Πρόκριση στο Λαύριο και τώρα...Άρης!


Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε μεν, νίκησε δε με 68-78 το Λαύριο για τέταρτη φορά φέτος και προκρίθηκε στην Β’ φάση των play off, εκεί που θα αντιμετωπίσει τον Άρη με μειονέκτημα έδρας. Η σειρά θα ξεκινήσει το Σάββατο (29/4) στο Nick Galis Hall.

Η νίκη αυτή ήταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη για τον ΠΑΟΚ εντός συνόρων για το 2017.

Το σκορ άνοιξε με τρίποντο ο Χάμιλτον. Ο ΠΑΟΚ σκόραρε έπειτα από δύο λεπτά, επίσης με τρίποντο του Πέινερς που μείωσε σε 5-3. Οι γηπεδούχοι όμως με έξι γρήγορους αναπάντητους πόντους πέρασε μπροστά με 11-3, σε ένα διάστημα που ο ΠΑΟΚ είχε ξεκάθαρο επιθετικό πρόβλημα. Ο Δικέφαλος συνέχιζε και έβλεπε το καλάθι του Λαυρίου με το κιάλι και οι γηπεδούχοι πέρασαν μπροστά με 19-5.Ο ΠΑΟΚ σκόραρε με κάποιες βολές και με ένα λει απ του Κλάντον στην εκπνοή. Η πρώτη περίοδος τελείωσε με το Λαύριο μπροστά με 25-13. Οι ασπρόμαυροι σε 10 λεπτά είχαν 4\14 προσπάθειες.

Στο 12′ η διάφορα έφτασε στους 15 μετά το τρίποντο του Γκρέι (30-15). Ο Δικέφαλος είχε σαν μοναδική επιθετική λύση τον Άσκα και χάρη σε αυτόν μείωσε σε 32-21 στο 15′, ενώ δύο λεπτά αργότερα με πέντε σερί πόντους του Κόνιαρη μείωσε σε 34-26. Το παιχνίδι είχε πολλά νεύρα από την αρχή και ως συνέπεια αυτού ο προπονητής του Λαύρίου Χρήστος Σερέλης χρεώθηκε με τεχνική ποινή, κάτι που δέχθηκε και ο Τέλης Ζουρνατσίδης προς το τέλος του δεκαλέπτου. Ο Σούλης Μαρκόπουλος βρήκε λύσεις «κονταίνοντας» το σχήμα της ομάδας και έτσι η διάφορα περιορίστηκε και το σκορ έκλεισε στο ημίχρονο σε 39-32.

Οι τεχνικές ποινές συνεχίστηκαν και ο Νείθαν Σόμπι με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου δέχτηκε την τρίτη του αγώνα για διαμαρτυρία με το σκορ στο 41-34. Ο Αυστραλός όμως με μια πολύ όμορφη προσπάθεια πέτυχε έμμεσο τρίποντο με καλάθι και φάουλ και έκανε το 42-37. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μειώσει σε 42-40, ενώ μάλιστα με βολές του Πέινερς στο 26’ πήρε το πρώτο του προβάδισμα στον αγώνα με 45-46. Ο Δικέφαλος κράτησε τα ηνία του προβαδίσματος μέχρι το τέλος του δεκαλέπτου, που τελείωσε με 56-62.

Ο ΠΑΟΚ με τρίποντο του «καυτού» Σόμπι πέρασε μπροστά με 9 (56-65) στο 31′, αλλά οι γηπεδούχοι με μικρό σερί 4-0 μείωσαν σε 60-65 στο 34′. Ο Δικέφαλος όμως έδειξε χαρακτήρα. Με τρίποντο του ΜακΦάντεν και με ατομική προσπάθεια του Κλάντον η διαφορά έγινε διψήφια (60-70). Το σύνολο του Σούλη Μαρκόπουλου επέδειξε την κατάλληλη εμπειρία και διαχειρίστηκε άψογα το προβάδισμα που είχε φτάνοντας στην κατάληψη του ροζ φύλου αγώνα με τελικό σκορ 68-78.

πηγη:inpaok

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ ΠΑΟΚ Black And White