Οι 2 παίκτες, η ΕΠΟ και το... όνειρο


Αναμφίβολα ο Ιβάν Σαββίδης έχει πιάσει το νόημα και είναι σε ''καλό δρόμο'' όσων αναφορά το εξωαγωνιστικό. Ανέφερα στο άρθρο - σχόλιο για το φιλικό κόντρα στην Ανόρθωση, πως ο ΠΑΟΚ χρειάζεται δύο μεταγραφές που θα κάνουν διαφορά. 

Μίας και η πρώτη επίσημη υποχρέωση, για τον 3ο προκριματικό γύρω του Europa league πλησιάζει (Πέμπτη 27/7, 19:30 Ολιμπίκ Ντόνετσκ - ΠΑΟΚ) και η προετοιμασία φτάνει στο τέλος της, νομίζω πως ήρθε η ώρα για να δούμε αν πρέπει να ονειρευόμαστε ή όχι; Φυσικά δεν αναφέρομαι στην είσοδο του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League. Η ομάδα έχει αποδείξει την τελευταία επταετία πως είναι η πιο συνεπής Ελληνική μαζί με τον Ολυμπιακό στο ''ραντεβού της με την Ευρώπη'' (έστω το Europa league, παρόλο που το champions league αποτελεί απωθημένο αλλά ανοίγω μεγάλο θέμα το οποίο δεν είναι της παρούσης) . Ο ΠΑΟΚ θα περάσει άνετα και την Ολιμπίκ και την επόμενη που θα βρεθεί στον ''δρόμο'' του. Το ερώτημα είναι μπορούμε να μιλάμε για πρωτάθλημα; Η απάντησή μου είναι ξεκάθαρη: Το πρώτο και το πιο σημαντικό γιατί ας μην ξεχνάμε ότι εδώ είναι Ελλάδα. Ο οργανισμός του ΠΑΟΚ κερδίζει το ''στοίχημα'' που λέγεται ΕΠΟ. Αν το κερδίσει επίσημα στις εκλογές του Αυγούστου θα είναι η πρώτη νίκη (περισσότερα παρακάτω). Αγωνιστικά έχει έναν προπονητή αμφιβόλου αξίας μεν που είναι αρκετά ευφυής και δεν βάζει το ''εγώ'' του πάνω από την ομάδα δε. Έχει ένα πολύ πλήρες και ποιοτικό ρόστερ που απλά λείπουν δύο ηγετικές μορφές.


Ο δικέφαλος δεν κράτησε τον προπονητή του,  κράτησε όμως τον βασικό του κορμό.  Έκανε (φαινομενικά και βλέποντας τα δύο πρώτα του δύο παιχνίδια κάτω από τα δοκάρια του δικέφαλου) μία πολύ καλή επιλογή στον ''άσο'' παίρνοντας τον Ρέι και όχι τον Οτσόα (ο οποίος ήταν το φαβορί αλλά κατέληξε στο Βέλγιο και την Σταντάρ). Πήρε τον συμπαθητικό Λεβέκ. Ο οποίος θα διεκδικήσει θέση βασικού μαζί τον Λέοβατς στο αριστερό άκρο της άμυνας. Έκανε το ''κόλπο γκρόσο'' με τον Μακ. Μία πολύ ποιοτική προσθήκη στην πιο ποιοτική και πλήρη γραμμή των ''ασπρόμαυρων''. Τι θέλει όμως ο ΠΑΟΚ για ''είμαστε καλά τον Μάιο''; Αρχικά θέλει έναν κεντρικό αμυντικό που μαζί με τον Κρέσπο θα αποτελέσουν ένα απροσπέλαστο δίδυμο στην άμυνα. Καλός και χρυσός ο Βαρέλα αλλά στο ελληνικό πρωτάθλημα όπου η ομάδα θα παίζει με ψηλά την άμυνά της είναι αργός. Κατ' εμέ όμως η αδήριτη  ανάγκη (το ανέφερα ξανά) είναι ένας κεντρικός χαφ. Ένας ποδοσφαιριστής σωματώδης, που θα είναι καλός ανασταλτικά, θα πατάει τις δύο περιοχές με άνεση (box to box όπως λέγεται στην ποδοσφαιρική αρκτό) και το πιο σημαντικό θα μεταφέρει την μπάλα με υπομονή, άνεση και σιγουριά από την αμυντική γραμμή στην επιθετική. Ένας παίχτης απαραίτητος στο πάσα - πάσα στου Στανόγεβιτς. Μέσα από αυτόν τον παίχτη ο ΠΑΟΚ θα παράγει περισσότερο θέαμα αλλά και ουσία. Επιπρόσθετα ο ΠΑΟΚ διαθέτει έναν πολύ ποιοτικό ποδοσφαιριστή που λέγεται Μπίσεσβαρ. Ένα δεκάρι ''παλιάς κοπής'' που ξέρει μπάλα, οργανώνει και είναι βαρύς στο μαρκάρισμα. Ο Ολλανδός όμως αναγκάζεται να γυρίζει πολύ πίσω από τον χώρο δράσης του για να πάρει την μπάλα. Εάν παρθεί ο ποιοτικός κεντρικός χαφ λοιπόν, θα βοηθηθεί πολύ ο Μπίσεσβαρ καθώς θα παίρνει η μπάλα εκεί που θέλει και θα οργανώνει το παιχνίδι με την δική του μαεστρία. Θα είναι ο Μαρόνε; Θα είναι ο Καφού; Θα είναι κάποιος άλλος; Θα φανεί. Πάντως ο Λούμπος Μίχελ ''το έχει'' όσων αναφορά τις μεταγραφές που εισηγείται. 

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΠΟ... 

Ο Ιβάν Σαββίδης είχε πει κάποτε ''και την Μπαρτσελόνα να φέρω δεύτερος θα βγω''. Αφού λοιπόν έφαγε επικοινωνιακές ήττες αποφάσισε να το διαχειριστεί ο ίδιος. Παίρνει ενώσεις έχοντας ως σύμμαχο και τον Δημήτρη Μελισσανίδη. Ξεκάθαρο ότι Σαββίδης Μελισσανίδης είμαι μαζί. Πήρε το κύπελλο (με τον γνωστό τρόπο) από τον σύμμαχό του στον τελικό του Βόλου και γίνεται κυρίαρχος. Οι νίκη του κυρίου Γραμμένου στις εκλογές του Αυγούστου δείχνει δεδομένη. Από εκεί και πέρα εάν γίνουν οι κατάλληλες κινήσεις αγωνιστικά (ή ακόμα και αν δεν γίνουν αν έχεις παρασκήνιο διάβαινε) και όλα κυλήσουν ομαλά όσων αναφορά τον κύριο Γραμμένο θα φανεί αν ο ΠΑΟΚ έχοντας την βοήθεια του παρασκηνίου ήρθε η ώρα για το όνειρο, γι' αυτό που κόσμος 32 χρόνια τώρα λαχταρά. Να  δει τον ΠΑΟΚ πρωταθλητή...


ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Χρήστος Δαϊρετζής