Το ντέρμπι που άλλαξε την ιστορία (vids)


Ήταν το παιχνίδι από το οποίο ξεκίνησαν όλα. Η απόφαση του ΠΑΟΚ να μην κατέβει στον επαναληπτικό με τον Ολυμπιακό, η αναβολή και το στρίμωγμα του συστήματος στη γωνία. Ένας αγώνας που έμεινε στην ιστορία...

Σαν σήμερα, πριν ένα χρόνο ο ΠΑΟΚ αντιμετώπιζε τον Ολυμπιακό στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, ένα ματς που δεν τελείωσε ποτέ λόγω των επεισοδίων στην Τούμπα. Επρόκειτο όμως και για ένα παιχνίδι... σταθμό για τη νεότερη ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Η απόφαση του Δικεφάλου να μην κατέβει στον επαναληπτικό μετά τα... όργια του Παππά στην Τούμπα, ήταν η απαρχή γι' αυτά που θα ακολουθούσαν τους επόμενους μήνες (τελικός του Κυπέλλου, αλλαγή ΕΠΟ) και θα ξήλωναν το σύστημα που έφερε το ποδόσφαιρο στη σημερινή του κατάσταση. Ναι, ο ΠΑΟΚ το πλήρωσε με την απώλεια των τριών βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα αλλά και βάζοντας βαθιά το χέρι στην τσέπη, αυτό ωστόσο ήταν το τίμημα για να πάνε σπίτι τους εκείνοι που λυμαίνονταν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η φάση που ξεσήκωσε τον κόσμο ήταν εκείνη του 88ου λεπτού, όταν με το σκορ 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού, ο Παππάς αρνήθηκε πέναλτι στην ανατροπή του Μακ από τον Καπίνο. Ο Σλοβάκος εξτρέμ... τρελάθηκε και η αντίδρασή του να επιτεθεί στον Μήτσιο που ήταν επιπρόσθετος διαιτητής (τον έφτυσε), έφερε την αποβολή του.



Τι ακολούθησε; Αρχικά η προτροπή της κατάμεστης Τούμπας προς τους παίκτες του ΠΑΟΚ να αποχωρήσουν από το γήπεδο κι έπειτα η εισβολή των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένας... κανονικός χαμός. Τα επεισόδια οδήγησαν στην οριστική διακοπή του αγώνα, έφεραν μία πολύ βαριά τιμωρία για τον ΠΑΟΚ, ωστόσο με απόφαση του Ιβάν Σαββίδη οι Θεσσαλονικείς δεν κατέβηκαν στον επαναληπτικό, τον οποίο επίσης έχασαν στα χαρτιά με 3-0, όπως και το ματς της Τούμπας.

Ο ισχυρός άνδρας του Δικεφάλου μάλιστα ξεσπάθωσε στις δηλώσεις του εναντίον της ΕΠΟ, αλλά και του διαιτητή της συνάντησης, ζητώντας την άμεση παραίτηση του Γκιρτζίκη. Παράλληλα απευθύνθηκε και στον ίδιο τον Βαγγέλη Μαρινάκη, στον οποίο ανέφερε: «Είτε θα πρέπει να σταματήσει αυτά που κάνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, είτε να αποχωρήσει»!

Επιπλέον ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ανέφερε ότι θα έπρεπε να επαναληφθεί ο αγώνας με ξένο διαιτητή, ζητώντας παράλληλα και ξένους διαιτητές στη ρεβάνς ώστε να κατέβει η ομάδα να παίξει, κάτι βέβαια που δεν υπήρχε περίπτωση να συμβεί.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos