Μιντιούρης: «Δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ σε χέρι του Χουλτ»


Ο καθηγητής διαιτησίας, Ναούμ Μιντιούρης αναλύει στο SDNA τις επίμαχες φάσεις του ημιτελικού Κυπέλλου ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ (2-0).

Διαβάστε αναλυτικά τον σχολιασμό των αμφισβητούμενων φάσεων της αναμέτρησης:

Στο πρώτο ημίχρονο, οι Κάρλος Ζέκα και Λέο Μάτος θα έπρεπε να παρατηρηθούν με κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή κ. Σιδηρόπουλο, καθώς υπέπεσαν σε αρκετά φάουλ.

45': Θα έπρεπε να παρατηρηθεί με κίτρινη κάρτα ο Χοσέ Κάνιας, διότι έπεσε με δύναμη πάνω στον Πολ-Ζοσέ Εμποκού. Σωστά δόθηκε το φάουλ.

69': Σε σουτ του Μάρκους Μπεργκ, η μπάλα βρίσκει πρώτα στην πλάτη και στη συνέχεια στο χέρι του ελαφρώς γυρισμένου Χοσέ Άνχελ Κρέσπο. Δεν υπάρχει πρόθεση από τον ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ, ο οποίος είναι γονατιστός και γυρισμένος, σωστά ο διαιτητής διέταξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

70': Ο Λέο Μάτος, κερδίζοντας τη μπάλα με το στήθος, προσπαθεί να την περάσει από την αντίθετη πορεία της κίνησης του Νίκλας Χουλτ, ο οποίος ενώ έχει γυρισμένη πλάτη κάνει με τη σειρά του κίνηση και με το απλωμένο χέρι του ανακόπτει την πορεία της μπάλας. Αν δεν συνέβαινε αυτό, ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ θα έβγαινε σε θέση προ της εστίας του Παναθηναϊκού. Ο κ. Σιδηρόπουλος δεν είχε καλή ορατότητα της φάσης και δεν καταλόγισε το πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. Θα έπρεπε ο επιπρόσθετος βοηθός του, κ. Κομίνης, ο οποίος έβλεπε τη φάση, να τον βοηθήσει να κατανοήσει την παράβαση.

89': Σε μια σέντρα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, ο Στέλιος Μαλεζάς κόβει την μπάλα ενώ ο συμπαίκτης του, Κρέσπο, προσπαθώντας επίσης να σταματήσει τη μπάλα βρίσκει με το χέρι του τον Μπεργκ, ο οποίος έχει σκύψει. Είναι μια δύσκολη φάση, ο κ. Σιδηρόπουλος βρισκόταν πολύ κοντά και διέταξε τη συνέχιση του αγώνα.

Γενικό σχόλιο για τη διαιτησία: Με εξαίρεση τη φάση του 70ου λεπτού που αναφέραμε, η διαιτησία του Τάσου Σιδηρόπουλου ήταν καλή. Ενδεχομένως θα έπρεπε να προσέξει λίγο περισσότερο στον πειθαρχικό έλεγχο του παιχνιδιού. Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα στο αποψινό ματς οι βοηθοί του.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos