Mε Στάροβιτς θα το πάρει!


Με τον τραυματισμό του Σάσα Στάροβιτς να αλλάζει από πολύ νωρίς τα δεδομένα, ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα με 0-3 σετ στο κατάμεστο από 8.000 κόσμο PAOK Sports Arena κι έτσι έχασε την ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλητής στην έδρα του. Πλέον, η υπόθεση-τίτλος θα κριθεί την Κυριακή (7/5) στον πέμπτο και τελευταίο τελικό στο Ρέντη.

“Μουδιασμένα” ξεκίνησε το παιχνίδι ο ΠΑΟΚ, ενώ ο Ολυμπιακός με “όπλο” την σφιχτή του άμυνα κατάφερε να προηγηθεί γρήγορα με 1-5, αναγκάζοντας τον Χόρχε Ελγκέτα να καλέσει το πρώτο του τάιμ άουτ.

Οι φιλοξενούμενοι πήγαν προηγούμενοι με 3-8 στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με το Δικέφαλο να δείχνει μπλοκαρισμένος στην επίθεση. Ο ΠΑΟΚ πίεσε για να αντιδράσει στο 10-14 όμως οι ερυθρόλευκοι πήγαν στο +5 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ και διατήρησαν το προβάσισμα έως το τέλος του πρώτου σετ. Με το σκορ στο 17-20 ο Σάσα Στάροβιτς τραυματίστηκε, καθώς του γύρισε το πόδι πάνω σε μία προσπάθεια, ενώ οι παίκτες του Μπόσκαν κατέκτησαν το πρώτο σετ του τελικού με 21-25.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε στο ξεκίνημα και το δεύτερο σετ, με τον Ολυμπιακό να προηγείται στο πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ με 4-8, εκμεταλλευόμενος την αδυναμία του Δικεφάλου, εξαιτίας της απώλειας του Στάροβιτς. Με την είσοδο του Βλάντο Πέτκοβιτς, η ομάδα του Χόρχε Ελγκέτε έδειξε σημάδια αντίδρασης 8-10 και 10-12, ενώ με τον άσο-βολίδα του Ντάντε, η διαφορά έπεσε στο -1, 13-14.

Με τον Ντάντε Αμαράλ να ανεβάζει κατακόρυφα την απόδοσή του και δυναμώνοντας το σερβίς, ο ΠΑΟΚ κατάφερε όχι απλά να μείνει κοντά στο σκορ αλλά και να ισοφαρίσει σε 20-20. Παρ’ όλα αυτά, η αντίδραση δεν είχε συνέχεια κι οι “ερυθρόλευκοι” κατέκτησαν και το δεύτερο σετ με 21-25 κάνοντας το 0-2.

Αποφασισμένος να παλέψει για την μεγάλη ανατροπή, εμφανίστηκε ο πρωταθλητής, ο οποίος προηγήθηκε με 7-3, αποτέλεσμα της εξαιρετικής παρουσίας του Σωτήρη Σωτηρίου. Γρήγορη ήταν, όμως η απάντηση από πλευράς φιλοξενούμενων ήταν άμεσα ισοφαρίζοντας σε 8-8. Το σετ απέκτησε τρελό ρυθμό, οι παίκτες του Ελγκέτα ανέκτησαν την συγκέντρωσή τους και με τον Σαφράνοβιτς να “ζεσταίνεται” για τα καλά, πήραν εκ νέου το προβάδισμα, το οποίο έφτασε στο +4, 16-12 στο δεύτερο τεχνικό τάιμ άουτ.

Οι πρωταθλητές διατηρούσαν το προβάδισμα, όμως από την στιγμή που ο Στιβαχτής βρέθηκε στο σερβίς, ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε οι λύσεις κι ο Ολυμπιακός πέρασε μπροστά με σερί διαρκείας. Μάλιστα, οι παίκτες του Μπόσκαν έφτασαν μία ανάσα από τη νίκη, αποτυγχάνοντας σε δύο match ball (23-24 και 24-25)

Τελικά, στο τρίτο match ball ο Ολυμπιακός πέτυχε τον πόντο (26-28), νίκησε με 0-3 σετ και ο πρωταθλητής θα κριθεί στον πέμπτο τελικό στο Ρέντη.
inpaok

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos