Σαν σήμερα: Το τελευταίο πρωτάθλημα του ΠΑΟΚ (vid)

Σαν σήμερα το 1985, o ΠΑΟΚ κατακτά το δεύτερο και τελευταίο συνολικά στην ιστορία του πρωτάθλημα, μετά από μία ισοπαλία κόντρα στον Πανιώνιο

Τριάντα δύο χρόνια πίσω, στη Νέα Σμύρνη ο ΠΑΟΚ έρχεται ισόπαλος 0-0 κόντρα στον Πανιώνιο και πανηγυρίζει την πιο «γλυκιά» ισοπαλία της ιστορίας του

Ένας βαθμός που του χαρίζει και μαθηματικά το πρωτάθλημα της σεζόν 1984-1985 στις 9 Ιουνίου, μία αγωνιστική πριν τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου. Για τον ΠΑΟΚ μπορεί καταλυτικό ρόλο να έπαιξε η νίκη επί του Ηρακλή στην ουδέτερη έδρα των Τρικάλων με 1-0, ωστόσο το απόγευμα εκείνο κόντρα στον Πανιώνιο ήταν αυτό που στάθηκε αφορμή για ξέφρενους πανηγυρισμούς.
Την ίδια ώρα, ο Πιερικός «έκοβε» βαθμό από τον Παναθηναϊκό και η διαφορά των 3 πόντων παρέμεινε και ήταν μη αναστρέψιμη, καθώς τότε το βαθμολογικό σύστημα έδινε 2 βαθμούς στη νίκη και 1 στην ισοπαλία
Χαρακτηριστικές ήταν οι στιγμές αποθέωσης στο αεροδρόμιο από τους φίλους του ΠΑΟΚ για την κατάκτηση του τίτλου.
Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αναφέρεται: "Μπορεί το πιο καθοριστικό βήμα για την απόκτηση της διαφοράς του Δικεφάλου από τους διώκτες του να έγινε με την νίκη του επί του Ηρακλή στο ουδέτερο γήπεδο των Τρικάλων με 1-0 στις 21 Απριλίου 1985, αλλά η επισφράγιση του ήρθε στις 9 Ιουνίου 1985 στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης.
Η απόσταση των τριών βαθμών που υπήρχε από τον Παναθηναϊκό διατηρήθηκε, αφού ο Πιερικός υποχρέωσε την αθηναϊκή ομάδα σε εντός έδρας ισοπαλία και έτσι διατηρήθηκε η διαφορά που έδινε τίτλο στον ΠΑΟΚ, αφού τότε το βαθμολογικό σύστημα έδινε 2 βαθμούς στη νίκη και 1 στην ισοπαλία.
Οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ είχαν την ευκαιρία να πάρουν τη νίκη σε κεφαλιά του Σίγγα (20′) που έδιωξε δύσκολα ο Φιλιππής στο παραθυράκι του, ενώ και ο Πανιώνιος είχε την ευκαιρία στο τέλος (80′) σε εκτέλεση φάουλ του Μπαρζόφ, αλλά τελικά απέκρουσε ο Στεργιούδας.
Ο κόσμος έσπευσε ξανά στο αεροδρόμιο, όπως είχε κάνει και μετά το διπλό κόντρα στον Παναθηναϊκό (η εικόνα μεταφέρει ενδεικτικά το κλίμα) και αποθέωσε την αποστολή κατά την επιστροφή της.
Ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε με τους εξής ποδοσφαιριστές: Στεργιούδας, Τσουρέλας, Αλαβάντας, Γιούρισιτς, Μπανιώτης, Σκαρτάδος, Σίγγας (70′ Καρασαββίδης), Βασιλάκος, Δημόπουλος (46′ Αλεξανδρίδης), Πάπριτσα, Κωστίκος.



πηγη:sdna

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ ΠΑΟΚ Black And White