O «ασπρόμαυρος» θρίαμβος του 1985 σε... repeat! (vid+pic)

Σε ένα ανεπανάληπτο deja vu, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να επαναλάβει τον προ 32 ετών άθλο του κόντρα στον Παναθηναϊκό, κερδίζοντας ξανά με 4-0 τους «πράσινους» στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου, μετά την ήττα με 2-0 στον πρώτο αγώνα. Τι έγραφαν τα πρωτοσέλιδα της εποχής...
Οι «ασπρόμαυροι» βρίσκονταν με την πλάτη στον τοίχο μετά το 2-0 της Λεωφόρο στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό, ωστόσο στον επαναληπτικό έκαναν μία επική ανατροπή και πήραν αυτοί το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης, όπου θα συναντήσουν την ΑΕΚ στις 6 Μαΐου. 

Το θριαμβευτικό 4-0 χθες βράδυ στην Τούμπα, έφερε μνήμες... 1985, καθώς επαναλήφθηκε το ίδιο ακριβώς σκηνικό ανάμεσα στις δύο ομάδες, στην ίδια μάλιστα φάση της διοργάνωσης, με τους Θεσσαλονικείς να είναι και τότε οι μεγάλοι νικητές. 

Ξανά σε ματς που διεξήχθη στο γήπεδο της Λεωφόρου, ο Παναθηναϊκός του Γιάτσεκ Γκμοχ -ο οποίος παρεμπιπτόντως είχε φτάσει ως τα ημιτελικά του Πρωταθλητριών τη χρονιά εκείνη- είχε κερδίσει τον πρώτο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ με σκορ 2-0, χάριν στα γκολ των Αντωνίου και Ρότσα. 
Και πάλι στο δεύτερο ματς, στην Τούμπα, η οποία φυσικά ήταν κατάμεστη, οι Θεσσαλονικείς καλούνταν να κάνουν μία πολύ μεγάλη ανατροπή για να πάρουν εκείνοι το εισιτήριο για τον τελικό, την οποία τελικά και πέτυχαν. 
Το σκορ μπορεί να μην άνοιξε όσο γρήγορα έγινε χθες με την αριστουργηματική εκτέλεση φάουλ του Δημήτρη Πέλκα, ωστόσο μέσα σε διάστημα μόλις έξι λεπτών, στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ έκανε το 2-0. Αρχικά ο Σίγγας με κεφαλιά στο 38' έβαλε τον Δικέφαλο σε θέση οδηγού και στο 44' ο Κωστίκος πέτυχε ένα ασύλληπτο γκολ με ανάποδο ψαλίδι.
Ο τελευταίος πάντως στάθηκε κι άτυχος, καθώς στην φάση του τέρματος που σκόραρε, πέφτοντας στο έδαφος, έχασε τις αισθήσεις του. Αντικαταστάθηκε και διακομίστηκε στο νοσοκομείο. Μάλιστα όταν συνήλθε δεν θυμόταν τι είχε γίνει και το κατάλαβε από τα συγχαρητήρια που του έδιναν γιατροί και νοσοκόμοι.
Στο δεύτερο ημίχρονο τα πράγματα ήταν πλέον στα ίσια. Ο ΠΑΟΚ έχοντας με το μέρος του την ψυχολογία, βρήκε δύο ακόμα τέρματα με τον Αλεξανδρίδη και τον Καρασαββίδη μετά από επέλαση του Πάπριτσα και πήρε την πρόκριση στον τελικό. 
Εκεί πάντως δεν κατάφερε να κατακτήσει τον τίτλο καθώς ηττήθηκε από τη Λάρισα με 4-1. 


πηγη:sdna

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ ΠΑΟΚ Black And White