Μεγάλο διπλό που τον φέρνει πιο κοντά στην 1η θέση!

Ο ΠΑΟΚ έκανε το καθήκον του στη Νέα Σμύρνη, επικράτησε με 0-1 του Πανιωνίου και έκανε σημαντικό βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα φετινά play off της Super League. Το ματς κρίθηκε από ένα αυτογκόλ του Ρισβάνη στο 54′, αλλά γενικά ο Δικέφαλος ήταν καλύτερος και πήρε δίκαια το τρίποντο απέναντι στους κουρασμένους και αποδεκατισμένους “κυανέρυθρους”.
Με τον Πούγγουρα βασικό για δεύτερο συνεχόμενο ματς ήταν η αρχική ενδεκάδα που παρέταξε ο Βλάνταν Ίβιτς σε σχηματισμό 4-2-3-1. Ο Γλύκος ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Μάτος, Λέοβατς, Κρέσπο και Πούγγουρας ήταν η τετράδα στην άμυνα, αμυντικά χαφ ήταν οι Τσίμιροτ και Κάνιας, μπροστά τους ο Μπίσεσβαρ ως επιτελικός, στα πλάγια οι Ενρικέ και Τζάλμα και στην κορυφή της επίθεσης ο Πρίγιοβιτς. Ίδιο ήταν και το σύστημα του Βλάνταν Μιλόγιεβιτς ο οποίος είχε τον Μπεν στην κορυφή της δικής του επιθετικής γραμμής.

Ανοιχτό ήταν το παιχνίδι από το ξεκίνημά του, με τις δυο ομάδες να μην κλείνονται στην περιοχή τους και να ψάχνουν το γκολ για ανοίξουν το σκορ. Σε ένα δίλεπτο (10′-11′) απείλησαν εκατέρωθεν με σουτ των Μπίσεσβαρ και Σαββίδη, αλλά στο 14′ ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πετύχει το στόχο του, έστω και με δόση τύχης. Ο Πρίγιοβιτς επιχείρησε σουτ μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Ρισβάνη και τελικά κατέληξε στα δίχτυα γράφοντας το 0-1.
Ο Δικέφαλος είχε τον έλεγχο και την κατοχή της μπάλας αλλά έδειχνε ευάλωτος στην αμυντική του γραμμή καθώς Πούγγουρας και Κρέσπο αντιμετώπιζαν αρκετά προβλήματα, κυρίως από τον Μπεν. Πάλι σε ένα δίλεπτο (26′-27′) χάθηκαν δυο μεγάλες ευκαιρίες. Στο 26′ ο Τσίμιροτ, μόνος απέναντι στον Μπαντή, νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου, ενώ ανάλογη ήταν η κατάληξη και της φάσης του 27′, όταν ο Μπεν απέναντι στον Γλύκο, νικήθηκε από τον Έλληνα τερματοφύλακα.
Στο 29′, το σουτ του Μπίσεσβαρ μέσα από την περιοχή έφυγε άουτ, ενώ μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου, ο Πανιώνιος προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση αλλά δε δημιούργησε κάποια μεγάλη φάση, με το 0-1 να παραμένει.
Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Μαλεζά να παίρνει τη θέση του Πούγγουρα στο κέντρο άμυνας, δίπλα στον Κρέσπο. Οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο, ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να οχυρώσει καλύτερη την άμυνα του και να σταθεροποιήσει την ανασταλτική του λειτουργία, έτσι οι φάσεις ήταν ελάχιστες, πέρα από μια κεφαλιά του Μασούρα στο 52′.
Ουσιαστικά, οι παίκτες του Ίβιτς έκαναν ένα παιχνίδι διαχείρισης, δεδομένης της κούρασης που μεγάλωνε όσο περνούσαν τα λεπτά, με τον Σέρβο τεχνικό να περνάει και τον ξεκούραστο Πέλκα αντί του Τζάλμα στο 67′, προκειμένου να μπορέσει να βγάλει κάποια επικίνδυνη αντεπίθεση. Μάλιστα, στο 74′, ο Έλληνας μέσος θα μπορούσε να σκοράρει, αλλά το σουτ του απέκρουσε δύσκολα ο Μπαντής.
Με τον ρυθμό να έχει πέσει στο τελευταίο 20λεπτο, οι παίκτες του ΠΑΟΚ έδειχναν να έχουν λίγες περισσότερες δυνάμεις από τους αντιπάλους τους, όσο έπρεπε για να μην ανησυχήσουν ιδιαίτερα. Έχασαν ευκαιρίες και για δεύτερο γκολ, αλλά τελικά το δίκαιο 0-1 έμεινε μέχρι τέλους…
Γκολ: Ρισβάνης 14′ (αυτογκόλ)
Κίτρινες: Γκιοατά 35′, Οικονόμου 58′, Γκιοάτα 78′ / Πούγγουρας 8′
Κόκκινη: –
Δοκάρι: –
Πανιώνιος: Μπαντής, Τασουλής, Ρισβάνης (Σταυρόπουλος 58′), Οικονόμου, Γκιοάτα, Ταπόκο, Κόρμπος, Μασούρας (Μαχμούτοβιτς 55′), Καθάριος, Σαββίδης (Βουκελάτος 80′), Μπεν.
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Πούγγουρας (Μαλεζάς 46′), Κρέσπος, Μάτος, Λέοβατς, Κάνιας, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ, Τζάλμα (Πέλκας 67′), Ενρίκε (Κίτσιου 86′), Πρίγιοβιτς.
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Boηθοί: Καμπούρης (Εύβοιας), Λάμπρου (Ανατ. Αττικής)
Θεατές: 1.500
πηγη:inpaok

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ ΠΑΟΚ Black And White