Μέσω Play Offs ο πρωταθλητής από την επόμενη σεζόν!


Είναι, πλέον, οριστικό. Από την επόμενη σεζόν, 2017/2018, ο πρωταθλητής της Super League θα αναδεικνύεται μέσα από τη διαδικασία των play off.

Στη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης της Super League αποφασίστηκε να αλλάξει το καθεστώς με την ανάδειξη του πρωταθλητή, από την επόμενη κιόλας περιόδο. Στο εξής και η πρώτη ομάδα της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος θα συμμετέχει στα play off, όπου οι ομάδες που θα συμμετέχουν θα είναι, πλέον, έξι και όχι 4 που αγωνίζονται τώρα.

Επίσης, σε ό,τι αφορά στον υποβιβασμό για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, οι δύο τελευταίες ομάδες της Super League, 15η και 16η, θα πέσουν απευθείας στη Football League, ενώ η 13η και η 14η θα δώσουν μπαράζ υποβιβασμού/ανόδου με τον δεύτερο σύλλογο της Football League (ένα πρωτάθλημα τριών ομάδων όπου θα «σώζεται» η μία), και ο πρωταθλητής της δεύτερης κατηγορίας θα ανέβει απευθείας στην πρώτη.

Συνεπακόλουθα, από την σεζόν 2018-19 και έπειτα θα συμμετέχουν 14 και όχι 16 σύλλογοι στην πρώτη κατηγορία. Όσον αφορά στον υποβιβασμό των ομάδων από τη σεζόν αυτή και μετά, τα Play Out θα αφορούν στις θέσεις 7-14, με τον 14ο να πέφτει απευθείας κατηγορία και τον 13ο να δίνει μπαράζ με τον δεύτερο της βαθμολογίας στη Football League. Εννοείται δε πως τα Play Offs των θέσεων 1-6 παραμένουν κανονικά.

Η απόφαση για την ανακατανομή των εσόδων και τα τηλεοπτικά αναβλήθηκε τελικά για το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο, κάτι το οποίο προκάλεσε την αγανάκτηση του ιδιοκτήτη της Ξάνθης, Χρήστου Πανόπουλου, ο οποίος χαρακτήρισε «μπάχαλο» τη διαδικασία μιλώντας μετά την ολοκλήρωσή της.

ΑΦΗΣΤΕ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Μοιράσου το άρθρο

ΑΠΟ Mamos