Πηγαίνουν πιο πίσω τα play off

Μέχρι να βγει τελεσίδικη απόφαση για την υπόθεση της τιμωρίας του Ολυμπιακού λόγω των επεισοδίων στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚδεν πρόκειται να επικυρωθεί η βαθμολογία του πρωταθλήματος και συνεπώς δε θα μπορούν να ξεκινήσουν τα play off!
Η εκκρεμοδικία που υπάρχει είναι πλέον πολύ πιθανό να φέρει μετάθεση κατά τουλάχιστον μία εβδομάδα στα play off της Super League.
Τόσο ο Ολυμπιακός, όσο κι ο ΠΑΟΚ θα καταθέσουν έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης για την τιμωρία στους “ερυθρόλευκους”, σχετικά με όσα συνέβησαν στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με την ΑΕΚ.
Οι μεν Πειραιώτες επιδιώκουν να πέσει η ποινή των τεσσάρων αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και του προστίμου ύψους 150.000 ευρώ, ενώ ο Δικέφαλος ζητάει την αφαίρεση έξι βαθμών από τον Ολυμπιακό, βάσει του άρθρου 29 του Πειθαρχικού Κώδικα για το οποίο κλήθηκε -μεταξύ άλλων- η “ερυθρόλευκη” ΠΑΕ, για την επίθεση σε βάρος αξιωματούχων του αγώνα.
Η υπόθεση θα συζητηθεί κατά πάσα πιθανότατα την προσεχή Τετάρτη (3/5) από την αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, ωστόσο ο Ολυμπιακός εφόσον δεν δικαιωθεί, έχει τη δυνατότητα να προσφύγει και στον τρίτο βαθμό της αθλητικής δικαιοσύνης, στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Αυτό σημαίνει ότι η υπόθεση μπορεί να “τραβήξει” μέχρι το τέλος της μεθεπόμενης εβδομάδας.
Βέβαια όπως έχει αποφανθεί το Διαιτητικό Δικαστήριο σε υπόθεση που αφορούσε τον Πανελευσινιακό και τη Ζάκυνθο πέρυσι, δικαίωμα έφεσης έχει μόνο η ομάδα στην οποία επιβάλλεται ποινή κι ως εκ τούτου ο ΠΑΟΚ δεν δικαιούται να πάει σε τρίτο βαθμό, ωστόσο τέτοιου είδους αποφάσεις αλλάζουν.
Στη Super League πάντως έχουν προγραμματίσει την έναρξη των play off για τις 10 Μαΐου, σύμφωνα ωστόσο με την εφημερίδα “Live Sport” αυτό μάλλον είναι ανέφικτο και το πιθανότερο είναι να πάνε τουλάχιστον μία εβδομάδα πίσω.
Το θέμα όμως είναι αν θα υπάρξει κι αυτή τη φορά αντίδραση από τη Nova (που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος), σε μία υπόθεση για την οποία δεδομένα δεν ευθύνεται ο συνεταιρισμός…

πηγη:inpaok

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ ΠΑΟΚ Black And White