Εκτός τόπου και χρόνου!


Τα γκολ των Μολέδο και Λέτο, διαμόρφωσαν το 2-0 του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ, στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Δύσκολη η ρεβάνς πλέον, φωνάζει για πέναλτι ο ΠΑΟΚ σε χέρι του Χουλτ μέσα στην περιοχή στο 71ο λεπτό.

Το σημερινό 2-0 δίνει ένα πολύ σημαντικό προβάδισμα στον Παναθηναϊκό, ενόψει της ρεβάνς στην Τούμπα και κάνει δύσκολα τα πράγματα για τον ΠΑΟΚ. Τα γκολ των Μολέδο και Λέτο, έκριναν τη νίκη για τους γηπεδούχους, αλλά για να έρθει αυτό το 2-0, συνέβησαν κι άλλα πράγματα.




Με 4-4-1-1 με τους Κουλούρη και Τζάλμα στην επίθεση ήταν το βασικό σχήμα που παρέταξε ο Βλάνταν Ίβιτς. Ο Γλύκος ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Μάτος, Κρέσπο, Μαλεζάς και Λέοβατς η τετράδα της άμυνας, Σάχοφ και και Κάνιας τα αμυντικά χαφ, οι Ουάρντα και Ενρίκε ήταν στις πλευρές και ο Κουλούρης στην επίθεση με τον Τζάλμα να παίζει λίγο πίσω του. Από την πλευρά του, ο Μαρίνος Ουζουνίδης είχε παρόμοιο σύστημα με τον Μπεργκ να βρίσκεται στην κορυφή της επίθεσης και τον Κλωναρίδη να τον στηρίζει παίζοντας λίγο πιο πίσω.

Το παιχνίδι ήταν αναγνωριστικό στο ξεκίνημά του με τις δυο ομάδες να μη δημιιουργούν φάσεις για γκολ. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να πιέσει ψηλά δημιουργώντας πρόβλημα στην ανάπτυξη του Παναθηναϊκού, ενώ σε μια φάση έκλεψε, με την μπάλα να φτάνει στον Κουλούρη στο 12′ και ο τελευταίος να αστοχεί από πλεονεκτική θέση. Μετά το 15′, ο Παναθηναϊκός, πήρε το κέντρο, άρχισε να πιέζει, απείλησε αρχικα με κεφαλιά του Μπεργκ στο 19′ που απέκρουσε ο Γλύκος, αλλά ένα λεπτό αργότερα, η κατάληξη δεν ήταν ίδια. Μετά από φάση διαρκείας, ο Μπεργκ βρήκε με κεφαλιά τον Μολέδο, και αυτός, επίσης με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα κάνοντας το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ αντέδρασε άμεσα, απειλώντας πρώτα με εκτέλεση φάουλ του Ουάρντα στο 27′, ενώ ένα λεπτό αργότερα, μετά από συρτή σέντρα του Λέοβατς, ο Ενρίκε έχασε απίστευτη ευκαιρία αστοχώντας μόνος στο ύψος τη μικρή περιοχή στέλωντας την μπάλα άουτ. Μέχρι εκεί όμως.

Στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός ξαναπήρε τα ηνία, όντας επικίνδυνος όταν έφτανε στην αντίπαλη περιοχή, καθώς η ανασταλτική λειτουργία του ΠΑΟΚ έμοιαζε σε… πλήρη σύγχυση. Έτσι, Κλωναρίδης και Βιγιαφάνες έχασαν από μια ευκαιρία, πριν τελικά το ημίχρονο κλείσει στο 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ίβιτς… διόρθωσε το σύστημα που δεν του βγήκε, φέρνοντας τον Τζάλμα στις πλευρές και τον Ουάρντα επιτελικό, σε 4-2-3-1. Αλλαγή έγινε νωρίς και σε πρόσωπα, καθώς στο 58′, ο Πέλκας πήρε του θέση του αρνητικού Ενρίκε, πήγε αυτός ως επιτελικός και ο Ουάρντα πάλι στις πτέρυγες.

Το παιχνίδι πήρε έναν άναρχο ρυθμό με τις δυο ομάδες να ψάχνουν εξίσου το γκολ, χωρίς πάντως να δημιουργηθούν μεγάλες φάσεις. Αυτή ήρθε στο 67′, και ήταν ξανά για τον Παναθηναϊκό, με τον Μπεργκ να σουτάρει δυνατά και τον Γλύκο να αποκρούσει εντυπωσιακά στη γωνία του. Στο 70′, υπήρξε ένα χέρι του Χουλτ μέσα στην περιοχή, με τον Μάτος να αφήνει τη φάση διαμαρτυρόμενος και να δέχεται την κίτρινη κάρτα. Στο 73′, ο Κίτσιου πέρασε στη θέση του Τζάλμα, παίρνοντας τη δεξιά πλευρά, και με τον Ουάρντα να αλλάζει (ξανά) θέση, πηγαίνοντας στον άξονα.

Στο 77′, ο Κουλιμπαλί πρόλαβε τον Πέλκα πριν πλασάρει από τη μικρή περιοχή, ενώ στο 83′, ο Μπεργκ βρήκε τον Λέτο και ο τελευταίος με πλασέ έκανε το 2-0. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ του αγώνα καθώς ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε ποτέ να αντιδράσει...

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos