν να δούμε περισσότερα. Ο Πέλκας είναι κάθε χρόνο και πιο βελτιωμένος. Οι Ούαντα και Μπίσεβαρ, ήταν πολύ καλοί όταν μπήκαν άλλαξαν τον ρυθμό του αγώνα.Ο Πρίγιοβιτς δεν πήρε πολλές μπάλες εχτές δύο φορές τρΚαι τέλος... πρέπει κάνε να γίνει με την συμπεριφορά του Μάτος
οφοδοτήθηκε την μία πλάσαρε όμορφα με την μπάλα να καταλήγει κόρνερ και την άλλη το έβαλαν μόνοι τους. Το κακό με τον Σέρβο επιθετικό ήταν πως όταν ο ΠΑΟΚ έβγαινε στην κόντρα - επίθεση έπαιρνε την δεύτερη  μπαλιά με τις αντεπιθέσεις να κόβονται κάτι που πρέπει ο Στανόγεβιτς να το δει.




ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Χρήστος Δαϊρετζής