Όλη η έκθεση του παρατηρητή

Ο Νίκος Βακάλης ήταν ο παρατηρητής του τελικού του Κυπέλλου. Όπως προκύπτει κατέγραψε στην έκθεσή του όλο το χρονικό των επεισοδίων στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και πλέον τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ θα αποφασίσουν για τις ποινές σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.
Οι λεπτομέρειες είναι αυτές που θα κάνουν τη διαφορά. Οι παρατηρητές του αγώνα είχαν αναφέρει τα εκτεταμένα επεισόδια στις εκθέσεις τους, όπως και τις ευθύνες που επιρρίπτονται στην Αστυνομία, αλλά τα περισσότερα έγιναν στις κερκίδες και πριν την άφιξη των αποστολών στο γήπεδο. Δεδομένο είναι ότι θα υπάρξουν τιμωρίες, αλλά το θέμα είναι μέχρι που θα φτάσουν αυτές.
Επίσης εκτός από τις συμπλοκές των οπαδών ο Νίκος Βακάλης αναφέρει ρητά την ανεπάρκεια της αστυνομίας.
Η εφημερίδα «Live Sport» παρουσιάζει αναλυτικά την έκθεση του προέδρου της ΕΠΣ Σάμου ο οποίος έφτασε στο γήπεδο στις 18:15 και κατέγραψε: «παρατήρησα εκτεταμένα ή πολύ σοβαρά επεισόδια (πριν από την άφιξη των αποστολών) στη γέφυρα που ενώνει τα δύο άνω διαζώματα μεταξύ οπαδών των δύο ομάδων, οι οποίοι έσπασαν τα διαχωριστικά σύρματα της περίφραξης. Παρατήρησα επίσης τους οπαδούς να αλληλοχτυπιούνται μεταξύ τους με κομμάτια σιδηροσωλήνων»
Στη συνέχεια ο παρατηρητής αναφέρει την απουσία της αστυνομίας: «πασιφανής η απουσία της αστυνομίας στο συγκεκριμένο σημείο, τη συγκεκριμένη στιγμή. Μετά την επέμβασή της απεκατεστάθη η τάξη στις 19:30. Προκάλεσα σύσκεψη στις 19:31 έως 19:41 με εκπροσώπους των δύο ΠΑΕ και τους διαιτητές. Οι εκπρόσωποι της ΕΛ.ΑΣ. προσήλθαν στις 20:03. Οι ομάδες εξήλθαν για αναγνώριση στις 19:55-20:19. Προεκλήθη η δεύτερη σύσκεψη στις 20:05-20:20 με κοινή απόφαση για 15λεπτη καθυστέρηση της έναρξης, ώστε να εκτονωθεί η κατάσταση. Στις 20:25 παρατήρησα φωτιά στην κερκίδα της ΑΕΚ. Στις 20:27 παρατήρησα στις θέσεις κάτω από τα VIP εισχώρηση οπαδών του ΠΑΟΚ που προσπάθησαν να επιτεθούν στη συνεχόμενη κερκίδα των οπαδών της ΑΕΚ. Με παρέμβαση της ΕΛ.ΑΣ. και παραγόντων των δύο ΠΑΕ η κατάσταση ηρέμησε. Στις 20:44 είσοδος φιλάθλων του ΠΑΟΚ από σπασμένη πόρτα στην 117 θύρα και συμπλοκή με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Κατά τη συμπλοκή είχαμε ρίψη διαφόρων αντικειμένων, τα οποία, όπως παρατήρησα μετά, ήταν σπασμένα τούβλα ή κομμάτια από σπασμένα είδη υγιεινής, δηλαδή κομμάτια πορσελάνης. Κατά την περιήγησή μου περιμετρικά του γηπέδου, παρατήρησα και σπασμένη πόρτα μεταξύ των θυρών 101-102, όπου υπήρχαν φίλαθλοι της ΑΕΚ, χωρίς όμως να εισέλθουν στον αγωνιστικό χώρο. Ο αγώνας άρχισε με περίπου μισή ώρα καθυστέρηση γύρω στις 21:00. Λίγο πριν τη λήξη απεβλήθη από τον τέταρτο διαιτητή κ. Καλογερόπουλος ο παράγοντας του ΠΑΟΚ κ. Μίχελς».
Σημειώνεται επίσης από τον Βακάλη: «την ανεπάρκεια της παρουσίας της ΕΛ.ΑΣ., για την οποία προσωπικά θεωρώ πως είχε τεράστιο μερίδιο ευθύνης για όσα ζητήσαμε», ενώ τονίζει πως είχε υποδείξει στον ταξίαρχο της ΕΛ.ΑΣ.: «να τοποθετήσει διμοιρίες σε συγκεκριμένα σημεία, κάτι που δεν έγινε και δυστυχώς δικαιώθηκα».
Η πιο μεγάλη δικαστική μάχη από την πλευρά του Δικέφαλου θα παιχτεί μάλλον για την αναφορά της τελευταίας εισόδου φιλάθλων του ΠΑΟΚ από σπασμένη πόρτα στην 117 θύρα στις 20:44 και τη συμπλοκή με άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Εκεί γίνεται λόγος για είσοδο αλλά όχι «που» και επίσης δεν γίνεται αναφορά για εκτεταμένα επεισόδια (ούτε για μεγάλο αριθμό οπαδών), όπως νωρίτερα πριν την άφιξη των ομάδων που έγιναν οι «μάχες» στην «γέφυρα», οπότε είναι διαφορετικές περιπτώσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ ΠΑΟΚ Black And White