Πάει τελικό με το... γκάζι πατημένο


Με κεκτημένη ταχύτητα από τον αγώνα του Κυπέλλου, ο ΠΑΟΚ των πολλών αλλαγών έριξε πέντε γκολ στην Κέρκυρα και πάει με… φουλ ψυχολογία στον τελικό κόντρα στην ΑΕΚ.

Με την ψυχολογία στα ύψη και το… μυαλό στον τελικό με την Ένωση ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε την Κέρκυρα, στην αυλαία του φετινού πρωταθλήματος, με τον Βλάνταν Ιβιτς να παρατάσσει μία ενδεκάδα με πολλές αλλαγές σε αυτήν.

Μάλιστα χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο Δικέφαλος του Βορρά έπαιζε από το 46’ με επτά παίκτες που προέρχονται από τις «ασπρόμαυρες» ακαδημίες!

Το ροτέισον του Ιβιτς

Πιο συγκεκριμένα φανέλα βασικών πήραν οι Μπρκιτς, Δεληγιαννίδης, Κίτσιου, Κάτσε και Κουλούρης, με τον ΠΑΟΚ να είναι ορμητικός από το ξεκίνημα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το γεγονός μέχρι το 25’ ο Δικέφαλος είχε ήδη επτά τελικές προς την εστία του Κουτζαβασίλη, με την Κέρκυρα όσο και αν έψαξε να μην βρήκε τον τρόπο να κρατήσεις τους ποδοσφαιριστές του Βλάνταν Ιβιτς μακριά από τα καρέ τους.

Τρίλεπτο «φωτιά»

Παρόλα αυτά, Ο ΠΑΟΚ , βρήκε τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα στο 30’ με τον πολύ ορεξάτο στο παιχνίδι Ενρίκε να πλαγιοκοπεί την άμυνα των «Φαιάκων» με τον προωθημένο Κάτσε με ωραία κεφαλιά… ψαράκι να κάνει το 1-0.

Η «απάντηση» της Κέρκυρας ήταν άμεση με τον Παμλίδη ένα μόλις λεπτό αργότερα να σκοράρει στην πρώτη και μοναδική τελική της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο και μετά από ωραία αντεπίθεση.

Η χαρά της ισοφάρισης δεν διήρκεσε για πολύ για τους νησιώτες, αφού δύο λεπτά αργότερα ο ΠΑΟΚ πήρε και πάλι προβάδισμα στο σκορ με τον Ευθύμη Κουλούρη να βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα με ασίστ και πάλι του Πέδρο Ενρίκε.

Το… καθάρισε με Μπίσεσβαρ

Το… ρεσιτάλ χαμένων ευκαιρίων για τον ΠΑΟΚ είχε και συνέχεια, με τον Δικέφαλο να έχει συνολικά 15 στο πρώτο ημίχρονο, με τον Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στην εκπνοή του ημιχρόνου, να ανεβάζει τον δείκτη του σκορ στο 3-1.

Αλλαγή από τα… αποδυτήρια για τον ΠΑΟΚ

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Βλάνταν Ίβιτς προέβη σε ακόμη μια γρήγορη αλλαγή στα παιχνίδια του ΠΑΟΚ, καθώς θέλησε να δώσει χρόνο συμμετοχής στον νεαρό Σαμπάνη, με αποτέλεσμα να γίνει αλλαγή ο Μπρκιτς.

Απείλησε με Δεληγιαννίδη, το «έγραψε» ο Ουάρντα

Όπως στο πρώτο ημίχρονο έτσι και στο δεύτερο, οι παίκτες του ΠΑΟΚ μπήκαν αρκετά δυνατά, με τον Δεληγιαννίδη να χάνει τεράστια ευκαιρία μόλις στο 47’ για το 4-1, ωστόσο έκανε μεγάλη απόκρουση στην φάση ο Κουτζιαβασίλης.

Ωστόσο ο τερματοφύλακας της Κέρκυρας δεν έκανε το ίδιο στην φάση του 62’, όταν ο Ουάρντα έγραψε το 4-1. Συγκεκριμένα οι παίκτες του Δικεφάλου έκοψαν την μπάλα στο χώρο του κέντρου, ο Κουλούρης έγινε ο αποδέκτης όπου έβγαλε την προωθημένη μπαλιά για τον Αιγίπτυο ποδοσφαιριστή, ο οποίος έκανε το 4-1.

Το… κερασάκι στην τούρτα από τον Πρίγιοβιτς

Το 5-1 του ΠΑΟΚ έμελε να το γράψει ο Αλεξάντερ Πρίγιοβιτς με καταπληκτικό τρόπο! Συγκεκριμένα ο Κάτσε έδωσε την πάσα, με τον Σέρβο επιθετικό να περνάει τον Ιωάννου με τακουνάκι και στη συνέχεια με ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ, κέρδισε και τον Κουτζαβασίλη.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos