Έχασε λόγο διαιτησίας και ανικανότητας

Για άλλη μια φορά με σκυμμένο το κεφάλι από το ΟΑΚΑ έφυγε ο ΠΑΟΚ, ο οποίος γνώρισε την ήττα με 1-0 από την ΑΕΚ για την 5η αγωνιστική των Play off της Super League.
Ο Δικέφαλος παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και έχασε την ευκαιρία να «κλειδώσει» την πρώτη θέση, περιμένοντας πλέον το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό για να το καταφέρει. Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του ματς έπαιξε και ο διαιτητής Θάνος ο οποίος είχε σωρεία κακών σφυριγμάτων εναντίον του ΠΑΟΚ, προστατεύοντας σε πολλές περιπτώσεις τους γηπεδούχους.
Με 4-3-3 και τον Χαρίση στα χαφ ήταν η βασική ενδεκάδα που παρέταξε ο Βλάνταν Ίβιτς. Ο Μπρκιτς ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Μάτος, Λέοβατς, Κρέσπο και Μαλεζάς ήταν η τετράδα στην άμυνα, οι Κάνιας, Τσίμιροτ και Χαρίσης στα χαφ, οι Κάμπος και Μπίσεσβαρ στα πλάγια και ο Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης. Από την πλευρά του, ο Μανόλο Χιμένεθ προτίμησε το 4-2-3-1, με τους Χριστοδουλόπουλο, Μάνταλο και Μπακασέτα να πλαισιώνουν τον Αραούχο στην επίθεση.
Μέτριο ποιοτικά, με πολλά φάουλ και κατά συνέπεια χωρίς ρυθμό ήταν το παιχνίδι από το ξεκίνημα του. Η ΑΕΚ είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της αλλά γενικά οι φάσεις δεν ήταν πολλές για τις δυο ομάδες. Τα πράγματα θα μπορούσαν να αλλάξουν στο 6ο λεπτό, όταν οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι, αλλά ο Χριστοδουλόπουλος έστειλε την μπάλα άουτ από την άσπρη βούλα… Ο ΠΑΟΚ απάντησε στο 12′, όταν ο Χαρίσης αστόχησε σε προβολή από πλεονεκτική θέση, ενώ ίδια ήταν και η κατάληξη της κεφαλιάς του Μπακασέτα στο 23′, σχεδόν σε άδεια εστία…
Ο Ίβιτς αναγκάστηκε να αλλάξει κάπως τα πλάνα του στο 33′, όταν ο Τζάλμα αποχώρησε τραυματίας, και στη θέση του μπήκε ο Ενρίκε, χωρίς να διαφοροποιηθεί πάντως το σύστημα. Το πρώτο μέρος όδευε προς το 0-0, αλλά μια φάση εκτός ροής αγώνα έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ στο 42′. Ο Μπακασέτας βρέθηκε ανενόχλητος στο ύψος της μεγάλης περιοχής, και με συρτό σουτ έστειλε την μπάλα στη γωνιά του Μπρκιτς και έκανε το 1-0, το οποίο ήταν και το σκορ του πρώτου 45λεπτου.
Στην επαναληψη, ο ΠΑΟΚ έψαξε με περισσότερη ένταση το γκολ που θα έφερνε το παιχνίδι στα ίσια, άλλα έτυχε σε μια σειρά “φαλτσοσφυριγμάτων” του Θάνου και των βοηθών του που δεν του επέτρεπαν να μπει στην περιοχή και να απειλήσει. Πάντως πήρε μέτρα στο γήπεδο, ανέβασε τα μπακ του και προσπάθησε να βάλει δύσκολα στον αντίπαλό του.
Στο 70′, ο Ίβιτς πέρασε τον Πέλκα αντί του Τσίμιροτ, αλλάζοντας το σύστημά του σε 4-2-3-1 και κάνοντας κάπως πιο επιθετικό το σχήμα του. Ο Πέλκας πήγε στα αριστερά, ο Μπίσεσβαρ στον άξονα, με τον ΠΑΟΚ να ανεβάζει περισσότερους παίκτες κάτω από το κέντρο και προς την αντίπαλη περιοχή.
Στο 83′ πέρασε και ο Κουλούρης αντί του Μάτος με τον Ίβιτς να τα παίζει όλα για όλα στο τελευταίο δεκάλεπτο του ματς, μην μπορώντας πάντως η ομάδα του να δημιιουργήσει καθαρή ευκαιρία για γκολ. Αυτό δεν έγινε ούτε στη συνέχεια, έτσι το 1-0 παρέμεινε…
Γκολ: Μπακασέτας 42′ (σουτ)
Χαμένο πέναλτι: Χριστοδουλόπουλος 6′ (άουτ)
Κίτρινες: Μάνταλος 20′, Χριστοδουλόπολος 25′, Γιόχανσον 81′ / Τζάλμα 20′, Ενρίκε 36′, Πρίγιοβιτς 45′, Χαρίσης 45′, Μάτος 64′, Μαλεζάς 90+, Κρέσπο 90+
Κόκκινη: Μαλεζάς 90+ (2η κίτρινη)
Δοκάρι: –
ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος, Τσιγκρίνσκι, Ντίντακ, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Μπακασέτας (Γκάλο 83′), Χριστοδουλόπουλος (Γιόχανσον 63′), Αραούχο (Πέκχαρντ 86′).
ΠΑΟΚ: Μπρικτς, Μάτος (Κουλούρης 83′), Λέοβατς, Κρέσπο, Μαλεζάς, Κάνιας, Τσίμιροτ (Πέλκας 70′), Χαρίσης, Κάμπος (Ενρίκε 33′), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.
Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Βoηθοί: Αλεξέας (Μεσσηνίας), Δημητριάδης (Καστοριάς)
Θεατές: 4.000

πηγη:inpaok

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ ΠΑΟΚ Black And White