Ο πάγκος του ΠΑΟΚ πήρε… φωτιά!


Η ζωή προχωράει. Δεν θα σταθώ ΚΑΘΟΛΟΥ στα «γιατί» της παραίτησης Βλάνταν Ίβιτς. ΜΗΔΕΝ ανάλυση. Κάθε φορά που φεύγει ένας προπονητής, λέμε τα ίδια και τα ίδια. Ας τα πουν η διοίκηση και ο ίδιος. Αν μείνουμε εκεί, θα χαθεί η μπάλα και ο ΠΑΟΚ θα εγκλωβιστεί σε έναν λαβύρινθο χωρίς διέξοδο. Το θέμα είναι το αύριο και αν επιβεβαιωθεί και επίσημα το «διαζύγιο», αυτό που έχει σημασία είναι το «και τώρα τι;». Ποιος θα αντικαταστήσει τον Βλάνταν Ίβιτς, ποιος θα… τολμήσει να το κάνει, γιατί θα έρθει και πόσο χρόνο θα του δώσει το περιβάλλον του συλλόγου.

Έτσι όπως έχουν τα πράγματα, με τον Ίβιτς να ανεβάζει τον πήχη, την διοίκηση να θέλει το πρωτάθλημα και τον κόσμο να περιμένει τον… Μουρίνιο (με το σκεπτικό ότι αφού δεν μένει ο Ίβιτς θα έρθει κάτι πολύ καλύτερο) γίνεται κατανοητό πως ο νέος προπονητής, ξεκινάει με ένα μεγάλο μειονέκτημα και αυτό είναι η αφόρητη πίεση για τίτλο, την στιγμή που ο χρόνος που θα έχει, για να μάθει την ομάδα και η ομάδα αυτόν, θα είναι λίγος. Ηλεκτρική καρέκλα πλέον η θέση του προπονητή του Δικεφάλου, που δεν γνωρίζω και πόσο εύκολο είναι να φέρει «μεγάλο» προπονητή. Θυμίζω πως όταν ήρθε ο Στέφενς, ήρθε ενώ ήδη είχαν γίνει κάποιες μεταγραφές, είχε οριστεί η προετοιμασία και φυσικά είχε και κάποιους συνεργάτες που υποτίθεται ότι θα τον βοηθούσαν και θα του μάθαιναν που ήρθε. Όταν έμαθε ήταν ήδη αργά και έφυγε. Αν από την άλλη δεν έρθει μεγάλο όνομα η γκρίνια θα είναι τόσο μεγάλη που είναι ικανή να διαλύσει όλη την χρονιά πριν καν ξεκινήσει, διότι άλλωστε θα υπάρξει η γενική τοποθέτηση πως «Ο νέος προπονητής δεν θα είναι πετυχημένος αν δεν κάνει κάτι παραπάνω από τον Ίβιτς ή έστω ότι και ο Ίβιτς».

Ο νέος προπονητής αν θα είναι μεγάλο όνομα επίσης, θα ζητήσει πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Αν δεν ζητήσει θα έχει την δικαιολογία πως δεν δούλεψε με τους δικούς του παίκτες. Όπως και να έχει ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε δύσκολη θέση. Όμως τα δύσκολα είναι για τους δυνατούς και τους μεγάλους και στην πιο κρίσιμη στιγμή των τελευταίων χρόνων, τη στιγμή που ο ΠΑΟΚ θέλει να μπει στη νέα περίοδο ως «φόβητρο» και ως φαβορί για το πρωτάθλημα καλείται να φανεί αντάξιος των προσδοκιών.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos