«Για αυτό αλλάξαμε προπονητή!»

Για τη νέα σελίδα που άνοιξε στον μπασκετικό ΠΑΟΚ μίλησε πριν από λίγο ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ο οποίος αναφέρθηκε στο διαζύγιο με τον Σούλη Μαρκόπουλο και την πρόσληψη του Ηλία Παπαθεοδώρου.
Η συνέντευξη τύπου έγινε στο Μουσείο της ομάδας στο παλατάκι, παρουσία του Τέλη Ζουρνατζίδη, αλλά και του μέλους της διοίκησης Αλέξανδρου Ασλανίδη.

Αναλυτικά, ο πρόεδρος της ΚΑΕ ΠΑΟΚ είπε για το θέμα προπονητή:

«Η αλλαγή του Σούλη είχε καθαρά αγωνιστικά κριτήρια, η ομάδα έπρεπε να αλλάξει φιλοσοφία και προσέγγιση. Ήταν μια δύσκολη απόφαση, είχαμε αποκτήσει ιδιαίτερη σχέση μαζί του. Έχω μόνο αγάπη για αυτόν, αλλά οι διοίκησεις πρέπει να παίρνουν και δύσκολες αποφάσεις. Τον Ηλία Παπαθεοδώρου τον παρακαλουοθύμε εδώ και χρόνια, έχει σημειώσει καταπληκτική πορεία με την Κηφισια, έχει δουλέψει στο εξωτερικό όπου πολλές ομάδες είναι καλύτερες από τις ελληνικές. Ξέρει τι σημαίνει ΠΑΟΚ κατανοει τις δυνατότητες μας και ήταν η καλύτερη επιλογή. Είναι ανερχόμενος στο χώρο του ελληνικού μπάσκετ και πιστεύει θα έχει πολύ μεγάλη επιτυχία».
Για τις αντιδράσεις της απομάκρυνσης του Μαρκόπουλου: «Δεν έχει γίνεται τίποτα που δεν έχει συμφωνηθεί. Ήταν ο καλύτερος τρόπος που μπορούσε να γίνει, ως timing και όσον αφορά τους όρους του συμβολαίου. Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο τρόπο λέγεται ότι έγινε άκομψα το τέλος της συνεργασίας μας;».
Για την αλλαγή νοοτροπίας με την επιλογή του Ηλία Παπαθεοδώρου: «Θέλουμε να προσθέσουμε κάτι για να μας κάνει καλύτερους. Η προσέγγιση στο μπάσκετ πλέον γίνεται σε άλλο επίπεδο. Όσον αφορά την φιλοσοφία θα σας πει περισσότερο ο ίδιος ο προπονητής».
Για πιθανή εμπλοκή του Ιβαν Σαββίδη στην επιλογή του προπονητή: «Θα ήταν πολύ μεγάλη επιτυχία για τον σύλλογο αν ο κύριος Σαββίδης γνωρίζει το όνομα του προπονητή και το τι συμβαίνει στο μπάσκετ. Θα τον ρωτήσω όταν τον ξαναδώ».
Για την απόφαση που υπάρχει για το μπάτζετ του χρόνου: «Πλέον δεν γίνεται να μιλήσουμε για το μπάτζετ τόσο νωρις, οι ομάδες δεν είναι υποχρεωμένες να μιλάνε για αυτό…
Πολλά ακούγονται και γράφονται στα σαιτ, αλλά αν κάθομαστε να ασχολούμαστε με όλους, δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα άλλο. Εγώ πάντως θα περιμένω να έρθει αυτός που έγραψε για τριπλασιασμο του μπάτζετ».
Για τα αγωνιστικά κριτήρια της απόφασης: » Είναι δύσκολο να αναλύσεις το θέμα μπάσκετ και θα πρέπει να ανοίξω μια μεγάλη συζήτηση.
Έφτασε τις ομάδες του σε πολύ ψηλό επίπεδο. Γνωρίζει καλά την αγορά παικτών, ενώ στην VTB League κατάφερε κάτι με την Αστάνα που δεν είχε καταφέρει ξανά η ομάδα αυτή».
Για το αν ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θα έχει ανάλογη στήριξη με τον Σούλη Μαρκόπουλο: «Όπως στηρίξαμε τον Σούλη όλα αυτά τα χρόνια θα στηρίξουμε και τον νέο προπονητή. Οι σχέσεις φαίνονται στις δύσκολες στιγμές».

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Τέλης Ζουρνατσίδης που τόνισε:

Για Σούλη Μαρκόπουλο: «Ο κόουτς έχει φτάσει σε μια ηλικία που λίγοι έχουν την δύναμη και το πάθος της δουλειάς του. Συναισθήματικα ηταν δύσκολη αποφάση γιατι ταυτιστηκα μαζι του, αλλά πήραμε αποφασίσαμε βάσει λογικής».
Για τον Ηλία Παπαθεοδώρου: » Οι ομάδες του παίζουν πάντα στοχευμενο μπάσκετ, ενώ σημαντικό είναι η φιλοδοξία του ως ανθρώπου και ότι ταυτιζομαστε ως φιλοσοφία».
Για το πότε έγινε η επιλογή του νέου προπονητή: «Συζητήσαμε λίγες ώρες πριν και η συμφωνία επιτευχθηκε με τον προπονητή το Σάββατο το πρωί.
Τις τελευταίες 20 ημέρες αποφασίσαμε. Υπήρχαν κι άλλοι άνθρωποι που σκεφτήκαμε, αλλά οι αξιολογήσεις μας οδήγησαν σε αυτή την επιλογή».
Οι συγκεκριμένες προτάσεις που έχουν γίνει για ανανεώσεις ισχύουν κανονικά».
πηγη:inpaok

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ ΠΑΟΚ Black And White