Το σήκωσε το γ@μημένο!


Η ανομβρία του ΠΑΟΚ μακριά από τους τίτλους κράτησε 14 χρόνια. Σε ένα τελικό που απέχει πολύ από τον κλισέ χαρακτηρισμό «γιορτή του ποδοσφαίρου» ο Δικέφαλος του Βορρά επικράτησε με 2-1 της ΑΕΚ και κατέκτησε το πέμπτο κύπελλο της ιστορίας του.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής του τελικού κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας με 2-1 της ΑΕΚ στη δραματική αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στο Πανθεσσαλικό στάδιο. Η ομάδα του Δικεφάλου ήταν καλύτερη του αντιπάλου της στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, ίσως θα μπορούσε να κερδίσει πιο εύκολα αν ο Γλύκος δεν έκανε ολέθριο λάθος στο 25′ που έφεφε την ισοφάριση σε 1-1 της ΑΕΚ, αλλά τελικά η τάξη αποκαταστάθηκε στο 80′ με γκολ του Πέντρο Ενρίκε!

Με ισχυρό κέντρο και τον Μπίσεσβαρ βασικό ήταν η ενδεκάδα που παρέταξε ο Βλάνταν Ίβιτς σε σύστημα 4-3-3. Ο Γλύκος ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα και Λέοαβτς τετράδα στην άμυνα, οι Κάνιας, Τσίμιροτ και Σάχοφ στα χαφ, οι Μπίσεσβαρ και Τζάλμα στα άκρα και ο Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης. Από την πλευρά του, ο Μανόλο Χιμένεθ προτίμησε το 4-2-3-1 με τους Γιόχανσον και Σιμόες αμυντικά χαφ και τον Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης.

Αναγνωριστικό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για τις δυο ομάδες οι οποίες πάντως δε φάνηκαν να κλείνονται και προσπαθούσαν να κάνουν επισκέψεις στην περιοχή του αντιπάλου. Μέσα στο πρώτο τέταρτο μάλιστα, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχασαν από μια ευκαιρία, με Σάχοφ και Γκάλο αντίστοιχα, ενώ αρκετά ήταν και τα νεύρα των παικτών (από μια κίτρινη κάρτα κάθε ομάδα).

Ο ρυθμός ανέβηκε με το πέρασμα των λεπτών, ο ΠΑΟΚ άρχισε να βρίσκει καλύτερα πατήματα και στο 24′ κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Τζάλμα με ωραία προσωπική προσπάθεια απέφυγε τους αντιπάλους του από δεξιά, έστρωσε στον Μπίσεσβαρ και ο τελευταίος με πλασέ έκανε το 1-0. Ο Δικέφαλος όμως δεν πρόλαβε να χαρεί. Ένα λεπτό αργότερα, σε μια ανύποπτη φάση και μετά από ένα άψυχο μακρινό σουτ του Χριστοδουλόπουλου, ο Γλύκος έκανε ολέθριο λάθος και ουσιαστικά έστειλε μόνος του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του κάνοντας το 1-1…

Παρά το σοκ, οι παίκτες του Ίβιτς συνέχισαν να πατούν καλά στο γήπεδο και έχασαν ευκαιρία με σουτ του Μάτος στο 31′, ενώ και η ΑΕΚ προσπαθούσε να απειλήσει με κύρια αιχμή τον Χριστοδουλόπουλο. Στο 39′, ο Μπίσεσβαρ λίγο έλειψε να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα αλλά το πλασέ του έφυγε λίγο άουτ, με το πρώτο μέρος να λήγει 1-1.

Χωρίς αλλαγές ξεκίνησαν οι δυο ομάδες στην επανάληψη, με τον ρυθμό να πέφτει ελαφρώς σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, αλλά, παρόλα αυτά, να δημιουργούνται μικροευκαιρίες εκατέρωθεν για να μπει ένα ακόμα γκολ. Μπορεί μεγάλη φάση να μην υπήρχε, όμως δεν έλλειψαν οι επικίνδυνες καταστάσεις στις δυο περιοχές. Όσο περνούσαν τα λεπτά, ο ΠΑΟΚ έδειχνε ανώτερος του αντιπάλου του και πιο αποφασισμένος για να προηγηθεί ξανά, κάτι που το κατάφερε τελικά στο 80′. Ο Ενρίκε, που είχε περάσει στο ματς στο 73′ αντί του Τζάλμα, με κεφαλιά, μετά από σέντρα του Λέοβατς από αριστερά, έκανε το 2-1 βάζοντας… φωτιά στην κερκίδα των ΠΑΟΚτσήδων.

Η ΑΕΚ δε φάνηκε να έχει κουράγιο και ψυχολογία να αντιδράσει, έτσι το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους, με τον ΠΑΟΚ να στέφετεαι ΚΥΠΕΛΛΟΥΧΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2017!!!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos