Τεράστιο τρίποντο με γκολάρα Πρίγιοβιτς!

Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε αλλά ξεπέρασε το εμπόδιο του Πανιωνίου, επικρατώντας πριν λίγο με 1-0 στο γήπεδο της Τούμπας, στα πλαίσια της 4ης αγωνιστικής των play off της Super League.
Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι από τον αντίπαλό τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, αλλά δυσκολεύονταν να βρουν χώρους και να φτάσουν σε καθαρές φάσεις. Έτσι, έπρεπε να έρθει μια αριστουργηματική ενέργεια του Πρίγιοβιτς στο 75′ για να λύσει το… γόρδιο δεσμό και να ανοίξει το δρόμο στον ΠΑΟΚ για τη νίκη.Με τον Πούγγουρα να παίρνει το βάπτισμα του πυρός στα Play off, ήταν η αρχική ενδεκάδα που παρέταξε ο Βλάνταν Ίβιτς σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Γλύκος ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Μάτος, Πούγγουρας, Μαλεζάς και Λέοαβατς ήταν η τετράδα της άμυνας, αμυντικά χαφ ήταν οι Κάνιας και Τσίμιροτ, μπροστά τους ο Μπίσεσβαρ ως επιτελικός, οι Πέλκας και Τζάλμα στις πλευρές και ο Αθανασιαδης στην κορυφή της επίθεσης. Παρόμοιο ήταν το στήριμο και του Πανιωνίου με τον Μασούντ να έχει ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μπεν που ήταν ο μοναδικός προωθημένος της ομάδας.
Νωχελικό και ρυθμό ήταν το παιχνίδι από το ξεκίνημα του, με τον ΠΑΟΚ να έχει μεν τον πρώτο λόγο και την κατοχή της μπάλας, αλλά να επισκέπτεται διάσπαρτα την αντίπαλη περιοχή και να μην απειλεί στην πραγματικότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πρώτο μέρος έκανε 10 τελικές προσπάθειες, όμως ούτε μία δεν ήταν εντός εστίας, την ίδια ώρα που Πανιώνιος είχε 4 τελικές, κυρίως με μακρινά σουτ, καθώς είχε μάλλον παθητικό ρόλο στο παιχνίδι.
Γενικά, οι παίκτες των δυο ομάδων υπέπεσαν σε πολλά λάθη στο χώρο του κέντρου, κάτι που δε βοηθούσε στο να υπάρχει ροή στο ματς και στην ανάπτυξη τους. Οι γηπεδούχοι, στο πρώτο 45λεπτο, είχαν κατοχής της μπάλας 76%-24%, αλλά μόνο στο τελευταίο δίλεπτο έφτασαν πραγματικά κοντά στο γκολ. Στο 44′, ο Μπίσεσβαρ αστόχησε από πλεονεκτική θέση, μετά από ωραία κάθετη πάσα του Μάτος, ενώ στο 45′, μια κεφαλιά του Τζάλμα έφυγε λίγο άουτ από τα δοκάρια του Γιαννιώτη. Έτσι, το 0-0 παράμεινε και “σφράγιζε” το μέτριο θέαμα που προσέφεραν οι δυο ομάδες στο πρώτο μέρος.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ίβιτς πέρασε τον Κιτσιου στην αριστερή πλευρά αντί του αρνητικού Λέοβατς, ενώ στο 54′, ο ΠΑΟΚ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του, όταν ο Πέλκας με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και μετά άουτ. Γενικότερα, οι γηπεδούχοι μπήκαν με μεγαλύτερη συγκέντρωση και ένταση στο παιχνίδι τους στην επανάληψη, ψάχνοντας το γκολ που θα τους δώσει τη νίκη.
Στο 62′ μπήκε και ο Πρίγιοβιτς αντί του Αθανασιάδη για να φρεσκαριστεί η επιθετική γραμμή της ομάδας, ενώ τα δεδομένα άλλαξαν στο 68′, όταν ο Μασούντ αντίκρυσε τη 2η κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε αφήνωντας τον Πανιώνιο με 10 παίκτες.
Οι φιλοξενούμενοι αναγκαστικά οπισθοχώρησαν δίνοντας μέτρα στον ΠΑΟΚ, ο οποίος έψαχνε τρόπους να διασπάσει τη μαζική άμυνα του αντιπάλου. Αυτό έγινε τελικά χάρη στο ποδοσφαιρικό ταλέντο του Πρίγιοβιτς, ο οποίος στο 75′ με μαγική διπλή ενέργεια μέσα από τη μεγάλη περιοχή, μετά από σέντρα του Μάτος, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0. Στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ απέβαλε το άγχος, βρήκε χώρους και για περισσότερα γκολ αλλά δεν ήταν εύστοχος στην τελική προσπάθεια, έτσι το 1-0 παρέμεινε…
Γκολ: Πρίγιοβιτς 75′ (σουτ)
Κίτρινες: Πέλκας 18′, Μπεν 54′ / Σιώπης 35′, Μασούντ 61′
Κόκκινη: Μασούντ 68′ (2η κίτρινη)
Δοκάρι: Πέλκας 54′ (απευθείας εκτέλεση φάουλ)
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Πούγγουρας, Μαλεζάς, Λέοβατς (Κίτσιου 46′), Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Πέλκας, Τζάλμα (Κουλούρης 88′), Αθανασιάδης (Πρίγιοβιτς 62′).
Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Αντωνιάδης, Οικονόμου, Ρισβάνης, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης (Ταπόκο 46′), Μασούρας, Μασούντ, Καθάριος (Σαββίδης 67′), Μπεν (Βουκελάτος 85′).
Διαιτητής: Βάτσιος
Boηθοί: Δημητριάδης, Νικολακάκης
Θεατές: 5.000

πηγη:inpaok

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ ΠΑΟΚ Black And White