Στον τελικό με τετράμπαλο!


Ο μαγικός ΠΑΟΚ του β΄ μέρους έκανε την ανατροπή της 20ετίας (4-0) και πήγε τελικό! Αυτοκτόνησε στο α’ ο ανώτερος Παναθηναϊκός που ωρύεται για τη διαιτησία του Κύζα.


Ο ΠΑΟΚ ήταν ο θριαμβευτής του αποψινού δεύτερου ημιτελικού με τον Παναθηναϊκό στο γήπεδο της Τούμπας, συντρίβοντας με 4-0 το «τριφύλλι» και εξασφαλίζοντας την πολυπόθητη πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας απέναντι στην ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ έκανε τη μεγάλη ανατροπή, διέλυσε με 4-0 τον Παναθηναϊκό και πήρε την πρόκριση στο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει την ΑΕΚ. Ο Δικέφαλος προηγήθηκε με 1-0 στο πρώτο μέρος, αλλά ήταν επιβλητικός στο δεύτερο και δεν άφησε κανένα περιθώριο στους «πράσινους» που μάλλον έμειναν στο 2-0 του πρώτου ματς στη Λεωφόρο.

Χωρίς τον Κάνιας αλλά με τον Πέλκα ήταν ενδεκάδα που παρέταξε ο Βλάνταν Ίβιτς σε σύστημα 4-2-3-1. Ο Γλύκος ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος και Λέοβατς τετράδα στην άμυνα, Σάχοφ και Τσίμιροτ στα χαφ, μπροστά τους ο Ουάρντα, στις πλευρές της επίθεσης οι Τζάλμα και Πέλκας και στην κορυφή ο Πρίγιοβιτς. Από την πλευρά του, ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε τον Ρέις ως αντι-Ζέκα στο 4-4-1-1 που προτίμησε, με τους Μπεργκ και Κλωναρίδη να βρίσκονται στην επίθεση.

Το παιχνίδι είχε ένταση, ρυθμό και φάσεις από το ξεκίνημα του, καθώς ο ΠΑΟΚ έψαχνε το γρήγορο γκολ αλλά και ο Παναθηναϊκός δεν έμενε κλεισμένος στα καρέ του αναστατώνοντας συχνά την αντίπαλη άμυνα. Οι “πράσινοι” μάλιστα είχαν την πρώτη ευκαρία του ματς μετά από λάθος του Κρέσπο και σουτ του Κουρμπέλη στο 5′, ενώ ο Δικέφαλος απάντησε στο 13′ με κεφαλιά του Πρίγιοβιτς στο 13′. Ένα λεπτό αργότερα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πετύχουν τον αρχικό τους στόχο, να προηγηθούν δηλαδή νωρίς. Στο 14′ Πέλκας με υπέροχη απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 και δίνοντας ώθηση στην ομάδα του να πιέσει ακόμα περισσότερο.

Ο ΠΑΟΚ είχε την κατοχή της μπαλας και βρήκε μεγάλη ευκαιρία στο 29′ με τετ α τετ του Τζαλμα που έστειλε την μπάλα άουτ, αλλά κι ο Παναθηναϊκός ήταν άκρως επικίνδυνοςμ όσες φορές βρισκόταν στην αντίπαλη περιοχή. Στο διλεπτο 34′-35 μάλιστα είχαν δυο σπουδαίες φάσεις για να ισοφαρισουν. Στην πρώτη, ο Γλύκος έσωσε πάνω στη γραμμή μετά από κόντρα που βρήκε τον Βαρέλα, ενώ στη δεύτερη ο Κλωναρίδης αστόχησε μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Οι γηπεδούχοι γενικά αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα ανασταλτικά, με τους δυο αμυντικούς του χαφ να μην μπορούν να βοηθήσουν. Το ημίχρονο έκλεισε με μια χαμένη ευκαιρία του Πρίγιοβιτς και το σκορ να μένει στο 1-0.

Στην επανάληψη, ο Μπίσεσβαρ πέρασε στη θέση του Ουάρντα με τον Ολλανδό να κάνει αμέσως αισθητή την παρουσία του. Στο 49′ (αφού πρώτα ο Πέλκας είχε δοκάρι σε εκτέλεση φάυλ) έβγαλε τη σέντρα από δεξιά και ο Μάτος με τέλεια κεφαλιά έκανε το 2-0, με τον ΠΑΟΚ να ισοφαρίζει το σκορ του πρώτου ματς. Οι παίκτες του Ίβιτς πήραν ψυχολογία και πίεσαν τον αντίπαλο τους ενώ στο 59′ μπήκε στο ματς και ο Ενρίκε στη θέση του Τζάλμα.

Στο 70′, ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία με προβολή του Πρίγιοβιτς που απέκρουσε ο Βλαχοδήμος, ενώ στο 72′ ο Χουλτ αποβλήθηκε με 2η κίτρινη αφήνοντας τον Παναθηναϊκό με 10 παίκτες. Ο Παναθηναϊκός δεν πρόλαβε να συνέλθει από το σοκ και ένα λεπτό αργότερα, στο 73′ δέχθηκε και τρίτο γκολ. Ο Σάχοφ βρέθηκε σε επίκαιρη θέση λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και με σουτ έκανε το 3-0 δίνοντας προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

Στο 79′ μπήκε και ο Κάνιας αντί του Σάχοφ για να “φρεσκαριστει” το κέντρο, ενώ στο 82′ ο ΠΑΟΚ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία καθώς το σουτ του Μπίσεσβαρ μέσα από την περιοχή, προσέκρουσε σε σώματα αντί να φτάσει στα δίχτυα. Δυο λεπτά αργότερα όμως, ο Ολλανδός ήταν και πάλι εκεί, έδωσε την ασίστ στον Πρίγιοβιτς, και τελευταίος με πλασέ έκανε το 4-0!

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos