Έκανε δώρο το σεντόνι…

Έβαλε τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του ο ΠΑΟΚ, ο οποίος γνώρισε την ήττα με 2-3 από τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα, για την τελευταία αγωνιστική των Play Off, και κατέληξε 2ος στη βαθμολογία. Έτσι, θα παίξει στον τρίτο προκριματικό γύρο του Εuropa League της ερχόμενης περιόδου…
Με πολλές απουσίες παρατάχθηκαν και οι δυο ομάδες. Ο Βλάνταν Ίβιτς παρέταξε ένα σχήμα με 4-2-3-1, έχοντας τον Μπρκιτς κάτω από τα δοκάρια, τους Κίτσιου, Κρέσπο, Πούγγουρα και Λέοβατς τετράδα στην άμυνα, τους Τσίμιροτ και Σάχοφ αμυντικά χαφ, μπροστά τους ως επιτελικό τον Μπίσεσβαρ, στα πλάγια τους Ουάρντα και Ενρίκε και τον Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης. Από την πλευρά του, ο Μαρίνος Ουζουνίδης, κατέβασε την ομάδα του με 4-4-2, έχοντας τον Μόλινς και τον Κλωναρίδη επιθετικό δίδυμο.

Το παιχνίδι δεν είχε καλό ρυθμό, με τις δυο ομάδες να φτάνουν αραιά στην περιοχή του αντιπάλου και να δημιουργούν λίγες φάσεις μπροστά από τις δυο εστίες. Η μπάλα παιζόταν κυρίως στο κέντρο, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να κάνει κάποιες πλαγιοκοπήσεις αλλά ελάχιστες φορές μπόρεσε να αξιοποιήσει τα εξτρέμ του. Στο πρώτο 20λεπτο δεν υπήρχαν τίποτα παραπάνω από 1-2 μικροευκαιρίες, για να έρθει η ποιότητα του Μπίσεσβαρ να αλλάξει τα δεδομένα.
Στο 20ο λεπτό, ο Ολλανδός μέσος βρέθηκε σε επίκαιρη θέση έξω από τη μεγάλη περιοχή και με υπέροχο μονοκόμματο σουτ έστειλε την μπάλα στα Βλαχοδήμου κάνοντας το 1-0 για τους γηπεδούχους. Ο Παναθηναϊκός, χωρίς να έχει απειλήσει πριν, κατάφερε πάντως να επανέλθει επτά λεπτά αργότερα. Στο 27′, μετά από κάθετη μπαλιά του Ρέις, ο Κλωναρίδης με σουτ νίκησε τον Μπρκιτς και έκανε το 1-1. Το σκορ και η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, με δυο ομάδες φανερά ταλαιπωρημένες και κουρασμένες, χωρίς εμπνεύσεις από τους παίκτες τους και με λιγοστές καλές επιθέσεις. Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή στις τελικές προσπάθειες (3-7) και ο ΠΑΟΚ στην κατοχή της μπάλας (57%-43%), μέσα στη γενικότερη ισορροπια που επικρατούσε εντός των τεσσάρων γραμμών.
Στο δεύτερο μέρος, μετά το πέρασμα των πρώτων λεπτών, ο ΠΑΟΚ άρχισε σταδιακά να πιέζει τον αντίπαλό του ψάχνοντας το δεύτερο γκολ που θα του ξαναδώσει το προβάδισμα στο σκορ. Αυτό θα μπορούσε να έρθει στο 57′, όταν ο Ουάρντα βρήκε με κάθετη πάσα τον Ενρίκε, αλλά ο τελευταίος με σκαφτό σουτ σημάδεψε το δοκάρι. Το 62′, το μακρινό σουτ του Μπίσεσβαρ έβγαλε σε κόρνερ ο Βλαχοδήμος, ενώ στο 67′ ο Ίβιτς άλλαξε την κορυφή της επίθεσής του, βάζοντας τον Κουλούρη στη θέση του Πρίγιοβιτς. Ένα λεπτό αργότερα, στο 68′, ο ο Ενρίκε εκμεταλλεύτηκε τη λάθος επιστροφή του Κουτρουμπή στον Βλαχοδήμο, έκλεψε την μπάλα και με πλασέ έκανε το 2-1 για τον ΠΑΟΚ. Ο σκόρερ πάντως τραυματίστηκε λίγο αργότερα και στο 77΄ έδωσε τη θέση του στον Κάνιας. Στο 79′, μια ολιγωρία στην άμυνα του ΠΑΟΚ έδωσε το δικαίωμα στον Λουντ να σουτάρει μόνος του από το ύψος της μικρής περιοχής και να κάνει το 2-2. Ο Δικέφαλος πίεσε στα τελευταία λεπτά, στο 89′ ο Κουλούρης με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ, αλλα τελικά ο Μόλινς ήταν αυτός που έγραψε το τελικό σκορ στο 93′, κάνοντας με κεφαλιά το 2-3…
Γκολ: Μπίσεσβαρ 20′ (σουτ), Ενρίκε 68′ (σουτ) ./ Κλωναρίδης 27′ (σουτ), Λουντ 79′ (σουτ), Μόλινς 93′ (κεφαλιά)
Κίτρινες: Κίτσιου 59′, Σάχοφ 70′, Ενρίκε 74′, Κάνιας 80′ / Μόλινς 18′, Βλαχοδήμος 63′, Βιγιαφάνες 67′, Κουρμπέλης 72′, Μαρινάκης 82′
Κόκκινη: –
Δοκάρι: Ενρίκε 57′ (σουτ)
ΠΑΟΚ: Μπρκιτς, Κίτσιου, Κρέσπο, Πούγγουρας, Λέοβατς, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Ενρίκε (Κάνιας 77′), Ουάρντα (Χαρίσης 88′), Πρίγιοβιτς (Κουλούρης 67′).
Παναθηναϊκός: Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί (Ευαγγέλου 43′), Κουτρουμπής, Κουρμπέλης, Χουλτ, Ρέις (Χατζηγιοβάνης 49′), Μαρινάκης, Λουντ, Βιγιαφάνιες (Πϊσπας 88′), Μόλινς, Κλωναρίδης.
Διαιτητής: Καλογερόπουλος
Βoηθοί: Ευθυμιάδης, Κούλα Χασάν
Θεατές: 15.000
πηγη:inpaok

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ ΠΑΟΚ Black And White