Με αυτές τις ποινές απειλούνται ΠΑΟΚ και ΑΕΚ - Υπότροποι και οι δύο

Ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας της ΕΠΟ άσκησε πειθαρχική δίωξη σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ για εκτεταμένα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου και το SDNA αναλύει με τι ποινές απειλούνται οι δύο σύλλογοι ως υπότροποι.

Με βάση τον... μισό Πειθαρχικό Κώδικα της ΕΠΟ και συγκεκριμένα τις διατάξεις τις διατάξεις των άρθρων 1, 2, 3, 6 παρ. 3β, 11 παρ. 2, 3 σε συνδ. με αρ. 10 παρ. 1δ. περ. Ι, 14, 15 παρ. 1α, παρ. 2, παρ. 3 Α, Β, παρ. 4A, Β, παρ. 5 εδ. β, ε, παρ. 6 εδ. α, β, γ, (δ για ΠΑΕ.ΠΑΟΚ), ε, στ, παρ. 7 κάλεσε σε απολογία για την Πέμπτη, 18 Μαΐου τις ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας της ΕΠΟ, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, ενώ μεγάλη σημασία έχει το γεγονός ότι οι δύο σύλλογοι αναφέρονται ως υπότροποι για εκτεταμένα επεισόδια από την περυσινή αγωνιστική περίοδο.

Σύμφωνα με την πειθαρχική δίωξη λοιπόν, οι δύο ομάδες κατηγορούνται για εκτεταμένα επεισόδια υποστηρικτών τους στις κερκίδες του Πανθεσσαλικού Σταδίου και τον εν γένει χώρο του γηπέδου πριν την έναρξη του τελικού, κάτι το οποίο επιφέρει ποινή 1 ή 2 αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και βαρύ χρηματικό πρόστιμο, το οποίο αναμένεται να ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ.

Ωστόσο τόσο ο ΠΑΟΚ όσο και η ΑΕΚ είναι υπότροποι για εκτεταμένα επεισόδια από την περυσινή σεζόν, καθώς αυτά έχουν «ισχύ» διετίας, οι μεν για τον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, οι δε για τον εκτός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι εφόσον τιμωρηθούν τελικά από την ΕΠΟ για εκτεταμένα επεισόδια ως υπότροποι, ενδέχεται να τους επιβληθεί επιπλέον ποινή τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και αφαίρεσης τριών βαθμών.

πηγη

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ ΠΑΟΚ Black And White